Skip to the content

Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg

De kogel is door de kerk. Denis Dessaer (17/06/1983) volgt op het einde van dit seizoen David Pannis op als trainer van Sporting Kampenhout. De 36-jarige Dessaer begon te voetballen bij de jeugd van SK Kampenhout, waar hij ook een tijdje als jeugdtrainer actief was.

De centrale verdediger begon zijn spelerscarrière bij tweedeklasser FC Strombeek, dat later opging in FC Brussels. In 2004 maakte hij de overstap maakte naar FC Denderleeuw, deze club werd één jaar later door een fusie omgedoopt tot FCV Dender. In 2006 werd Dessaer getransfereerd naar Dilbeek Sport waar hij één seizoen actief zou zijn. Hierna tekende hij bij traditieclub Eendracht Aalst waar hij twee seizoenen deel zou uitmaken van het eerste elftal.

In 2009 plukte White Star Woluwe hem weg, bij deze club zou hij vier seizoenen actief zijn. Hij groeide er uit tot een vaste basisspeler en aanvoerder van het team van trainer Felice Mazzu. In de zomer van 2013 maakte Dessaer de overstap naar eersteklasser KV Oostende. Hier wisselde hij de bank geregeld af met een plaats in de basisopstelling. Hij speelde dat seizoen 19 wedstrijden waarin hij ook één keer wist te scoren (tegen Standard).

Na dit ene seizoen trok Dessaer naar tweedeklasser KV Woluwe-Zaventem om één seizoen later opnieuw een stap terug te zetten naar derdeklasser RC Mechelen. In de zomer van 2016 sloot hij zich aan bij SV Bornem dat uitkwam in de Tweede klasse amateurs. In februari 2017 zette hij hier zijn spelersloopbaan stop omdat hij de kans kreeg om hoofdtrainer van de ploeg te worden.

Na zijn passage als hoofdcoach van Bornem besloot Dessaer om toch opnieuw te gaan voetballen. Hij sloot zich aan bij Diegem Sport dat uitkwam in de Derde Klasse amateurs (in de reeks van Kampenhout). Hij werd met zijn ploeg knap vierde in de eindklassering. Diegem wist echter via de eindronde toch te promoveren. Na afloop van dit seizoen, na zo'n 400 wedstrijden in het Nationale voetbal, hing hij zijn voetbalschoenen definitief aan de haak.

In februari 2017 werd Denis Dessaer aangesteld als de nieuwe trainer van SV Bornem. De Klein-Brabanders werden uiteindelijk 14 de in de eindranking. Dessaer behoede zijn ploeg zo van de degradatie. In de zomer van 2018 werd hij coach van BOKA United dat uitkomt in Tweede provinciale. Hij leidde zijn team naar een vijfde plek in het eindklassement.

Op 18 juni 2019 werd Denis Dessaer aangesteld als assistent-coach bij eersteklasser en huidig landskampioen Racing Genk. Hij kwam hier Felice Mazzu opnieuw tegen onder wie hij kapitein was bij White Star Woluwe toen Mazzu er hoofdtrainer was. Na de tegenvallende resultaten van de landskampioen werd de samenwerking met Mazzu en zijn assistenten stopgezet op 12 november.

Bij Sporting Kampenhout maakt Denis Dessaer vanaf volgend seizoen de cirkel rond. Hij tekende een contract voor drie seizoenen.

(JG)

Denis, welkom bij Sporting!

Sporting Kampenhout is aan haar 3de jaargang bezig en de club heeft, het moet gezegd, al een flinke groei doorgemaakt. De degradatie uit 3de nationale niet in acht genomen, kunnen we stellen dat de club er op alle vlakken alleen maar op voortuitgegaan is. Zowel op sportief vlak (senioren en jeugd) als qua omkadering. We zijn nog niet waar we op termijn willen staan maar daar wordt hard aan getimmerd. De doelstelling blijft dezelfde: een gezonde club, met een verhoogde doorstroming van eigen jeugd naar het 1ste elftal en een verbeterde infrastructuur.

 

Net daarom is continuïteit binnen het bestuur van belang. De juiste mensen op de juiste plaats, is een vereiste om onze langetermijnvisie te bewaken en te verwezenlijken.

 

We zijn nu op een moment gekomen waarop we enkele eerste organisatorische en structurele aanpassingen gaan doorvoeren. Over een eerste van die aanpassingen, is gisteren op de bestuursvergadering consensus ontstaan en deze zal na het lopende seizoen doorgevoerd worden.

 

Huidig T1, David Pannis, zal na dit seizoen stoppen als hoofdtrainer en de taak van Algemeen Manager op zich nemen. Concreet betekent dit, dat hij opnieuw voltijds bestuurslid wordt en in nauwe samenwerking met de voorzitter mee zal instaan voor het dagelijks beheer van de club. Hij blijft onrechtstreeks betrokken bij de samenstelling van de A-kern en doorstroming van de eigen jeugd maar zal zich daarnaast eveneens bezighouden met optimalisatie van onze werkingskosten, verdere commerciële uitbouw en verbetering van de infrastructuur.

 

Gesprekken met een nieuwe T1 zijn volop aan de gang en de aanduiding van een nieuwe sportief manager hopen we ook begin 2020 te realiseren.

 

Nogmaals, de ambities van de club op korte en lange termijn blijven ongewijzigd. Deze volgende stap is een weldoordachte beslissing van alle partijen i.f.v. de verdere groei van Sporting Kampenhout en we zijn ervan overtuigd dat dit ons nog sterker zal maken naar de toekomst toe!

 

Ook wat de omkadering van de jeugdwerking betreft, wordt verder nagedacht en ook daar hopen we in het voorjaar van 2020 eerste knopen te kunnen doorhakken.

 

Uiteraard wensen we David te bedanken voor z'n verwezenlijkingen als sportief manager en als T1. En wie weet, kan hij in mei nog een mooie kroon op z'n werk en dat van z'n collega's zetten!!

FC Diest 2 – Sporting Kampenhout 2

In een geanimeerde topper leek Sporting in het hol van de leeuw met tien man op weg naar een spraakmakende zege maar in de allerlaatste minuut werd het nog 2-2. Geel-blauw nam een droomstart en scoorde snel via Put waarna er kansen langs beide kanten vielen. Vlak na de rust kwam Diest op 1-1. Beide ploegen bleven vol voor winst gaan. Put werd heel streng met een tweede gele kaart uitgesloten maar toen Van Belle de 1-2 binnenknikte, werd het stil in de tribune. De 1-3 van opnieuw Van Belle werd afgekeurd en diep in blessuretijd werd met een fraai schot nog 2-2.

Sporting Kampenhout 0 – VK Liedekerke 0

In een flauwe wedstrijd raakte Sporting niet voorbij een kort opzittend Liedekerke. Na negentig minuten stond de beginscore nog op het bord. Kampenhout nam van meetaf het initiatief maar het vele balbezit leidde niet tot veel kansen. Na de rust was er iets meer animo met nog steeds een aandringend Sporting waar de laatste pass dikwijls onzuiver was. Liedekerke speculeerde op de tegenaanval maar haalde daar ook weinig uit. Zo bleef het 0-0 in een partij die geen winnaar verdiende.

KV Woluwe-Zaventem 2 – Sporting Kampenhout 2

Iedereen was verwittigd voor onderschatting maar toch raakte Sporting niet verder dan een pover 2-2 gelijkspel tegen hekkensluiter Woluwe-Zaventem. Halfweg de eerste helft kwam geel-blauw op voorsprong via Van Den Broeck. Lang duurde de vreugde niet want de thuisploeg maakte snel gelijk. In de tweede helft bleef Sporting aanmodderen tegen een scherp Woluwe-Zaventem. De thuisploeg kwam zo zelfs 2-1 voor. Met een laat strafschopdoelpunt vermeed Van Belle nog een complete afgang.

Sporting Kampenhout 2 – VC Bertem-Leefdaal 0

In de topper tegen Bertem-Leefdaal behaalde Sporting met 2-0 een zesde thuiszege op een rij. In een evenwichtige eerste helft was vooral geel-blauw dicht bij de opener maar werd er niet gescoord. Op het uur opende Avetisov de score na een foutje van de doelman. Daarna probeerden de bezoekers zonder succes de bakens te verzetten. Kampenhout was enkele keren dicht bij een tweede doelpunt maar dat bleef lang uit. Tot in de toegevoegde tijd Put een tegenaanval uit het boekje perfect afrondde: 2-0.

SC Aarschot 1 – Sporting Kampenhout 1

Sporting speelde 1-1 gelijk in de topper op het veld van Aarschot. Kampenhout nam de beste start en was voor de rust lange tijd de betere ploeg. Naar het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Geel-blauw begon nog goed na rust maar het was Aarschot dat scoorde. Dat doelpunt gaf de thuisploeg vleugels maar Sporting ontsnapte aan de 2-0. In de slotfase zorgde invaller De Smidt voor de gelijkmaker, zodat deze boeiende topper op een al bij al logisch gelijkspel eindigde.

Sporting Kampenhout 5 – VV Kester-Gooik 0

Tegen promovendus Kester-Gooik behaalde Sporting met 5-0 de grootste zege van het seizoen. De bezoekers leken in de eerste helft vlot stand te houden tot het vlak voor de rust toch 1-0 werd via Vangrunderbeek. In het begin van de tweede helft verdubbelde Claes de voorsprong en brak de veer bij Kester-Gooik. Van Den Broeck kopte de 3-0 binnen. Topschutter Assalhi mocht dus niet achterblijven en legde er nog twee in het mandje. Eindstand 5-0, waardoor Sporting overtuigend leider blijft.

KV Tervuren-Duisburg 0 – Sporting Kampenhout 3

Na een collectief sterke prestatie won Sporting verdiend met 0-3 op het veld van Tervuren-Duisburg. Met een doelpunt van Assalhi had Kampenhout z’n vroege 0-1 beet en ook daarna bleef geel-blauw de betere ploeg. Kort na de rust verdubbelde Goovaerts met een knappe goal de bonus. Sporting morste nadien met de kansen. Uiteindelijk werd het tien minuten voor affluiten toch 0-3 met een own goal. Zo won Kampenhout erg makkelijk en mocht de thuisploeg blij zijn dat het máár 0-3 werd.

Sporting Kampenhout 4 – OHR Huldenberg 1

Na de mindere dag in Hoegaarden herpakte Sporting zich met brio door overtuigend met 4-1 te winnen tegen Huldenberg. De bezoekers kwamen uit het niets vroeg op voorsprong maar met een doelpunt van Assalhi stond het snel 1-1. Medard zorgde nog voor de pauze voor een tweede thuisdoelpunt. In de tweede helft liep een goed spelend Kampenhout nog verder uit met doelpunten van aanvoerder Vangrunderbeek en weer Assalhi, die met z’n tweede goal voor de niet eens overdreven 4-1 zorgde.

Onze partners