Geel-blauw opent met nipte maar verdiende derbywinst

Sporting Kampenhout 1 – FC Melsbroek 0

De eerste drie punten zijn binnen voor Sporting na een nipte maar verdiende 1-0 zege tegen buur Melsbroek. In een vrij evenwichtige eerste helft werd er niet gescoord. Na de rust kwam geel-blauw op voorsprong met een prachtig doelpunt van Assalhi. Nadat Melsbroek met tien verder moest, kreeg Kampenhout meerdere kansen om de score verder op te drijven maar dat gebeurde niet. Zo bleef het uiterst spannend tot de laatste seconde maar de bezoekers kregen niets meer klaar.

Bezoeker Penxten zorgde voor de eerste dreiging maar besloot over doel. Aan de overzijde schoot Vangrunderbeek in de handen van doelman Auspert. Billast redde knap toen Pfaff plots voor hem opdook. Kampenhout had meer balbezit en Melsbroek probeerde er snel uit te komen. Van Belle kon koppen maar werd afgefloten. Bij een vrijschop van Vangrunderbeek kopte Van Belle de verkeerde kant op. Bezoeker Deserrano schoot maar vond de vuisten van doelman Billast. Toch bleef Sporting voor het meeste dreiging zorgen. Een achterwaartse kopbal van Medard ging naast doel. Even later redde doelman Auspert een lage vrijschop van Vangrunderbeek en ook bij een poging van Goovaerts was hij attent. Vangrunderbeek schoot nogmaals in maar Auspert redde weer. Bezoeker Verhas trapte de bal naast doel.

Na de verfrissingen bleef Kampenhout de richting aangeven. Vangrunderbeek zag zijn vrije trap aan alles en iedereen voorbij gaan. Na goed tien minuten kwam Sporting met een prachtig doelpunt op voorsprong. Assalhi zag een gaatje en krulde de bal van op zo’n twintig meter heerlijk in de kruising (1-0). Even later redde Auspert een kopbal van Van Belle. Op het uur kreeg Oversteyns z’n tweede gele kaart en moest Melsbroek met tien verder. Vangrunderbeek schoot een vrije trap nipt over doel en de ingevallen Hakizimana kopte naast doel. Geel-blauw was dan een drietal keer dicht bij de 2-0. Eerst trapte Goovaerts de bal oog in oog met Auspert nipt naast de kruising. Ook De Backer verscheen alleen voor de doelman maar Auspert hield Melsbroek recht. Even later kon ook Put een wenkende kans niet afronden door de zoveelste redding van Auspert. Melsbroek kon er alleen een schotje van Dewals naast doel tegenoverstellen. In de laatste minuten hield Sporting al bij al makkelijk stand zodat de eerste driepunter kon gevierd worden.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Desmet, Avetisov, Claes, De Backer (90’ Debacker), Goovaerts (78’ De Smidt), Vangrunderbeek, Assalhi (58’ Hakizimana), Put, Van Belle.

FC Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Pfaff, Penxten (62’ Verbrugge), Theeuwen, Deserrano (70’ Frérotte), Dewals, Vermeulen, Noë, Verhas, Salvi.

Doelpunt: 56’ Assalhi (1-0).

Gele kaarten: Goovaerts, De Backer, Oversteyns, Pfaff.

Rode kaart: 61’ Oversteyns (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Kevin Van Bets bijgestaan door Dirk Lalman en Wim Buysse.