Skip to the content

Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg

Sporting Kampenhout 1 – Eendracht Termien 3

Tegen een beter spelend Termien ging Sporting met 1-3 onderuit. Het bleef wel lang 0-0 tot er op korte tijd twee goals vielen na voorafgaand handspel. Deze fouten van de wedstrijdleiding gaven de bezoekers een zetje. Op slag van rust werd het na een hoekschop 0-3 en was de partij gespeeld. Sporting drong aan in de tweede helft. Maxime Janssens redde van op de stip de eer waarna Termien met tien viel. Daarna was geel-blauw enkele keren dicht bij 2-3 maar Termien hield stand en doet volop mee voor de titel. Sporting moet in de volgende wedstrijden het behoud veiligstellen.

FC Diest 6 – Sporting Kampenhout 0

Na een collectieve offday ging Sporting met zware 6-0 cijfers onderuit op het veld van Diest. Na een tegendoelpunt in de eerste minuut knokte Sporting zich terug in de wedstrijd maar met de rust in zicht gaf het op korte tijd twee zeer vermijdbare doelpunten weg. De tweede helft was lang een maat voor niets en nadat er enkele tieners tussen de lijnen kwamen liep de score nog op tot een uiterst pijnlijke 6-0.

Sporting Kampenhout 1 – FC Sint-Lenaarts 1

Met een 1-1 gelijkspel tegen Sint-Lenaarts is Sporting al drie weken ongeslagen. Na amper 24 seconden bracht Roekens geel-blauw op al voorsprong. Goovaerts scoorde meteen de 2-0 maar het doelpunt werd onbegrijpelijk afgevlagd. De partij was vrij evenwichtig en nog voor de pauze werd het 1-1. Sint-Lenaarts begon nog het best aan de tweede helft maar Sporting zette nadien alles op alles. Een tweede thuisdoelpunt hing enkele keren in de lucht maar kwam er uiteindelijk niet meer.

Witgoor Sport Dessel 1 – Sporting Kampenhout 1

In de zespuntenwedstrijd tegen Witgoor Sport leek geel-blauw lange tijd op weg naar een gouden driepunter tot de thuisploeg in het slot alsnog gelijk maakte. In een evenwichtige eerste helft zorgde Maxime Janssens met een knap schot vrij snel voor een 0-1 voorsprong. Witgoor probeerde wel maar was weinig gevaarlijk. Na de pauze stak de thuisploeg nog een tandje bij en was enkele keren gevaarlijk. Sporting kon te weinig dreigen en in de slotfase viel bij een vrije trap alsnog de late gelijkmaker.

Sporting Kampenhout 2 – FC Wezel Sport 1

Met een knappe 2-1 stuntzege tegen leider Wezel Sport kreeg Sporting eindelijk loon naar werken na enkele ongelukkige nederlagen. De zieke Put, die maar een kwartier speelde, bezorgde geel-blauw een droomstart. De leider had dan wel veel de bal maar was weinig gevaarlijk. Na een halfuur verdubbelde Goovaerts de bonus en met die 2-0 ging Sporting rusten. Wezel zette na de pauze alles op alles en scoorde snel. Toch was het Sporting dat nog tweemaal dicht bij een derde goal was. In de slotfase hield de thuisploeg met een groot hart en veel passie de zege vast.

Sporting Kampenhout 1 – AC Betekom 2

Het zat alweer niet mee voor Sporting, want het verloor nu ook onverdiend het streekduel tegen Betekom. In de eerste helft waren de bezoekers wel de betere ploeg en de 0-1 halfweg was logisch. Na de rust kwam geel-blauw beter voor de dag en Maxime Janssens maakte er van op de stip 1-1 van na handspel. Met een verre boogbal van invaller Michel Epolo op de onderkant van de lat ontsnapten de bezoekers aan de 2-1. In de slotfase scoorde Betekom, toen Sporting even met tien stond, met een afgeweken kopbal bij een onterechte hoekschop om op een diefje te winnen. Ondanks de zoveelste opdoffer blijft Sporting strijdvaardig en kan alles nog.

FC Zwarte Leeuw 3 – Sporting Kampenhout 1 Sporting kon geen vervolg breien aan de knappe zege tegen Beringen en verloor met 3-1 op het veld van rechtstreekse concurrent Zwarte Leeuw. Geel-blauw speelde nochtans een aardige eerste helft maar werd driemaal koud gepakt in de omschakeling. In de tweede helft controleerde de thuisploeg de partij en kon De Smidt alsnog de eer redden ...

VK Beringen 2 – Sporting Kampenhout 3

Sporting boog in de zespuntenwedstrijd tegen Beringen een 2-0 achterstand op twintig minuten tijd om in een 2-3 zege. In een evenwichtige eerste helft scoorde de thuisploeg in het slot. Toen het na de rust vrij snel 2-0 werd, zag het er somber uit. De pas ingevallen Er scoorde echter meteen tegen en bracht vuur in de wedstrijd. De partij kantelde en Avetisov kopte bij een hoekschop de 2-2 binnen. Even later zorgde Er met z’n tweede van de avond voor de totale ommekeer en een gouden driepunter.

Sporting Kampenhout 1 – AS Verbroedering Geel 2

Nieuwe kater voor Sporting dat tegen Geel een 1-0 voorsprong uit handen gaf en finaal gevleid met 1-2 verloor. In een evenwichtige eerste helft was er nochtans geen vuiltje aan de lucht, zeker nadat De Smidt voor 1-0 zorgde. In een turbulente tweede helft werd het al snel 1-1. Voor een duwfout op De Smidt kreeg Sporting geen strafschop waarna met Vangrunderbeek de beste man onbestraft van het veld werd geschopt. Met een zeer ongelukkige owngoal werd het 1-2. Mbey Epolo kreeg op aangeven van de assistent rood na vermeend spuwen. De bezoekers troffen de paal maar de Geelse doelman voorkwam in de slotfase ook de gelijkmaker van De Smidt.

Sporting Kampenhout 0 – VK Wellen 2

Ook de thuiswedstrijd tegen Wellen heeft een muis gebaard voor Sporting. In een matige partij met bijzonder weinig doelgevaar gingen de bezoekers finaal toch met een 0-2 zege naar huis. Voor de rust was er veel middenveldspel en keken beide doelmannen werkloos toe. Na de koffie werd het met een olympisch doelpunt 0-1 en moest Sporting achtervolgen. De goede wil was er zeker maar de kansen bleven uit. In de slotminuut werd het op de tegenaanval nog 0-2 en was de wedstrijd gespeeld.

Onze partners