Skip to the content

Geel-blauw kan zege niet vasthouden na de rust

Yassine Gasmi scoorde z’n eerste doelpunt van het seizoen. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 1 – OHR Huldenberg 1

Geel-blauw speelde op eigen veld 1-1 gelijk tegen Huldenberg na een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust had Sporting de bovenhand en Gasmi opende verdiend de score. Er kopte de bal tegen de lat. Vlak voor rust werd de gelijkmaker na een fout afgekeurd. In de tweede helft draaiden de bezoekers de rollen om en werd het op het uur toch 1-1. Beide ploegen waren nog gevaarlijk en Huldenberg claimde een strafschop. In de extra tijd werd ultieme 1-2 voor buitenspel afgekeurd.

Bezoeker Vergauwen zorgde voor de eerste dreiging met een schot over doel. Aan de overzijde zette Gasmi zich goed door maar besloot naast doel. Sporting nam het initiatief en had het balbezit. Toch moest doelman Billast met een beenveeg een schot van Vergauwen in hoekschop verwerken. Dan volgde een sterk geel-blauw kwartiertje. Doelman Greven duwde een scherpe voorzet van Romedenne weg. Een vrije trap van Put ging aan alles en iedereen voorbij. Een volgende vrije trap van Er werd in hoekschop verwerkt. Litu speelde even later Put aan maar een verdediger kon nog net in hoekschop verwerken. Een afgeweken schot van Canda belandde opnieuw in hoekschop. Put legde bij die hoekschop de bal af naar Gasmi en die scoorde met een afgeweken schot (1-0). Vijf minuten later ontsnapte Huldenberg aan de 2-0. Bij een hoekschop van Put kopte Er de bal tegen de lat. Aan de overkant ging een schot van Degeest naast doel. Op slag van rust kwam geel-blauw met de schrik vrij bij een hoekschop. De bal werd binnengewerkt maar de gelijkmaker werd afgekeurd voor een overtreding op doelman Billast in de kleine rechthoek.

Na de koffie stak Huldenberg een tandje bij. De ingevallen Wouters schoof de bal naast doel. Bij een volgende fase kreeg Sporting de bal niet weggewerkt. Doelman Billast redde eerst nog de meubelen maar in de rebound scoorde Vergauwen toch de gelijkmaker (1-1). Sporting had het moeilijk maar toonde karakter. Bij een voorzet van Romedenne konden zowel Put als Gasmi de bal niet raken. Na bezoekend balverlies kwam Er alleen voor doelman Greven maar die hield Huldenberg recht. Eén minuut later claimden de bezoekers een strafschop wegens handspel maar de scheidsrechter wuifde het protest weg. In een spannend slotkwartier kon de partij nog alle kanten uit. Gasmi schoot een vrije trap nipt naast. Aan de overkant kopte Luti een poging van Meylemans uit doel. De ingevallen Roekens besloot in de draai naast doel en een afgeweken trap van Gasmi belandde in hoekschop. Geel-blauw kreeg drie hoekschoppen en bij de laatste ervan schoot Wauthy aan de tweede paal wild over doel. In de extra tijd viel er bij een vrije trap een kopbaldoelpunt voor de bezoekers maar er werd voor buitenspel gevlagd zodat het feest niet doorging. Na een intense wedstrijd eindigde de partij zo op een billijk 1-1 gelijkspel.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Litu, Reniers, Wauthy, Alves, Goovaerts (81’ Weydisch), Canda (72’ Sanchez), Er, Romedenne (68’ Roekens), Put, Gasmi.
OHR Huldenberg: Greven, Joachum, Devijver, Lénaers, Degeest (65’ Desmet), Philips, Vergauwen, Glisic (51’ Wouters), Meylemans (90’ Vandenbossche), De Mol (65’ Vandervoort), Peeters
Doelpunten: 27' Gasmi (1-0), 58' Vergauwen (1-1).
Gele kaarten: Goovaerts, Romedenne, Reniers, Er, Glisic, De Mol.
Wedstrijdleiding: Gunther Mathijssen bijgestaan door Rune Vandendael en Yves Vanvuchelen.