Skip to the content

Dominant geel-blauw vergeet de klus af te maken

Aanvoerder Tom Goovaerts gaat Tibo Janssens voorbij. (© foto Jorghé Van Hecke)
Aanvoerder Tom Goovaerts gaat Tibo Janssens voorbij. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 0 – KV Tervuren-Duisburg 0

Geel-blauw bleef in de partij tegen rechtstreeks concurrent Tervuren-Duisburg op een 0-0 gelijkspel steken. Sporting had het merendeel van het balbezit maar kon de schaarse kansen niet afwerken. Een poging van Er likte de lat en hij zag ook een bal op de lijn gered. Na de pauze plooiden de bezoekers helemaal terug. Sporting kreeg bij enkele prangende fases de bal niet over de lijn. Een pegel van uitblinker Azdad vloog tegen de kruising. Sporting zette nog alles op alles maar scoorde niet meer.

Al in de eerste minuut zorgde Sporting voor de eerste dreiging van de namiddag. Bij een hoekschop van Put kopte Bettache de bal naast doel. Een vrije trap van Er viel op het dak van het doel. Na een mooie actie van Azdad vond hij Put voor doel die naast knikte. Na een subtiel balletje van Azdad kwam Bettache een teen tekort om af te ronden en keerde doelman Moons het gevaar. De bezoekende doelman was ook allert bij een schot van Put uit een scherpe hoek. Tervuren-Duisburg probeerde wel maar kon doelman Billast niet aan het werk zetten. Geel-blauw was voor de pauze nog twee keer dreigend voor doel. Een gevaarlijk voorzetschot van Er likte de lat. Kort voor de rust kopte Wauthy een hoekschop van Put terug voor doel waarop het schot van Er op de lijn werd gered door Van Hecke. Het enige wat de bezoekers daar tegenover konden stellen was een zwak schotje van De Bruille.

Na de koffie schoot Azdad al snel voorlangs. Doelman Moons duwde een vrije trap van Er in hoekschop. Bij een hoekschop van Put werd een kopbal van Wauthy nog uit doel gekopt toen doelman Moons geklopt was. Bij een volgende hoekschop van Put volgde een warrige fase waarbij de bal niet in doel wou gaan. Sporting bleef op zoek gaan naar de 1-0 en bleef aandringen. Doelman Moons redde een schot van Azdad in twee tijden. Op het uur kwamen de bezoekers er één keer goed uit bij een snelle tegenaanval. Toen Wauthy weggleed, kreeg Devijver een schietkans maar doelman Billast redde prima met een beenveeg. Het gevaar bleef verder van een aandringend Sporting komen. Bij een nieuwe warrige fase voor doel konden Put en de ingevallen Roekens niet afronden. Toen Canda toch kon scoren, ging het feest niet door wegens buitenspel. Bij een vrije trap van Er redde doelman Moons een kopbal van Bettache. Het zat ook niet mee toen een pegel van uitblinker Azdad tegen de kruising uiteen spatte. In de slotfase zette Sporting nog alles op alles. Vrije trappen van Er en Canda misten echter de goede richting zodat geel-blauw vrede moest nemen met 0-0.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Alves Santos (87’ Straetmans), Wauthy (62’ Roekens), Sakata, Alves, Canda, Goovaerts, Bettache, Put, Azdad, Er.
KV Tervuren-Duisburg: Moons, Mélange, Van Hecke (46’ Schaekels), Lagace, Devijver (87’ Mouallali), De Bruille, Verlinden (72’ Verheyden), Ziwa, Janssens, Vranckx, Soladio Bolumbu (56’ Stroeykens).
Doelpunten: geen.
Gele kaarten: Canda, Wauthy, Van Hecke, Lagace, De Bruille, Ziwa.
Wedstrijdleiding: Jelle Thys bijgestaan door Jarne Hanssen en Roger Tresinie.


About the author

Onze partners