Skip to the content

Sporting boekt eerste uitzege in spannend slot

Daan Straetmans beleefde een droomdebuut en scoorde meteen. (© foto Jorghé Van Hecke)
Daan Straetmans beleefde een droomdebuut en scoorde meteen. (© foto Jorghé Van Hecke)

Europa 90 Kraainem FC 1 – Sporting Kampenhout 2

Geel-blauw heeft z’n eerste uitzege van het seizoen beet na een felbevochten 1-2 winst op het veld van Kraainem. Met een vroeg doelpunt van Er nam Sporting een droomstart. De thuisploeg ging met veel overgave in de achtervolging maar er werd secuur verdedigd. Ook na de pauze bleef Kraainem druk zetten terwijl Sporting op de tegenaanval loerde. Tien minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. De 17-jarige Daan Straetmans, één minuut op het veld, zorgde in de slotfase voor euforie met de 1-2.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Sporting want de eerste aanval leverde onmiddellijk een doelpunt op. Vaesen speelde op links Er vrij en die joeg de bal hard in de verste hoek (0-1). Na slecht uitvoetballen van de thuisdoelman zat Roekens ertussen maar de bal belandde naast doel. Kraainem zette veel druk en een schot van aanvoerder Rosseels vloog naast doel. De bedrijvige Barry, een gesel op beide flanken, zette een knappe individuele actie op maar doelman Billast redde al even knap. Bij een schot van Corentin Gabrielli had voorkwam Billast met een beenveeg een doelpunt. De thuisploeg speelde vrij bitsig en kreeg al snel drie gele kaarten. Er schoot aan de overzijde een vrije trap van op 25 meter over doel. Bij een gevaarlijke voorzet van Barry konden twee thuisspelers de bal niet in doel verlengen. Bij een hoekschop van Put kopte Canda terug naar Roekens maar die kon niet afwerken. Op slag van rust ging aanvoerder Goovaerts z’n kans maar schoot de bal naast doel.

Na de pauze bleef Kraainem het doel van Billast bestoken maar het vizier was niet goed afgesteld. De Kampenhoutse doelman redde klemvast een schot van Thieule terwijl Romain Gabrielli wild over doel besloot. Romain Gabrielli schoot een vrijschop in de muur en in de herneming stond Billast op de goede plaats. Aan de overkant werd een vrije trap van Er afgeblokt. Thieule knalde onbesuist over doel maar Billast moest attent blijven. Romain Gabrielli probeerde het nogmaals met een vrije trap maar Billast wilde van geen wijken weten en redde opnieuw. Sporting counterde via Er maar die verspeelde de bal terwijl Roekens en Put goed stonden opgesteld. Dat brak zuur op want even later nam Corentin Gabrielli doelman Billast tegenvoets en de bal ging in het zijnet binnen (1-1). Puntenverlies in de slotminuten dreigde maar in het absolute slot sloeg geel-blauw een tweede keer toe. Canda vond centraal de pas ingevallen Daan Straetmans, een 17-jarig jeugdproduct, en die punterde tussen twee verdedigers de bal buiten bereik van doelman Middagh (1-2). Een gouden zet van onze trainers! Toen thuisaanvoerder Rosseels nog een tweede gele kaart slikte, was het over en uit voor de thuisploeg. Sporting boekte zo dus eindelijk die eerste uitzege van het seizoen. Hopelijk kunnen we nu een reeksje neerzetten.

(JG)

Europa 90 Kraainem FC: Middagh, Huart (72’ Duson), Godts (62’ Mouchigam), R. Gabrielli, C. Gabrielli, Barry, Rosseels, Renauld, Ghailani (72’ Vandenplas), Thieule, Wanza-Laba (87’ Dinsifwa).
Sporting Kampenhout: Billast, Alves Santos, Bettache, Sakata, Alves, Goovaerts, Canda, Vaesen, Er, Put (78’ Romedenne), Roekens (86’ Straetmans).
Doelpunten: 4' Er (0-1), 81' C. Gabrielli (1-1), 87’ Straetmans (1-2).
Gele kaarten: Rosseels, Godts, Barry, Alves.
Rode kaart: 89’ Rosseels (tweemaal geel).
Wedstrijdleiding: Wout Hardeel bijgestaan door Bart De Clercq en Jelle Roels.About the author

Onze partners