Skip to the content

Sporting gaat onderuit in laatste wedstrijdkwart

Johan Yangassa zit thuisspeler Yoran Bliki op de hielen. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Wetteren 3 - Sporting Kampenhout 1

Geel-blauw had lang uitzicht op een punt maar verloor in het laatste wedstrijdkwart met 3-1 van FC Wetteren. In een gelijkopgaande eerste helft kwam de thuisploeg op winst na een zeer licht toegekende vrijschop. Aanvoerder Van Den Broeck bracht Sporting verdiend op 1-1. Na de pauze voerde Wetteren de druk op en halfweg resulteerde dat in een tweede thuisgoal. Kampenhout had geen reactie meer in huis en in de slotfase werd het nog 3-1 zodat Sporting na twee uitzeges opnieuw verloor.

Kampenhout nam op het grote veld een goede start. Na een mooie actie van Verhaeghe schoot Bouzerda op doel waar een attente Verhoeven redde. Van De Sompel verspeelde de bal aan Segers maar zette zelf z’n foutje recht. Aan de overzijde ging Pouillon op rechts aan de haal maar hij knalde de bal voorlangs. Na een zuiver duel van Avetisov floot de scheidsrechter toch een vrije trap voor Wetteren. Lo Giuduci nam het geschenk in dank aan en krulde de bal enig mooi in de rechter kruising (1-0). Halfweg de eerste helft ging Delannoy gretig neer. Meer dan geel leverde het de thuisspeler niet op. Sporting dreigde toen Van Den Broeck net niet bij een hoekschop van Vangrunderbeek raakte aan de tweede paal. Op het halfuur ranselde doelman Verhoeven een prima schot van Goovaerts uit doel. De thuisdoelman kreeg de hierop volgende hoekschop van Vangrunderbeek niet onder controle waarop aanvoerder Van Den Broeck de gelijkmaker binnenschoot (1-1). Wetteren reageerde met een afstandsschot van De Nauw over doel. Pouillon werd diep gestuurd en plaatste de bal voorbij doelman Billast maar Van Den Broeck redde op de lijn. Geel-blauw dreigde met een vrijschop van Bouzerda die een hoekschop opleverde. Doelman Verhoeven ging kort voor de rust ook goed plat bij een vrij trap van Vangrunderbeek, zodat we gingen rusten met een logische gelijke stand.

Na de onderbreking voerde Wetteren de druk op maar Sporting stond goed en hield stand. Bij een hoekschop kopte De Nauw over doel en Delannoy knalde uit een schuine hoek op de vuisten van doelman Billast. Bij een volgende hoekschop kopte De Pever naast doel. Halfweg de tweede helft kwam Wetteren met een klasseflits weer op voorsprong. Lo Giuduci vond de inlopende De Pever die de bal haarfijn in het hoekje toverde (2-1). Billast was even later attent op een poging van Delannoy. Sporting probeerde wel iets terug te doen maar een hoekschop van Vangrunderbeek leverde niets op. Bij een Wetterse hoekschop maakte opnieuw De Pever het fraai af en besliste de partij (3-1). Invaller Debacker knalde in het slot hard naast doel en Billast stopte een poging van Lo Giuduci, zodat de score niet meer wijzigde.

(JG)

FC Wetteren: Verhoeven, Van De Sompel, De Nauw, Euvrard, Van Der Zyp, Delannoy, De Pever (89’ Janssens), Pouillon (81’ Hykaj), De Lange, Bliki, Lo Giuduci (90’ Outters).

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Van Den Broeck, Aba Yahya, Leemans, Yangassa, Goovaerts, Vangrunderbeek, Verhaeghe (79’ Desmet), Bouzerda (83’ Medard), Segers (69’ Debacker).

Doelpunten: 18’ Lo Giuduci (1-0), 32’ Van Den Broeck (1-1), 67’ De Pever (2-1), 79’ De Pever (3-1).

Gele kaarten: Delannoy, Euvrard, Vangrunderbeek.

Wedstrijdleiding: Yves Verslycken bijgestaan door Tom Glazemaekers en Geert Björn Wydaeghe.