Skip to the content

Geel-blauw pas in bewogen slotfase onderuit tegen leider

Sporting Kampenhout 2 – FC Merelbeke 3

Een Sporting met twee gezichten leed in de slotfase een zure 2-3 nederlaag tegen leider Merelbeke. Die speelde sterk in de eerste helft en in geen tijd stond het al 0-2 voor de leider. De Oost-Vlamingen verzuimden die kloof op te drijven. In de tweede helft kantelde de partij en De Boeck scoorde tegen. Met een rake vrije trap zorgde specialist Vangrunderbeek voor de gelijkmaker. Merelbeke wankelde maar kwam in de slotfase met het geluk van de kampioen in spe weg. Na een niet gefloten fout kon de leider na een snelle tegenaanval in de slotfase alsnog een gevleide zege vieren.

Na een korte studieronde kreeg bezoeker Zwart de eerste kans. Doelman Billast verkleinde goed de hoek en werkte in hoekschop. Even later lukte het wel voor de bezoekende topschutter. Zwart werd diepgestuurd en schoot laag onder Billast tegen de netten (0-1). Merelbeke bleef na dat doelpunt de plak zwaaien. Bij een hoekschop van K. Elaut moest doelman Billast zich helemaal strekken om de gekruiste schuiver van Oduro uit de hoek te halen. Enkele minuten later dribbelde de wendbare Oduro de hele Kampenhoutse verdediging om het knap af te ronden met een opwippertje over Billast (0-2). Een afgeblokt schot van Vangrunderbeek was het enige dat de thuisploeg terug kon doen. Aan de overzijde strandde Zwart nogmaals op doelman Billast. Na een half uur ging De Boeck doelman De Volder voorbij en ging dan tegen de vlakte. De scheidsrechter zag er geen graten in. Verder onderging geel-blauw het spel tegen een uitstekend spelend Merelbeke. Na een prachtige individuele actie liet opnieuw Zwart de 0-3 liggen met een balletje voorlangs. Met de rust in zicht scoorde Zwart toch een tweede keer maar nu ging het feestje niet door wegens buitenspel.

Na de herneming en een dubbele wissel verder tapte Kampenhout uit een ander vaatje. Doelman De Volder moest al snel plat bij een schot van de ingevallen Segers. Even later zette Segers van op rechts voor richting tweede paal waar De Boeck de bal in het dak van het doel trapte (1-2). Segers probeerde het nog eens van op afstand. Een prima De Volder redde in hoekschop. Toch nog één keer Merelbeke toen De Weirdt doelman Billast voorbij ging maar Medard de gevaarlijke voorzet voor doel kon wegwerken. Kampenhout bleef aandringen en toen Yangassa werd gelegd vlak voor de rechthoek, kreeg geel-blauw een vrije trap op een interessante plaats. Een koud kunstje voor specialist Vangrunderbeek die de bal rond het muurtje voorbij een kansloze De Volder krulde (2-2). Merelbeke wist niet wat er gebeurde maar raakte in de slotfase, niet zonder hulp van een zwak leidende ref, alsnog aan de winnende treffer. Een overduidelijke fout op Goovaerts werd niet gefloten zodat de leider een tegenaanval kon opzetten. Oduro vond de pas ingevallen Van Der Cruyssen die in de korte hoek raak schoot (2-3). Vangrunderbeek verraste in een spannend slot bijna De Volder met een vrije trap. Aan de overzijde schoot Oduro voorlangs. De ultieme kans op de gelijkmaker, een vrijschop van Vangrunderbeek, week af op de muur en de bal belandde naast de paal in hoekschop. In de laatste minuut vond de ref het ook nog nodig om Yangassa dubieus een tweede geel te geven. Gevleid of niet, de leider won opnieuw na een moeilijke tweede helft en lijkt op weg naar de titel.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Peeters (46’ Goovaerts), Rogé, Aba Yahya (46’ Segers), Medard, Van Den Broeck, Yangassa, Vangrunderbeek, Bouzerda (69’ Verhaeghe), De Boeck.

FC Merelbeke: De Volder, Van Der Beke, Van Cauwenberge (81’ Seynaeve), De Smet, Zwart, K. Elaut, Oduro, De Weirdt, Saidy (70’ Van Laere), Van Der Wilt, Bultheel (81’ Van Der Cruyssen).

Doelpunten: 12’ Zwart (0-1), 18’ Oduro (0-2), 53’ De Boeck (1-2), 76’ Vangrunderbeek (2-2), 83’ Van Der Cruyssen (2-3).

Gele kaarten: De Boeck, Yangassa, Van Der Beke.

Rode kaart: 90’ Yangassa (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Mathias Carrein bijgestaan door Christophe Carrein en Patrick Vandenberghe.