Skip to the content

Inspiratieloos Sporting deelt geschenken uit

Foto: Een kopduel tussen Anthony De Marrée en Nik Vangrunderbeek. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Een kopduel tussen Anthony De Marrée en Nik Vangrunderbeek. (© foto Jeroen Goolaerts)

KV Woluwe-Zaventem 2 – Sporting Kampenhout 0

Sporting kon een heel goede zaak doen als het won maar verloor de derby tegen Woluwe-Zaventem met 2-0 na een povere wedstrijd. Die begon dramatisch met een vroeg strafschopdoelpunt zodat geel-blauw al snel moest achtervolgen. De jacht op de gelijkmaker leverde geen doelpunt op. In de tweede helft was het aan beide kanten huilen met de pet op. Na een monumentaal misverstand kreeg de thuisploeg de 2-0 op een presenteerblaadje aangeboden en was deze bevroren partij beslist.

Zoals gezegd begon de wedstrijd dramatisch voor Kampenhout. Leemans leek schouder aan schouder te gaan met thuisspeler Van Driesche, die gretig tegen de vlakte ging. Amper 30 seconden ver en meteen strafschop voor de thuisploeg. Van Driessche zelf schoot de elfmeter in het dak van het doel (1-0). Geel-blauw probeerde iets terug te doen op de bevroren grasmat. Van Den Broeck en De Boeck schoten naast doel en ook een poging van Yangassa miste de goede richting. Net voor het halfuur ontsnapte Sporting toen Yagan de vrije baan kreeg maar de bal nog naast doel deponeerde. Aan de overkant bediende De Boeck aan de eerste paal Lemmens die meteen trapte. De uitgestoken voet van doelman Frans voorkwam de gelijkmaker. De Boeck knalde even later nipt over doel. Leemans viel geblesseerd uit en werd vervangen door nieuwkomer Rogé. Met de rust in zicht volgde een reeks hoekschoppen voor Kampenhout. Eerst kopte De Boeck de bal tegen de rug van een verdediger. Na een vrije trap van Vangrunderbeek schoot Verhaeghe naast. Bij een volgende hoekschop kon Yangassa aan de tweede paal net niet binnenkoppen.

Wie dacht dat Kampenhout na de pauze druk ging blijven zetten, kwam bedrogen uit. Sporting speelde inspiratieloos en de wedstrijd was een povere vertoning met veel duels en gebikkel. Na een kwartier slaapverwekkend voetbal werd het uit het niets 2-0 na een doelpunt in geschenkverpakking. Goovaerts kopte de bal weg voor een verraste doelman Billast waardoor de poging van Yagan tergend langzaam in het lege doel rolde (2-0). Hiermee was de wedstrijd gespeeld want Sporting kon geen vuist meer maken. Pogingen van De Boeck en Rogé gingen naast doel. Aan de overzijde kreeg Woluwe-Zaventem een zee aan ruimte maar de bedrijvige Mjahed slaagde er niet in om de score op te drijven. In de slotfase viel Debacker nog geblesseerd uit zodat Kampenhout met tien de partij uitspeelde. Kortom, een jammerlijk einde aan de reeks van zes ongeslagen wedstrijden na een namiddag om heel snel te vergeten. Volgende week kan het alleen maar beter.

(JG)

KV Woluwe-Zaventem: Frans, Ruelle, De Marrée, Van Driessche (55’ Fuentes), Nerinckx, De Backer, Yagan, Nkanza, Hakizimana (59’ Gody), Fonkeu (73’ Toufik), Mjahed.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Van Den Broeck, Desmet (68’ Peeters), Leemans (36’ Rogé), Goovaerts, Yangassa, Lemmens, Vangrunderbeek, Verhaeghe (46’ Debacker), De Boeck.

Doelpunten: 2’ Van Driessche (1-0, strafschop), 60’ Yagan (2-0).

Gele kaarten: Toufik, De Boeck, Goovaerts.

Wedstrijdleiding: Bert Verbeke bijgestaan door Bernardus Van Hofwegen en Glenn Brans.

 

About the author

Onze partners