Skip to the content

Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg

FC Borght-Humbeek 4 – Sporting Kampenhout 3 

Geel-blauw verloor verrassend op het veld van Borght-Humbeek nadat het twee keer een voorsprong uit handen gaf. De thuisploeg scoorde snel maar binnen de minuut was alles te herdoen via Acke. Sporting controleerde de wedstrijd en opnieuw Acke zorgde voor 1-2. Toch werd het kort voor de rust 2-2. In de tweede helft nam Sporting een droomstart toen Medard een hoekschop binnenknikte. Kort hierop stond het al 3-3 en niet veel later werd het zelfs 4-3 van op de stip. Geel-blauw zette alles op alles, kreeg de kansen en trof ook twee keer het doelkader. Toch bleef het 4-3.

VV Elewijt 2 – Sporting Kampenhout 1

Tegen een stevig Elewijt domineerde geel-blauw het eerste kwartier met steriele druk. Bij de eerste tegenprik van de thuisploeg was het meteen raak toen Baudet overhoeks inschoot. Sporting probeerde wel maar het was telkens net niet. Het werd zelfs 2-0 toen Vannieuwenhuyse een teruglegger mooi in de bovenhoek trapte. Pas na de rust nam geel-blauw over. Na handspel milderde aanvoerder Vangrunderbeek al snel van op de stip. Acke, met een kopbal net naast, en Assalhi, die het zijnet trof, waren dicht bij de gelijkmaker. Ondanks een betere tweede helft kwam de logische gelijkmaker er niet. Volgende zondag om 15.00 uur volgt het echte werk met de competitiestart in eerste provinciale op het veld van FC Borght-Humbeek.

(JG)

VK Holsbeek 1 – Sporting Kampenhout 2

Op het veld van tweedeprovincialer VK Holsbeek kwam geel-blauw na ruim een halfuur op achterstand toen Nwadika van op de middenlijn met een lob scoorde. De thuisdoelman redde enkele keren de meubelen. Na de rust zette Sporting de scheve situatie recht. Na een vlotte combinatie trapte aanvoerder Vangrunderbeek de bal in de verste hoek. Enkele minuten verraste een voorzetschot van Desmet alles en iedereen zodat geel-blauw met 1-2 won. Volgende zondag om 15.00 uur speelt Sporting een laatste oefenduel op het veld van tweedeprovincialer VV Elewijt.

Sporting Kampenhout 3 – OFC Stockel 2

Tegen OFC Stockel uit de derde afdeling trok Sporting met 3-2 opnieuw aan het langste eind na een goede wedstrijd. Al vroeg in de partij kopte Acke geel-blauw op voorsprong op aangeven van Jonckheere. De Brusselaars kwamen na een kwartier op gelijke hoogte toen dubieus handspel niet werd bestraft. Toen Assalhi foutief werd afgestopt in de rechthoek, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Aanvoerder Vangrunderbeek faalde niet en zette de strafschop om, zodat Sporting met een 2-1 voorsprong ging rusten. Nieuwkomer Jonckheere maakte er na de rust al snel 3-1 van na een zelf opgezette actie. Stockel bleef aandringen en scoorde opnieuw tegen zodat het spannend bleef. Sporting kreeg tegen een goede tegenstander wel de beste kansen en gaf achteraan ook weinig weg. Dat laat het beste verhopen twee weken voor de competitiestart. Volgende dinsdag om 20.00 uur speelt Sporting opnieuw een oefenduel op het veld van tweedeprovincialer VK Holsbeek.

Sporting Kampenhout 3 – Euro 90 Kraainem 1

Tegen tweedeprovincialer Euro 90 Kraainem boekte Sporting z’n eerste zege in de voorbereiding. Vangrunderbeek opende al snel de score maar in geen tijd stond het opnieuw gelijk. Doelman Billast beging een strafschopfout maar redde de elfmeter. Even later bracht Put geel-blauw voor een tweede keer op voorsprong. Na de rust volgden er op het uur een achttal wissels. De pas ingevallen Azdad zorgde met een derde treffer voor een geruststellende voorsprong. Volgende woensdag om 19.30 uur oefenen onze jongens op het veld van tweedeprovincialer SK Nossegem.

Het aangepaste oefenprogamma van de A-kern ziet er als volgt uit:

- 19/08 - 19.30 uur: Diegem Sport - SpK

- 22/08 - 18.00 uur: SpK - Eur. 90 Kraainem

- 26/08 - 19.30 uur: SK Nossegem - SpK

- 29/08 - 18.00 uur: SpK - OFC Stockel

- 01/09 - 20.00 uur: VK Holsbeek - SpK

- 06/09 - 15.00 uur: VV Elewijt - SpK

De competitie begint op zondag 13 september met een uitwedstrijd tegen FC Borght-Humbeek.

Sporting Kampenhout 1 – Stade Everois RC 1

Afgelopen donderdag maakte Voetbal Vlaanderen bekend dat er opnieuw mag gevoetbald worden. En zo speelden onze jongens zaterdagavond al hun eerste oefenduel tegen Stade Everois, een Brusselse eersteprovincialer. Trainer Denis Dessaer liet, op doelman Billast na, twee totaal verschillende elftallen opdraven. In de eerste helft kwam Sporting op voorsprong via Assalhi maar nog voor de rust kwamen de Brusselaars weer op gelijke hoogte. Na de pauze drong Sporting aan maar de score wijzigde niet meer. Alle nieuwkomers kwamen in actie. (JG)

Sporting Kampenhout:

  • Eerste helft: Billast, Desmet, Cooreman, Medard, Claes, Lemmens, Meylemans, Azdad, Aba Yahya, Assalhi, Vangrunderbeek.
  • Tweede helft: Billast, Jonckheere, Piret, Peeters, Annaert, Heyvaert, Hakizimana, Dumon, Put, Er, Acke.

Doelpunten: Assalhi (1-0), X (1-1).

 

Beste Leden

Met zeer veel pijn in het hart meld ik jullie het overlijden van Stefan Vaerewijck. Stefan was reeds meerdere jaren een gepassioneerd en toegewijd jeugdtrainer bij KSK en later Sporting Kampenhout. Zijn enorme liefde voor het voetbalspelletje leidde soms tot geanimeerde discussies maar maakte hem vooral een zeer betrouwbaar én waardevol lid van onze jeugdwerking. Iemand waarop je steeds kon terugvallen. Stefan keek niet op een ploegje meer of minder onder z'n hoede en ook geen enkele jeugdstage was hem te veel!

De afgelopen jaren moest hij noodgedwongen, door ziekte, wat gas terugnemen maar ook dan bleef hij onze club trouw en vervulde hij z'n rol als jeugdscout met even veel passie en toewijding!

Tijdens de nacht van afgelopen zondag op maandag heeft hij de oneerlijke strijd jammer genoeg moeten staken.

Ook tijdens z'n laatste weken, bleef voetbal z'n gespreksonderwerp bij voorkeur. Dit konden we ondervinden tijdens een laatste bezoekje bij hem thuis, vorige dinsdag. Maar ook de liefde en zorg voor z'n gezin kwamen die avond vaak aan bod!

Ik wens bij deze dan ook in de eerste plaats m'n steun te betuigen aan z'n vrouw Nancy, zoon Kobe en dochter Maud!

Beste Stefan, je was zo'n typische schakel in onze jeugdwerking, waarvan je de waarde pas echt beseft wanneer die er plots niet meer is. Het ga je goed!

Namens de club Andries Vanhoof Voorzitter Sporting Kampenhout

Na een teleurstellende heenwedstrijd waarin met 0-5 verloren werd was een nieuwe pandoering een absolute ’No Go’ voor P1UNITED. Makkelijker gezegd dan gedaan tegen een team dat zich net als een virus perfect kan aanpassen aan de omstandigheden…

Toch was het voor P1UNITED meteen 'alles geven' maar na 3 snelle doelpunten in de eerste helft was het nadien lange tijd zwoegen en ploegen tegen een ervaren FC COVID-19.

“Onze tactiek was om van bij aanvang van de wedstrijd meteen volle gas te geven! Veel andere keuzes hadden we niet. En ja, het is ons aardig gelukt ook, met 3 doelpunten binnen de eerste 20 minuten! Dat heeft ons natuurlijk ook veel energie gekost en dat zag je vooral aan het laatste kwartier waar we minder druk vooruit konden zetten en steeds aandachtig moesten zijn voor de tegenprikken van FC COVID-19. Maar op basis van de gecreëerde kansen hadden we zeker nog een 4de doelpunt verdiend voor het affluiten van de eerste helft” aldus verdedigende middenvelder Wout Paulussen (VC Houtem-Oplinter).

We konden ook even met verdediger Thomas Charlier spreken (OHR Huldenberg): “De coach heeft ons vooral gewezen op het feit dat we rustig moeten blijven en voor elkaar moeten blijven werken in de 2de helft! Er is geen reden tot paniek, al weten we natuurlijk ook wel hoe de vork in de steel zit … we moeten nog 3 doelpunten scoren, zo simpel is het!”

Het doelpunt van de hoop!

Waar we allemaal op gehoopt hadden werd meteen werkelijkheid! De 2de helft is al bij al 30 seconden bezig wanneer Steve Desaegher (VK Liedekerke) foutief afgestopt wordt aan de rand van de 16 … Het is dan met z’n allen kijken of de scheidsrechter richting de penalty stip zou wijzen maar uiteindelijk oordeelt deze laatste dat de fout net buiten de stafschopzone werd begaan.

Het zijn dan Ilan Gewillig (KV Tervuren-Duisburg) en Lenny Noë (FC Melsbroek) die met elkaar iets afspreken en achter de bal gaan staan. Dat ons team getraind heeft op stilstaande fases zagen we al bij onze eerste doelpunt in de eerste helft en ook hier kregen we een ingestudeerd nummertje voorgeschoteld!

Terwijl iedereen zich verwacht had aan een ‘plaatsballetje’ over de Covidse muur werd de bal verrassend over de grond gespeeld en het zijn ploegmaats Jan Robberechts / Robbe Olbrechts (KFC Borght-Humbeek) die de rest deden!

 

01/05, save the date en steun ons goede doel!!

Het Corona Virus heeft ons al veel miserie bezorgd maar minstens 1 mooi initiatief is ontstaan uit deze crisis! Voor het eerst in de geschiedenis van het amateurvoetbal, hebben alle clubs uit 1ste provinciale Vlaams-Brabant (van de afgelopen jaargang en van het volgende seizoen) overleg gepleegd met als doel nauwer met elkaar samen te werken. Eerste resultaat is een, door alle clubs en ondersteunend partner 'Digital Scouting' ondertekend charter waarin elke club zich engageert z'n schouders te zetten onder het opzetten van een actie ten voordele van S-Sport Recreas en zo, de vaak vergeten G-sporter, een financieel duwtje in de rug te geven!

Zet 01/05 alvast in jouw agenda voor meer nieuws!

Onze partners
}