Skip to the content

Vierde nederlaag op rij voor geel-blauw

Foto: Brusk Er gaat twee bezoekers voorbij. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Brusk Er gaat twee bezoekers voorbij. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – VK Wellen 2

Ook de thuiswedstrijd tegen Wellen heeft een muis gebaard voor Sporting. In een matige partij met bijzonder weinig doelgevaar gingen de bezoekers finaal toch met een 0-2 zege naar huis. Voor de rust was er veel middenveldspel en keken beide doelmannen werkloos toe. Na de koffie werd het met een olympisch doelpunt 0-1 en moest Sporting achtervolgen. De goede wil was er zeker maar de kansen bleven uit. In de slotminuut werd het op de tegenaanval nog 0-2 en was de wedstrijd gespeeld.

De strakke zuidwestenwind maakte het de 22 spelers niet makkelijk. We kregen een zeer gesloten eerste helft met amper doelgevaar. Wellen had van meetaf het balbezit maar raakte niet door de thuisafweer. Doelman Billast moest enkel tussenkomen bij een schotje van Haesevoets. Aan de overzijde kon Er diep gaan maar een rare stuit van de bal voorkwam een open kans. Enkele overtredingen zorgden voor wat animo maar waren gelukkig zonder veel erg. In het slot van de eerste helft werd een vrije trap van Maxime Janssens weggekopt.

Ook na de koffie was er aanvankelijk weinig beterschap, al bleven vooral de bezoekers dreigen. Haesevoets schoot naast de kruising. Sporting gaf geen kans weg maar kwam toch, uiterst ongelukkig, op achterstand. Een onnodig weggegeven hoekschop werd door Poell rechtstreeks in de verste hoek getrapt (0-1). Zowaar een zeldzaam ‘olympisch doelpunt’… Sporting probeerde de bakens te verzetten maar raakte niet door de versterkte Limburgse afweer. Bezoeker Versteeven schoot raak maar doelman redde in hoekschop. Geel-blauw speelde in het slot nog alles of niets maar dat leverde geen gelijkmaker op. In de laatste minuut zette Wellen nog een tegenaanval op die Versteeven via de binnenkant van de paal afrondde (0-2). Zo doet Sporting, na een vierde verlies op rij, opnieuw een heel slechte zaak. Anderzijds is alles nog mogelijk want in de stand staan heel wat ploegen dicht bij elkaar.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, De Smidt, Heyvaert (27’ N. Janssens), Delhaisse (77’ Azdad), Mambabua, Vangrunderbeek, M. Janssens, Sakata, Goovaerts (79’ Garcia Coviella), Er, Put.

VK Wellen: Schevenels, Houben, Dieme, Vanderheiden, Vanderhoeft (83’ Ramaekers), Haesevoets (90’ Byloos), Wang, Versteeven, Poell, Martens (77’ Dekens), Winkels.

Doelpunten: 54’ Poell (0-1), 90’ Versteeven (0-2).

Gele kaarten: Sakata, Houben, Poell, Vanderheiden.

Wedstrijdleiding: Thomas Van Asch bijgestaan door Janah Ibrahim en Erik Serneels.

About the author

Onze partners