Skip to the content

Sporting verliest ongelukkig evenwichtig duel

Stan Roosen brengt een aanval op gang. (© foto Jorghé Van Hecke)

Eendracht Mazenzele Opwijk 2 – Sporting Kampenhout 0

Op het veld van Mazenzele Opwijk speelde geel-blauw geen onaardige wedstrijd maar toch verloor het met 2-0. Sporting was de best voetballende ploeg voor de rust en dreigde enkele keren. De thuisploeg was ook een paar gevaarlijk met ondermeer een bal tegen de paal. Put kreeg een open kans maar standde op de doelman. In de tweede helft werd het al snel 1-0. Sporting moest achtervolgen maar kon maar voor weinig dreiging zorgen. In de extra tijd werd het nog 2-0 en was de winnaar bekend.

Sporting begon goed aan de partij en nam het eerste kwartier voor zijn rekening. Na een mooie actie bracht Azdad de bal voor doel waar doelman Verhoeven redde voor de inlopende Put. Na een hoekschop van Vaesen bracht Azdad de bal voor doel waar niemand de bal kon beroeren. Azdad stuurde even later Put diep maar de doelman was sneller op de bal. Mazenzele Opwijk zat niet in de wedstrijd maar toonde zich op korte tijd wel een paar keer dreigend. Bij een tegenaanval besloot Driouch op Billast. Driouch schoot uit een schuine hoek maar een attente doelman Billast duwde de bal in hoekschop. Eén minuut later kwam geel-blauw goed weg. Billast weerde een hard schot van G. M. Verhoeven waarop Driouch in de rebound de binnenkant van de paal viseerde en de bal opnieuw in de handen van Billast eindigde. Gyimah schoof de bal naast doel. Aan de overkant redde doelman Verhoeven een schot van Azdad. Billast pareerde een schot van A. Verhoeven. Azdad ging nogmaals z’n kans maar besloot voorlangs. Vaesen rolde de thuisdefensie op maar z’n schot werd afgeblokt. Aan de overkant ging doelman Billast goed plat bij een poging van A. Verhoeven. Kort voor de pauze was Sporting dicht bij de 0-1. Vaesen stuurde gemeten Put diep maar de thuisdoelman pareerde de bal in hoekschop.

In een veel mindere tweede helft van beide ploegen was de eerste kans meteen goed voor een doelpunt. G. M. Verhoeven zette zich door en zijn afgeweken schot verraste Billast en ging laag in de verste hoek binnen (1-0). Aan de overkant redde doelman Verhoeven een vrije trap van Er. De bedrijvige Gyimah schoot de bal naast doel. In het slotkwartier verhoogde Sporting de druk maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Put kopte de bal over doel en ook Azdad kreeg het ronde ding niet tussen de palen. In de toegevoegde kreeg geel-blauw het deksel op de neus. G. M. Verhoeven sneed van op rechts naar binnen en schoot de bal uit een schuine hoek in doel (2-0). Zo verloor Sporting alweer een wedstrijd die het helemaal niet hoefde te verliezen. Halfweg de competitie staat het op een weinig benijdenswaardige laatste plaats in de rangschikking. Het kan in de terugronde dus alleen maar beter gaan.

(JG)

Eendracht Mazenzele Opwijk: G. Verhoeven, G. M. Verhoeven, Huyck, De Coeyere, Moerenhout, A. Verhoeven, Hermans, Gyimah (90’ Schockaert), Van Audenhage, Ringoot, Driouch (87’ Engels).
Sporting Kampenhout: Billast, Alves Santos, Wauthy, Bettache, Tirpan (74’ Romedenne), Goovaerts, Roosen, Azdad, Vaesen, Er, Put.
Doelpunten: 51' G. M. Verhoeven (1-0), 90+3’ G. M. Verhoeven (2-0).
Gele kaarten: Hermans, Goovaerts.
Wedstrijdleiding: Istvan Lagaert bijgestaan door Erwin Jeunen en Glenn D'Hooghe.