Skip to the content

Geel-blauw herademt na tweede thuiszege op rij

Maxim Put was met twee doelpunten alweer beslissend. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 3 – VK Linden 1

Geel-blauw behaalde onder Christophe Tack een eerste succes door met 3-1 te winnen tegen het ongeslagen Linden. Canda zorgde met een afgeweken schot voor een vroege voorsprong. Linden probeerde wel maar scoorde niet. Sporting toonde zich efficiënter en vlak voor rust zorgde Put voor 2-0. Linden zette na de pauze alles op alles en scoorde snel tegen. Het drong fel aan en ging voor de gelijkmaker maar die kwam er niet. Sporting had het een tijdje moeilijk na rust tot Put in de slotfase voor de bevrijding zorgde. Met deze tweede thuiszege op rij herademt Sporting.

De partij kon niet beter beginnen voor Sporting. Op aangeven van Gasmi kon Canda schieten en de afgeweken bal ging net naast de paal tegen het net (1-0). Even later gleed bezoeker Vranckx de bal bijna in eigen doel. Doelman Tomkins was attent bij een poging van Azdad. Na een fout op Canda aan de rand van de rechthoek belandde een vrije trap van Er in hoekschop. Doelman Tomkins redde een afgeweken schot van Gasmi. Na een goed openingskwartier van geel-blauw staken de bezoekers hun neus aan het venster. Mertens schoot een vrije trap over doel. Halfweg de eerste helft kreeg Fernandez een open schietkans maar hij schoof de bal nipt naast doel. Sporting had daarna grotendeels de controle zonder verder gevaar te creëren. Kort voor de pauze, op een ideaal moment, sloeg de thuisploeg een tweede keer toe. Aanvoerder Goovaerts stuurde Er weg op links. Die legde gepast af voor Put die aan de tweede paal binnentikte (2-0). Op slag van rust schoot Put de bal hoog over.

Bij de rust deden de bezoekers een dubbele wissel en Linden zette meteen alles op alles. Dat leverde al snel een doelpunt op toen Fernandez hard in de verste hoek knalde (2-1). Ook de ingevallen Masala ging z’n kans maar vlamde de bal voorlangs. Linden kreeg een vrije trap aan de rand van de rechthoek maar invaller Frérotte schoot deze over doel. Doelman Billast weerde een schot van Masala af. Daarna werd de partij opnieuw wat evenwichtiger. Aanvoerder Goovaerts zonderde Put af maar doelman Tomkins was het eerst op de bal. Put werd ten onrechte afgevlagd omdat de bal van de tegenstander kwam. In de slotfase belandde een afgeweken schot van Put in het zijnet. Het was slechts uitstel want een paar minuten later viel dan toch dat bevrijdende derde thuisdoelpunt. Canda stuurde met een gemeten bal Put diep en die nam doelman Tomkins opnieuw te grazen en schoof laag binnen (3-1). De partij was meteen gespeeld en Linden slikte een eerste nederlaag van het seizoen. Na deze tweede opeenvolgende thuiszege en eerste winst onder Christophe Tack als T1 kan Sporting wat vrijer ademen en schuift het op naar een twaalfde plaats.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Alves Santos, Wauthy, Bettache, Alves, Goovaerts, Canda, Azdad (90’ Reniers), Put (87’ Sanchez), Er, Gasmi (76’ Romedenne).

VK Linden: Tomkins, Poppe, Masala Eloko, Loockx, Fernandez (78’ Van Loock), Michiels, Mertens (46’ Frérotte), Vanderstappen (70’ Nineza), Vranckx, Plützer, Gaïse Kopa (46’ Masala).

Doelpunten: 2' Canda (1-0), 43' Put (2-0), 51' Fernandez (2-1), 86' Put (3-1).

Gele kaarten: Bettache, Azdad, Sanchez, Vanderstappen, Frérotte, Poppe.

Wedstrijdleiding: Jonas Verbeke bijgestaan door Erik Serneels en Eric Struyf.