Skip to the content

Sporting behoudt het maximum na vlotte uitzege

Foto: Nick Van Belle scoorde een hattrick tegen Borght-Humbeek. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Nick Van Belle scoorde een hattrick tegen Borght-Humbeek. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Borght-Humbeek 0 – Sporting Kampenhout 4

Geel-blauw won vlot met 0-4 op het veld van FC Borght-Humbeek en behoudt zo het maximum van de punten. Na een snel genomen vrije trap bracht Van Belle Sporting op voorsprong en nog voor de rust verdubbelde Van Belle de voorsprong van op de stip na handspel. Na de koffie pruttelde de thuisploeg even tegen maar scoorde niet. Van Belle maakte aan de overkant z’n hattrick vol met een kopbal. Na een snelle tegenaanval zorgde Put nog voor de niet eens overdreven 0-4, meteen de eindstand.

Op een klein en slecht veld moest Kampenhout zich even aanpassen, maar na die korte studieronde kwam de trein toch op gang. Aanvoerder Vangrunderbeek zag zijn schot afgeblokt. Toen Put van op de achterlijn opnieuw Vangrunderbeek vond, zat er weer een been tussen. Aan de overzijde klemde Billast een poging van El Moussaoui. Even over halfweg scoorde Sporting een eerste keer. Een erg attente Put speelde met een snel genomen vrije trap Claes vrij die van op links Van Belle vond die aan de eerste paal scoorde (0-1). Kampenhout bleef de beter voetballende ploeg en doelman Verleysen redde een schot van De Backer. Toen een voorzet van Put de arm van thuisspeler Hendrickx raakte, volgde een logische strafschop. Van Belle stuurde zijn vroegere ploegmaat Verleysen naar de verkeerde hoek en zette de elfmeter feilloos om (0-2). Op slag van rust verstuurde Put een schitterende voorzet richting de knikker van Van Belle maar ditmaal kopte Nick nipt naast de kruising.

Na de herneming moest Avetisov naar de kant na een stevige overtreding. Bij een vrijschop kopte thuisspeler Hendrickx de bal naast doel. Van Belle was dicht bij z’n derde doelpunt en doelman Verleysen klemde een hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek. Op het uur was Borght-Humbeek eindelijk dreigend na een goede voorzet van de bedrijvige Afkir maar die vond niemand voor doel. Even later volgde een prangende fase voor het doel van Billast maar ook dat heet standje liep goed af voor Sporting. Halfweg de tweede helft was de partij gespeeld. De ingevallen Assalhi vond met een gemeten center Van Belle die z’n derde treffer van de middag binnenkopte (0-3). Een kwartier voor affluiten deed ook een andere invaller zich opmerken. Meylemans stak de bal mooi in de loop van Put, die op doel afstormde en scoorde (0-4). Een potige thuisploeg maakte nog twee stevige fouten op Meylemans en Desmet, gelukkig zonder veel erg. Sporting dreigde nog met een vrije trap van Assalhi en een poging van Hakizimana over doel. Voor de onmondige thuisploeg schoot Shehu van op afstand over doel, meteen het laatste wapenfeit.

(JG)

FC Borght-Humbeek: Verleysen, Vermeiren, Van Gelder, Shehu, Afkir, De Almeida Vicente, Hendrickx, El Moussaoui, Olbrechts, Heyvaert (74’ Moyson), Robberechts (46’ Ciamala Citenge).

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Desmet, Avetisov (54’ Assalhi), Claes, De Backer, Goovaerts, Vangrunderbeek (71’ Meylemans), Hakizimana, Put, Van Belle (77’ De Smidt).

Doelpunten: 25’ Van Belle (0-1), 37’ Van Belle (strafschop, 0-2), 69’ Van Belle (0-3), 75’ Put (0-4).

Gele kaarten: geen.

Wedstrijdleiding: Eddy De Haes bijgestaan door Geert De Breucker en Kris Vanderhaegen.

 

About the author

Sporting Kampenhout

Zeypestraat 26a
1910 Kampenhout
+32 (0)16 65 04 02

G.C.:
André Elinckx
+32 (0)16 65 78 36
andre.elinckx@telenet.be

Onze partners
}