Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg

Sporting Kampenhout 1 – AS Verbroedering Geel 2

Nieuwe kater voor Sporting dat tegen Geel een 1-0 voorsprong uit handen gaf en finaal gevleid met 1-2 verloor. In een evenwichtige eerste helft was er nochtans geen vuiltje aan de lucht, zeker nadat De Smidt voor 1-0 zorgde. In een turbulente tweede helft werd het al snel 1-1. Voor een duwfout op De Smidt kreeg Sporting geen strafschop waarna met Vangrunderbeek de beste man onbestraft van het veld werd geschopt. Met een zeer ongelukkige owngoal werd het 1-2. Mbey Epolo kreeg op aangeven van de assistent rood na vermeend spuwen. De bezoekers troffen de paal maar de Geelse doelman voorkwam in de slotfase ook de gelijkmaker van De Smidt.

Sporting Kampenhout 0 – VK Wellen 2

Ook de thuiswedstrijd tegen Wellen heeft een muis gebaard voor Sporting. In een matige partij met bijzonder weinig doelgevaar gingen de bezoekers finaal toch met een 0-2 zege naar huis. Voor de rust was er veel middenveldspel en keken beide doelmannen werkloos toe. Na de koffie werd het met een olympisch doelpunt 0-1 en moest Sporting achtervolgen. De goede wil was er zeker maar de kansen bleven uit. In de slotminuut werd het op de tegenaanval nog 0-2 en was de wedstrijd gespeeld.

FC Nijlen 1 – Sporting Kampenhout 0

Geel-blauw verloor het cruciale duel tegen rechtstreeks concurrent Nijlen met het kleinste verschil na een strafschop in de slotminuut. De belangen waren groot en dat kwam het spelpeil niet ten goede. Het werd een bijzonder slechte wedstrijd met veel middenveldspel en amper doelgevaar. De wedstrijd leek dan ook op een billijk 0-0 gelijkspel te eindigen maar zelfs dat was geel-blauw niet gegund. Aan inzet en goede wil geen gebrek maar dat leverde alweer niets op voor Sporting. Bij de laatste lange bal van de thuisploeg beging Avetisov een domme trekfout en ging de bal op de stip. Vanderheyden zette de strafschop om en bezorgde Nijlen op de valreep een zeer belangrijke driepunter. Voor Sporting was het de achtste (!) uitnederlaag op een rij… We eindigen toch met een positieve noot. De pas 16-jarige Samuel Sanchez, een echt Kampenhouts jeugdproduct, maakte in het slotkwartier zijn debuut in het eerste elftal en deed dat prima. Laat ons hopen dat het tij nu snel mag keren.