Skip to the content

Geel-blauw geeft bonus weg na turbulente tweede helft

Avetisov zet zich door tussen Kreydt en Carvalho. (© foto Jeroen Goolaerts)
Avetisov zet zich door tussen Kreydt en Carvalho. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 1 – AS Verbroedering Geel 2

Nieuwe kater voor Sporting dat tegen Geel een 1-0 voorsprong uit handen gaf en finaal gevleid met 1-2 verloor. In een evenwichtige eerste helft was er nochtans geen vuiltje aan de lucht, zeker nadat De Smidt voor 1-0 zorgde. In een turbulente tweede helft werd het al snel 1-1. Voor een duwfout op De Smidt kreeg Sporting geen strafschop waarna met Vangrunderbeek de beste man onbestraft van het veld werd geschopt. Met een zeer ongelukkige owngoal werd het 1-2. Mbey Epolo kreeg op aangeven van de assistent rood na vermeend spuwen. De bezoekers troffen de paal maar de Geelse doelman voorkwam in de slotfase ook de gelijkmaker van De Smidt.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Na een slippertje achteraan kon Kreydt inschieten maar doelman Billast stond pal. De wedstrijd verliep verder evenwichtig. Mbey Epolo kon zich doorzetten maar deed dat foutief. Na een prima aanval kwam Sporting halfweg de eerste helft op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van aanvoerder Vangrunderbeek kon Goovaerts laag voorzetten van op links. Aan de tweede paal kon de vrijstaande De Smidt binnentrappen (1-0). Geel probeerde iets terug te doen maar het gevaar was schaars. Billast ging plat bij een lage schuiver van Kreydt en de thuisdoelman duwde een schot van Carvalho in hoekschop. Aan de overzijde kreeg De Smidt de kans voor z’n tweede doelpunt maar de bal werd in hoekschop verwerkt. Ook een vrije trap van Maxime Janssens belandde in hoekschop, zodat we gingen rusten bij een 1-0 bonus.

In het begin van de tweede helft viel de gelijkmaker. Doelman Billast weerde een schot van Kreydt maar de goed gevolgde Mbenza tikte de bal in doel (1-1). Bij een zware fout op Vangrunderbeek hield de ref de kaarten op zak. De aanvoerder kon niet meer verder en moest naar de kant. Een aderlating voor de thuisploeg. Aan de overzijde volgde een volgende dubieuze fase. Bij een vrije trap van Maxime Janssens werd een duidelijk duwfout op De Smidt niet gefloten en kreeg Sporting niet de strafschop die het verdiende. Tot overmaat van ramp kwamen de povere bezoekers niet veel later uit het niets op voorsprong. Bij een diepe bal mocht Kreydt op randje buitenspel doorgaan en zijn voorzet werd zeer ongelukkig in eigen doel verlengd door Mambabua (1-2). Aan de overkant was Avetisov bij een flipperkastfase dicht bij de gelijkmaker maar de afgeweken bal caprioleerde over doel in hoekschop. Halfweg de tweede helft werd Mbey Epolo op aangeven van de assistent uitgesloten wegens vermeend spuwen naar Alessandro, die hem al een tijdje aan het jennen was. Billast kwam onnodig ver uit doel en verloor de bal aan Kreydt die van op afstand tegen de paal besloot. Aan de overzijde was De Smidt dicht bij de gelijkmaker maar doelman Belkouch redde de bal in hoekschop. Invaller Wouters stelde aan de overzijde Billast op de proef. Het bleef 1-2, een zoveelste kater voor Sporting dat zich bekocht voelde door de scheidsrechter. Een zwak Geel toonde heel weinig en kreeg te veel.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, N. Janssens (82’ Garcia Coviella), Delhaisse, Avetisov, Mambabua, Vangrunderbeek (56’ Er), Goovaerts (69’ Sakata), M. Janssens, Mbey Epolo, De Smidt (78’ Azdad), Put.

AS Verbroedering Geel:. Belkouch, Van Parys, Aïssa (19’ Alessandro), El Ansri, Kreydt, El Maimouni, Mbenza (84’ Wouters), Hoebregs, Kamagate, Özden (87’ Vinsalas), Carvalho.

Doelpunten: 22’ De Smidt (1-0), 48’ Mbenza (1-1), 63’ Mambabua (own, 1-2).

Gele kaarten: M. Janssens, Carvalho.

Rode kaart: 67’ Mbey Epolo.

Wedstrijdleiding: Tom Lamberigts bijgestaan door Tony Dirkx en Vincent Pougnaud.

About the author

Onze partners