Sporting gaat alweer onderuit in uitduel

Aanvoerder Tom Goovaerts zet zich door. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sportief Rotselaar 3 – Sporting Kampenhout 0

Opnieuw ging Sporting onderuit op verplaatsing, ditmaal met 3-0 op het veld van Rotselaar. Geel-blauw nam nochtans geen onaardige start maar kon niet scoren. De thuisploeg deed dat wel bij de eerste kans. De partij ging goed op en af met dreiging aan beide kanten. Rotselaar kwam bij een rommelige fase vlak voor de rust op 2-0. Toen Azdad vlak na de pauze dubieus een tweede gele kaart kreeg, kon Sporting met tien man geen vuist meer maken. De thuisploeg scoorde een kwartier voor tijd zelfs nog een derde keer en in de slotfase voorkwam doelman Billast nog hogere cijfers.

Zoals gezegd nam Sporting geen onaardige start. Een hoekschop van Put werd nog weggewerkt. Even later duwde doelman Van Oosterwijck knap een pegel van Er in hoekschop. Eén minuut later viel het doelpunt aan de overzijde. Na een aanval over rechts kopte de vrijstaande Pauwels de bal aan de tweede paal in doel (1-0). De thuisploeg bleef snel omschakelen maar besloot twee keer naast doel. Aan de overkant werd een vrije trap van Put weggewerkt. Even later ging de thuisdoelman goed plat bij een schuiver van Put. Doelman Billast pareerde een hard schot van Pauwels. Kort voor de pauze werd Canda gelegd. Gasmi schoot de vrije trap langs de muur maar doelman Van Oosterwijck redde. Als je niet scoort, krijg je het deksel op de neus en dat gebeurde vlak voor de rust. Na een ingooi schoot Pauwels op de paal. Jef Boogaerts reageerde het snelst en werkte de rebound in doel (2-0). Op slag van rust was Wauthy bij een hoekschop dicht bij de aansluitingstreffer maar de bal werd nog van dichtbij afgeblokt.

Vlak na de pauze was er meteen commotie bij een zeer discutabele beslissing van de scheidsrechter. Na de zoveelste fout op Azdad haakten de spelers in elkaar en zou hij een beweging gemaakt hebben. Op de wedstrijdbeelden is dit alvast niet te zien. Feit is dat Azdad met een op zijn zachts gezegd dubieuze tweede gele kaart naar de kant moest. Met tien tegen elf werd het een ongelijke strijd. Rotselaar vond het zo prima en geel-blauw kon geen vuist meer maken. Op het uur besloot Pauwels voorlangs en doelman Billast duwde een schot van Dewaet in hoekschop. De partij doofde stilaan uit tot een kwartier voor tijd de definitieve doodsteek volgde. De pas ingevallen De Becker zette zich door op rechts en trapte de bal via de verste paal in doel (3-0). In de slotfase voorkwam Billast nog erger, ondermeer op een poging van invaller Hambrouck. Sporting doet alweer een slechte zaak met een vierde verlies op rij op verplaatsing. Volgende week zal het op eigen veld opnieuw beter moeten. (JG)

Sportief Rotselaar: Van Oosterwijck, Martens, De Wever, Mussen, J. Boogaerts, Pauwels (66’ Hambrouck), Aesseloos (72’ De Becker), Masselis, Dewaet (78’ Van Rooy), Boone, Vandewalle.
Sporting Kampenhout: Billast, Alves Santos, Wauthy, Bettache (77’ Reniers), Alves, Goovaerts, Canda, Azdad, Put, Er, Gasmi (70’ Weydisch).
Doelpunten: 10' Pauwels (1-0), 44' J. Boogaerts (2-0), 74' De Becker (3-0). • Gele kaarten: Dewaet, Azdad, Bettache.
Rode kaart: 48’ Azdad (tweemaal geel).
Wedstrijdleiding: Lenn Fauconnier bijgestaan door Gerben Leten en Robbe Geys.