Skip to the content

Sporting verliest in de toegevoegde tijd

Kubilay Tirpan probeert zich door te zetten. (© foto Jorghé Van Hecke)
Kubilay Tirpan probeert zich door te zetten. (© foto Jorghé Van Hecke)

VC Bertem-Leefdaal 1 – Sporting Kampenhout 0

Het mag niet zijn voor Sporting want het verloor nu ook onverdiend op het veld van Bertem-Leefdaal na een doelpunt in de toegevoegde tijd. In een evenwichtige wedstrijd was al snel duidelijk dat wie scoorde waarschijnlijk zou winnen. Kansen waren dus schaars. Geel-blauw was voetballend wel de betere maar kon amper voor dreiging zorgen. De partij leek op een logische brilscore te eindigen maar zelfs dat was Sporting niet gegund toen de thuisploeg diep in de extra tijd alsnog scoorde.

Met een kopbal over doel zorgde thuisspeler Van Malcot voor de eerste dreiging. Aan de overzijde belandde een poging van Azdad in hoekschop, die niets opleverde. Een afgeweken vrije trap van Er leverde opnieuw een hoekschop op. De evenwichtige partij leverde weinig doelgevaar op. Peeters knikte de bal naast het doel van Billast. Van Malcot kreeg een open kopkans maar mikte recht op doelman Billast. Na een halfuur claimde Sporting een strafschop voor handspel. De scheidsrechter ging hier niet op in. Azdad ging nog een keer z’n kans maar kreeg de bal niet tussen de palen zodat we gingen rusten met een logische 0-0 op het bord.

De tweede helft begon met een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Van Malcot kreeg de bal in de kluts voor de voeten maar doelman Billast redde de meubelen. Aan de overzijde trok Vaesen de bal gevaarlijk voor doel maar niemand kon de bal raken. Pison kopte aan de overkant de bal naast maar werd ook afgevlagd. Met een mooie individuele actie dribbelde Azdad zich vrij maar de voorzet werd weggewerkt. Twintig minuten voor tijd speelde Azdad Er vrij die werd gehinderd in de rechthoek en dan met de bal buiten liep. Als hij was neergegaan, was het haast zeker een strafschop geweest voor Sporting. Geel-blauw speelde de bal goed rond en had misschien wel uitzicht op meer. Er kreeg de bal in de voeten gespeeld door de thuisploeg maar liep zich vast in de zestien. Er schoot op doel maar de afgeweken bal ging in hoekschop. De partij leek op een logische brilscore te eindigen maar diep in de toegevoegde tijd kreeg Sporting het deksel op de neus. Alves Santos ging half onder een voorzet van invaller Dries Meeus door waarop de eveneens ingevallen Rooseboom de bal overhoeks in doel schoof (1-0). Een zoveelste anticlimax die ons annus horribilis 2023 nogmaals illustreert. Laten we het voetbal nu even vergeten en de batterijen heel goed opladen voor een veel betere terugronde waarin nog veel, misschien wel alles, mogelijk is. In 2024 kan het enkel beter gaan.

(JG)

VC Bertem-Leefdaal: Debusschere, Nassiri (83’ Rooseboom), Kempeneers, Bolline, Pfaff, W. Meeus (67’ Vanhooren), Vanneck, Van Malcot, Peeters (60’ D. Meeus), Heremans, Pison.
Sporting Kampenhout: Billast, Alves Santos, Litu, Wauthy, Tirpan, Roosen, Bettache, Azdad (87’ El Haddad), Er, Vaesen (69’ El Yassini), Put.
Doelpunt: 90+3' Rooseboom (1-0).
Gele kaarten: D. Meeus, Tirpan, Azdad.
Wedstrijdleiding: Simon Haegeman bijgestaan door Gerben Leten en Joel Bollen.

About the author

Onze partners