Skip to the content

Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg

VK Liedekerke 2 – Sporting Kampenhout 2

Sporting nam met een goede wedstrijd afscheid van dit horrorseizoen. Het was, zeker in de tweede helft, veel sterker dan de thuisploeg maar verzuimde de kloof uit te diepen. Na een evenwichtige eerste helft kwam Liedekerke nog gevleid op winst maar zakte dan helemaal weg. Sporting sloeg snel terug met doelpunten van Er en Goovaerts maar vergat de thuisploeg definitief uit te tellen. Dat brak geel-blauw zuur op in het slot toen Liedekerke een strafschop in geschenkverpakking kreeg voor 2-2.

Sporting Kampenhout 0 – Sportief Rotselaar 4

Tegen leider Rotselaar leed een loom Sporting een zware 0-4 nederlaag nadat het te makkelijk enkele doelpunten incasseerde. De wedstrijd begon dramatisch met een snel tegendoelpunt en nog voor het eerste kwartier rond was, stond het al 0-2. Niet dat geel-blauw niet probeerde, maar de efficiënte bezoekers hielden stand en na een halfuur leidde een misverstand de 0-3 in. In een haast overbodige tweede helft controleerde Rotselaar de partij en in de slotfase sloeg het nog eens toe voor de 0-4.

Fenixx Beigem Humbeek 3 – Sporting Kampenhout 1

Op bezoek bij titelkandidaat Fenixx Beigem Humbeek verloor Sporting eervol met 3-1. De thuisploeg klom al snel op voorsprong en verdubbelde die halfweg de eerste helft. Na een fout van de doelman scoorde Janssens tegen van op de stip en bracht de spanning terug. Na de rust scoorde de thuisploeg een derde keer en was de partij gespeeld. Fenixx miste ook nog een strafschop zodat de wedstrijd op 3-1 eindigde.

Sporting Kampenhout 1 – SC Out-Hoegaarden 2

Geel-blauw speelde opnieuw een degelijke wedstrijd maar gaf in de slotfase een verdiende 1-0 voorsprong weg en verloor zelfs nog met 1-2 van Hoegaarden. In een flauwe eerste helft was Sporting de betere ploeg en Reniers kopte met de pauze in zicht raak. Na rust trof Reniers de paal en daarna deed Billast twee goede reddingen. Sporting liet in het slot de 2-0 liggen en 30 seconden later stond het 1-1. Een pover Hoegaarden ging nog op een diefje met de drie punten aan de haal na balverlies.

VK Linden 5 – Sporting Kampenhout 3

Geel-blauw speelde zeker geen onaardige wedstrijd maar ging finaal toch met 5-3 de boot in op het veld van Linden. Na een vroege achterstand draaide Sporting de situatie vliegensvlug om met goals van Goovaerts en Janssens. Na de koffie begon geel-blauw nog goed maar Linden scoorde de 2-2. Het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken en uit te lopen tot 4-2. Bettache kopte een hoekschop in en Sporting streed tot de laatste minuut voor 4-4. In de extra tijd werd het alsnog 5-3.

Sporting Kampenhout 1 – Europa 90 Kraainem FC 1

Een geel-blauw met twee gezichten redde in de slotfase een punt tegen Kraainem en behaalde zo een deugddoend 1-1 gelijkspel. In een evenwichtige eerste helft met weinig gevaar was Sporting nog het dichtst bij een doelpunt. Na een mistasten kwam Kraainem in het begin van de tweede helft op 0-1. Daarna duwden de bezoekers wel door maar ze verzuimden de score op te drijven. In de slotfase kreeg Sporting een hoekschop en Wauthy buffelde de gelijkmaker onhoudbaar tegen de netten: 1-1.

KV Tervuren-Duisburg 5 – Sporting Kampenhout 1

Sporting leed in de kelderkraker tegen Tervuren-Duisburg een overdreven 5-1 nederlaag. Geel-blauw begon veel te slap en stond in geen tijd 2-0 achter. Daarna kreeg het wel kansen maar kreeg de bal niet in doel. Na slap verdedigen werd het zelfs 3-0. Na de koffie begon Sporting gedreven maar het doelpunt viel opnieuw aan de overkant na buitenspel. Roekens zorgde op het uur voor de eerredder en een tweede bezoekend doelpunt hing in de lucht. In de slotfase werd het zelfs nog 5-1.

Sporting Kampenhout 1 – HO Bierbeek 3

Sporting leed op eigen veld een pijnlijke 1-3 nederlaag tegen Bierbeek nadat het op vijf minuten tijd de wedstrijd helemaal uit handen gaf. Een goed combinerend geel-blauw moest in de eerste helft nochtans niet onderdoen en had pech toen Canda de onderkant van de lat trof. Vlak voor de pauze slikte Sporting drie goals op amper vijf minuten en was de partij gespeeld. Janssens zorgde snel na rust met een strafschop voor 1-3 en geel-blauw bleef nadien aandringen. Romedenne trof de paal en enkele andere kansen bleven onbenut. Bierbeek controleerde en won zo met 1-3.

Sporting Kampenhout 5 – Eendracht Mazenzele Opwijk 3

Na een waar doelpuntenfestival won Sporting met 5-3 van Mazenzele Opwijk. In de eerste minuut was het al meteen raak via Roekens en even later scoorde Er de 2-0. De bezoekers wisten niet wat hen overkwam toen Roekens er 3-0 van maakte. Ze scoorden wel snel tegen maar met een vrije trap legde Janssens de ruststand vast op 4-1. Hoewel Mazenzele Opwijk niet echt gevaarlijk werd na de pauze, scoorde het twee keer op evenveel minuten en werd het plots razend spannend. Sporting miste nog enkele kansen, zelfs een strafschop, en zag Billast knap de ultieme gelijkmaker redden. In de extra tijd ging de bal weer op de stip: Janssens scoorde nu wel de 5-3.

Olympia SC Wijgmaal 3 – Sporting Kampenhout 2

Frustrerende namiddag voor een strijdvaardig geel-blauw. Het verdiende minstens een punt maar verloor met 3-2 in Wijgmaal nadat het, we zeggen het nochtans niet graag, enkele keren flink werd benadeeld. Met een mooi doelpunt zorgde Janssens voor 0-1. Net toen Sporting even met tien stond, werd het uit het niets 1-1, ook de stand bij de rust. In de tweede helft scoorde Wijgmaal snel twee keer. Bij het derde doelpunt bleef een trekfout op Goovaerts onbestraft. Azdad zorgde met een schuiver direct voor 3-2. Geel-blauw ging voluit voor een derde doelpunt maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet. Goovaerts werd nog onterecht uitgesloten in de slotfase.

Onze partners