Skip to the content

Geel-blauw sleept met tien punt uit de brand

Brian Roekens zorgde als invaller voor de ultieme 2-2. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 2 – VK Liedekerke 2

Geel-blauw speelde op de valreep met tien man 2-2 gelijk tegen Liedekerke. Met een vermijdbaar doelpunt kwamen de bezoekers op voorsprong. Even later kon Er na een prima aanval 1-1 maken. Na een half uur trok Reniers aan de noodrem en kreeg rood. Met een mannetje minder kreeg Sporting opnieuw een te vermijden doelpunt tegen bij een vrije trap. Liedekerke keek daarna de kat uit de boom. Sporting ging op zoek naar de 2-2 die er verdiend kwam in de extra tijd via invaller Roekens.

Na een studieronde van een tiental minuten zorgde geel-blauw voor de eerste dreiging van de partij. Een vrije trap van Vaesen werd weggekopt en gevolgd door een gekraakt schot van Canda. Even later glipte aanvoerder Goovaerts door de buitenspelval maar doelman Laborne kwam goed uit en was eerst op de bal. Bij een voorzet van Put gleed Er uit en knalde Vaesen aan de tweede paal naast doel. De Pauw schoot de bal aan de overzijde over doel. Na zwak verdedigen van Sakata kon Fuentes Delgado laag in de rechterhoek binnenschieten (0-1). Lang kon Liedekerke niet genieten van de voorsprong. Na een mooie balaanname zette Put gepast voor van op rechts en trapte Er van dichtbij de gelijkmaker voorbij Laborne (1-1). Eén minuut later ging Vaesen z’n kans maar het schot werd afgeblokt. Bij een bezoekende tegenstoot ging Reniers aan de noodrem hangen en blesseerde zich ook bij deze fase. Na enkele minuten blessurebehandeling moest hij met rood naar de kant. Doelman Billast redde de hierop volgende vrije trap van Moreels. Bij een volgende vrijschop van Moreels volgde een heet standje voor doel dat goed afliep voor Sporting. Met de rust in zicht zette de ingevallen Azdad een actie op maar werd de poging van aanvoerder Goovaerts nog weggewerkt voor de lijn.

Na een evenwichtig begin van de tweede heflt toonde Liedekerke zich. Doelman Billast duwde een schot van De Pauw in hoekschop. Net voor het uur kwamen de bezoekers een tweede keer op winst. Bij een vrije trap kon de volledig vrijstaande Paelinck zomaar binnenknikken aan de tweede paal; ook doelman Billast stond aan de grond genageld (1-2). Even later was de thuisdoelman wel attent bij een schot van De Pauw. Sporting stak een tandje bij met tien man, voetbalde bij momenten goed maar de laatste pass was vaak onzuiver. Liedekerke liet maar weinig meer zien en keek al te vaak de kat uit de boom. Enkel een poging van Fuentes Delgado naast doel was het vermelden waard. De bezoekers speelde zo met vuur en na een prima balletje van Alves Santos naar de ingevallen Roekens zat doelman Laborne er nog goed tussen. In de toegevoegde tijd kreeg Liedekerke toch het deksel op de neus. Azdad stuurde gemeten Put diep die de bal verrassend breed legde naar invaller Roekens die zuiver in de linkerhoek buiten bereik van Laborne afwerkte (2-2). Zo sleepte Sporting met z’n tienen op wilskracht een verdiend punt uit de brand.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Alves Santos, Reniers, Bettache, Sakata, Alves (75’ Roekens), Goovaerts, Canda, Vaesen (37’ Azdad), Er, Put.
VK Liedekerke: Laborne, Paelinck, Fuentes Delgado, Van Malderghem, Moreels (43’ Thielemans), Laroussi (82’ De Waele), Verleysen, Boubker (69’ Izim), Vanderhasselt, De Pauw, Lheureux.
Doelpunten: 20' Fuentes Delgado (0-1), 28' Er (1-1), 59' Paelinck (1-2), 90+3’ Roekens (2-2).
Gele kaarten: Put, Azdad.
Rode kaart: 32’ Reniers.
Wedstrijdleiding: Patrick Cuypers bijgestaan door Erik Serneels en Jeffrey Payeur.