Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg

Sporting Kampenhout 3 – OFC Stockel 2

Tegen OFC Stockel uit de derde afdeling trok Sporting met 3-2 opnieuw aan het langste eind na een goede wedstrijd. Al vroeg in de partij kopte Acke geel-blauw op voorsprong op aangeven van Jonckheere. De Brusselaars kwamen na een kwartier op gelijke hoogte toen dubieus handspel niet werd bestraft. Toen Assalhi foutief werd afgestopt in de rechthoek, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Aanvoerder Vangrunderbeek faalde niet en zette de strafschop om, zodat Sporting met een 2-1 voorsprong ging rusten. Nieuwkomer Jonckheere maakte er na de rust al snel 3-1 van na een zelf opgezette actie. Stockel bleef aandringen en scoorde opnieuw tegen zodat het spannend bleef. Sporting kreeg tegen een goede tegenstander wel de beste kansen en gaf achteraan ook weinig weg. Dat laat het beste verhopen twee weken voor de competitiestart. Volgende dinsdag om 20.00 uur speelt Sporting opnieuw een oefenduel op het veld van tweedeprovincialer VK Holsbeek.

Sporting Kampenhout 3 – Euro 90 Kraainem 1

Tegen tweedeprovincialer Euro 90 Kraainem boekte Sporting z’n eerste zege in de voorbereiding. Vangrunderbeek opende al snel de score maar in geen tijd stond het opnieuw gelijk. Doelman Billast beging een strafschopfout maar redde de elfmeter. Even later bracht Put geel-blauw voor een tweede keer op voorsprong. Na de rust volgden er op het uur een achttal wissels. De pas ingevallen Azdad zorgde met een derde treffer voor een geruststellende voorsprong. Volgende woensdag om 19.30 uur oefenen onze jongens op het veld van tweedeprovincialer SK Nossegem.

- 06/09 - 15.00 uur: VV Elewijt - SpK

De competitie begint op zondag 13 september met een uitwedstrijd tegen FC Borght-Humbeek.

Sporting Kampenhout 1 – Stade Everois RC 1

Afgelopen donderdag maakte Voetbal Vlaanderen bekend dat er opnieuw mag gevoetbald worden. En zo speelden onze jongens zaterdagavond al hun eerste oefenduel tegen Stade Everois, een Brusselse eersteprovincialer. Trainer Denis Dessaer liet, op doelman Billast na, twee totaal verschillende elftallen opdraven. In de eerste helft kwam Sporting op voorsprong via Assalhi maar nog voor de rust kwamen de Brusselaars weer op gelijke hoogte. Na de pauze drong Sporting aan maar de score wijzigde niet meer. Alle nieuwkomers kwamen in actie. (JG)

Sporting Kampenhout:

• Eerste helft: Billast, Desmet, Cooreman, Medard, Claes, Lemmens, Meylemans, Azdad, Aba Yahya, Assalhi, Vangrunderbeek.
  • Tweede helft: Billast, Jonckheere, Piret, Peeters, Annaert, Heyvaert, Hakizimana, Dumon, Put, Er, Acke.

Doelpunten: Assalhi (1-0), X (1-1).