Skip to the content

Sporting laatste na verlies in degradatieduel

Arnaud Romedenne kopt de bal weg voor Nuno Van Nerom. (© foto Jeroen Goolaerts)
Arnaud Romedenne kopt de bal weg voor Nuno Van Nerom. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Eppegem 3 – Sporting Kampenhout 1

Na een pot gevechtsvoetbal verloor Sporting nu ook met 3-1 op het veld van rode lantaarn Eppegem. De thuisploeg profiteerde in de eerste helft optimaal van het windvoordeel en scoorde tweemaal op een stilstaande fase. Geel-blauw zette veel druk na de pauze maar bij een vrije trap werd het 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Roekens zorgde nog snel voor een mooie eerredder maar daar bleef het bij. Door het verlies zijn Eppegem en Kampenhout samen troosteloos laatste in eerste provinciale.

Zoals gezegd begon de thuisploeg met het windvoordeel en dat leidde ook tot de eerste dreiging. Bij een voorzet vanop links kon Van Nerom de bal van dichtbij net niet binnentikken. Romedenne vond aan de overzijde Put maar die maaide naast de bal. Bij een hoekschop van Frick stond Van Nerom op de goede plaats om de bal in doel te werken (1-0). Aan de overzijde kwam Roekens even later oog in oog met de thuisdoelman maar Leemans had een knappe redding in huis. Bij de hierop volgende gevaarlijke hoekschop van Put kon niemand de bal in doel verlengen en ontsnapte de thuisploeg opnieuw. De partij verliep erg slordig en geen van beide ploegen kon de bal lang in de ploeg houden. Een afgeweken schot van Miri verdween in hoekschop. Aan de overkant trok Roekens een spurtje maar doelman Leemans was sneller op de bal. Vlak voor de pauze kon Eppegem zijn voorsprong verdubbelen. Bij een vrije trap van Van Remoortel kon Firoud ongehinderd binnenkoppen in de verste hoek (2-0).

Trainer Christophe Tack bracht aan het begin van de tweede helft met Bettache en Weydisch twee verse krachten in. Sporting begon niet onaardig aan de tweede helft en zette de thuisploeg onder druk. Een hoekschop van Er waaide door de wind over. De thuisploeg scoorde net voor het uur een derde keer bij een stilstaande fase. Bij een vrije trap van Frick kopte Verbesselt mooi overhoeks in de verste hoek (3-0). Sporting reageerde vrijwel onmiddellijk. Roekens zette z’n mannetje in de wind, kwam naar binnen en schoot mooi raak in de verste hoek (3-1). Een vrije trap van Put waaide te ver. Bij een ingooi van Er was doelman Leemans attent toen Litu met het hoofd verlengde. Wauthy kopte een hoekschop van Put over doel. De 3-2 hing dus in de lucht maar kwam er niet. Aan de overkant ging doelman Billast plat bij een schot van Frick. Delplanque knalde de bal wild over doel en de ingevallen Bocevski besloot van op links voorlangs buiten. In de slotfase weerde doelman Leemans een vrije trap van Er af in de voeten van Weydisch die de rebound naast doel schoot. Zo bleef de spanning uit in de slotfase en won Eppegem een eerste keer op eigen veld. Voor geel-blauw was het al de vijfde uitnederlaag op een rij. Beide ploegen delen nu samen de weinig bewonderenswaardige laatste plaats in eerste provinciale.

(JG)

FC Eppegem: Leemans, Verbesselt, Van Delm, Frick (73’ Bocevski), Firoud, Van Nerom (84’ Vereeck), Delplanque (90’ Osango), Chelha (83’ El Attabi), Vastavel, Van Remoortel, Miri.
Sporting Kampenhout: Billast, Litu (76’ El Yassini), Reniers, Wauthy, Alves (46’ Bettache), Goovaerts, Sakata, Er, Romedenne (46’ Weydisch), Put, Roekens.
Doelpunten: 20' Van Nerom (1-0), 44' Firoud (2-0), 59' Verbesselt (3-0), 61' Roekens (3-1).
Gele kaarten: Van Nerom, Bocevski, Litu.
Wedstrijdleiding: Caroline Lanssens bijgestaan door Francies Matthieu en Mike Christiaens.

About the author

Onze partners