Geel-blauw zet verdiend titelkandidaat opzij

Sporting Kampenhout 2 – SK Voorwaarts Zwevezele 1

Met een verdiende 2-1 winst tegen titelkandidaat Zwevezele heeft een sterk Sporting het jaar 2019 schitterend ingezet. Yangassa scoorde al bij de eerste kans waarna geel-blauw de gevaarlijkste ploeg bleef. Op slag van rust kopte De Boeck de 2-0 binnen. Na de koffie viel Zwevezele met tien en kreeg Kampenhout meerdere kansen op een derde doelpunt. Dat kwam er echter niet en in het slot drukten de bezoekers met de 2-1 tot gevolg. De ultieme gelijkmaker werd afgekeurd wegens een fout.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Kampenhout. Vangrunderbeek legde na goed één minuut de bal terug naar Yangassa die het leer netjes in de linkerbenedenhoek plaatste (1-0). Lemmens bracht De Boeck in stelling maar die besloot voorlangs. Vandendriessche ging aan de overzijde z’n kans maar ook hij schoot voorlangs. Sporting speelde met een groot hart en zorgde voor de meeste dreiging. Op aangeven van De Boeck waren zowel Bouzerda als Aba Yahya dicht bij een tweede thuisdoelpunt. Halfweg de eerste helft kopte De Boeck een voorzet van Vangrunderbeek in. Doelman Cool voorkwam met een geweldige redding de 2-0 en tikte de bal nog over de lat. De West-Vlamingen probeerden iets terug te doen. Billast was attent op een poging van Vandendriessche en kreeg verder weinig werk. Op aangeven van De Boeck kopte Yangassa de bal over doel. Na een vlotte combinatie van de bezoekers scoorde Vandendriessche maar het feestje ging niet door wegens buitenspel. Op slag van rust kreeg geel-blauw loon naar werken. Aba Yahya vond van op rechts het hoofd van De Boeck die mooi overhoeks binnenkopte (2-0).

Na de herneming zorgde bezoeker Hillewaere voor de eerste dreiging met een balletje in het zijnet. Voor een aanslag op Vangrunderbeek kreeg Marmitte terecht rood en moest Zwevezele ruim een half uur met tien verder. Ondanks dat mannetje minder moest doelman Billast zich helemaal strekken om een goed schot van Yagan uit de hoek te halen. Zwevezele moest nu komen en Kampenhout maakte gretig gebruik van de geboden ruimte. Doelman Cool maakte in twee tijden een pegel van Vangrunderbeek onschadelijk. Even later knalde Vangrunderbeek nog eens op doel. Cool pareerde ditmaal in hoekschop. De bezoekende doelman duwde ook een schot van Bouzerda in hoekschop. In het slotkwartier kwamen de West-Vlamingen nog opzetten. Billast redde een laag schot van Coussement en moest plat op een vrije trap van Yagan. Tussendoor ging ook Vangrunderbeek aan de overzijde z’n kans maar opnieuw redde doelman Cool in hoekschop. Zo was het nog steeds geen 3-0 en kwam even later wel de aansluitingstreffer op het bord toen de ingevallen Lagrou bij een warrige fase de bal in doel frommelde (2-1). Zwevezele geloofde nog in een late remonte maar de ultieme gelijkmaker werd afgekeurd voor een voorafgaande fout op aanvoerder Van Den Broeck zodat de verdiende thuiszege finaal op het bord bleef.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Van Den Broeck, Desmet, Leemans, Aba Yahya, Yangassa, Lemmens, Vangrunderbeek (89’ Marien) Bouzerda (90’ Segers), De Boeck (82’ Debacker).

SK Voorwaarts Zwevezele: Cool, Minne, Vandendriessche, Bataille, Omari, Van Heuverzwyn (64’ Verzele), Provoost, Hillewaere (64’ Dildick), Marmitte, Coussement, Yagan (86’ Lagrou).

Doelpunten: 2’ Yangassa (1-0), 45’ De Boeck (2-0), 88’ Lagrou (2-1).

Gele kaarten: Aba Yahya, Bataille, Vandendriessche.

Rode kaart: 55’ Marmitte.

Wedstrijdleiding: Matthias De Prins bijgestaan door Martijn Tiesters en Sam Lodewijckx.