Skip to the content

Blammage voor geel-blauw in zespuntenwedstrijd

Maxim Put gaat Mamadou Diaby voorbij. (© foto Jorghé Van Hecke)
Maxim Put gaat Mamadou Diaby voorbij. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 0 – Olympia SC Wijgmaal 4

Een onuitgegeven geel-blauw kreeg in de zespuntenwedstrijd tegen Wijgmaal een 0-4 draai om de oren. Sporting begon dramatisch aan de partij en gaf snel en veel te gemakkelijk twee goals weg. De bezoekers zaten zo na minder dan een kwartier al op rozen en moesten niet uitblinken om die 0-2 vast te houden. De tweede helft was maar net begonnen of het werd 0-3. Sporting probeerde wel maar kon de bezoekers niet verontrusten. In de slotfase, met steeds meer sneeuw, werd het zelfs nog 0-4.

Sporting ging met een onuitgegeven en verjongd elftal van start in de cruciale partij tegen Wijgmaal. Zoals reeds gezegd begon de wedstrijd dramatisch voor geel-blauw. Doelman Billast redde nog een vrije trap van Calgan maar moest zich één minuut later toch gewonnen geven. Diaby kon centraal al te makkelijk door de defensie gaan en hij trapte de bal laag in de hoek (0-1). Sporting probeerde iets terug te doen maar Er vond Put niet voor doel. Nog voor het eerste kwartier rond was, volgde al een tweede mokerslag. Beka zette kinderlijk eenvouding Alves in de wind en schoot de bal beheerst voorbij Billast (0-2). Wijgmaal speelde in een zetel en ving makkelijk Sporting op. Er was wel wat dreiging van de thuisploeg. Doelman Amenga ging bij een hoekschop van Azdad onder de bal door maar niemand kon profiteren. Roosen vond Sanchez maar zijn afgeweken poging belandde in hoekschop. Amenga ging plat bij een schotje van Er. Romedenne was dicht bij de 1-2 maar zijn schot werd van dichtbij afgeblokt. Op aangeven van Put kon Romedenne koppen, maar doelman Amenga redde. De bezoekende doelman aarzelde te lang om te ontzetten; Put zat er goed tussen maar knalde de bal naast doel.

Na de pauze was de eerste kans meteen goed voor de 0-3. Een duidelijk fout op Bettache werd niet gefloten waarop de aanval doorging. Doelman Billast redde eerst nog de meubelen maar in de rebound knikte Van Der Auwera binnen (0-3). Aan de overkant besloot Azdad eerst binnen bereik van Amenga en nadien naast doel. Billast ging plat bij een poging van Calgan. Terwijl het steeds harder ging sneeuwen, ging Sporting op zoek naar een doelpunt maar toonde zich alweer onmondig in de zone van de waarheid. Een afstandsschot van Er een paar meter over doel illustreerde de offensieve onmacht van Sporting. In de slotfase werd het veld steeds witter maar dat weerhield de bezoekers niet om het mes nog wat dieper in de wonde te steken. Na het zoveelste balverlies stond Erdogan centraal helemaal vrij voor Billast en hij kon rustig de hoek uitkiezen en scoren (0-4). De zwaarste thuisnederlaag in meer dan tien jaar stond meteen op het bord. Een zwarte middag voor iedereen die Sporting een warm hart toedraagt en één van de moeilijkste sportieve momenten in 30 jaar.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Alves Santos, Sakata, Bettache, Alves (46’ Litu), Sanchez (46’ Canda), Roosen, Put, Azdad, Er, Romedenne (69’ Vaesen).
Olympia SC Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Geens, Calgan (83’ Pignoloni), Lambrecht, Diaby (70’ Lemmens), Beka (81’ Geboers), Vandenberghe, Vandervondelen, Achnak, Erdogan.
Doelpunten: 6’ Diaby (0-1), 12’ Beka (0-2), 48’ Van Der Auwera (0-3), 83’ Erdogan (0-4).
Gele kaarten: Amenga, Achnak, Geboers.
Wedstrijdleiding: Gunther Mathijssen bijgestaan door Aaron Soens en Kurt Verberckt.

About the author

Onze partners