Skip to the content

Spannend Vlaams-Brabants duel eindigt onbeslist

Arseny Avetisov zit bezoeker Avansey Ngadrira op de hielen. (© foto Jeroen Goolaerts)
Arseny Avetisov zit bezoeker Avansey Ngadrira op de hielen. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – SK Pepingen-Halle 0

Na een spannende wedstrijd met wisselende kansen eindigde het Vlaams-Brabantse duel op een scoorloos gelijkspel. In een vrij evenwichtige eerste helft hadden beide ploegen enkele mogelijkheden maar niemand slaagde erin om te scoren. Sporting begon nog goed aan de tweede helft maar dan namen de bezoekers over om op een sterke doelman Billast te stuiten. In de slotfase werd Kampenhout opnieuw beter met enkele kansen op het winnende doelpunt maar de brilscore bleef op het bord.

Na een korte studieronde zorgde Medard voor de eerste opschudding toen hij bijna z’n eigen doelman Billast verschalkte. Aan de overzijde besloot Leemans te zwak op Deweerdt. Thuisdoelman Billast redde een poging van Ngadrira terwijl Desmet een schot van Mikal afblokte. Vangrunderbeek ging z’n kans maar schoot in het zijnet. Bij een bezoekende tegenaanval schoot Houssane naast doel. Halfweg de eerste helft drong Kampenhout opnieuw aan met Verhaeghe die de bal in het zijnet knalde. Bij een bezoekende hoekschop kopte aanvoerder Bourgeois naast doel. Verhaeghe ging aan de overkant aan de haal, stak de bal voorbij doelman Deweerdt maar ook naast het lege doel. Verhaeghe stak de bal door naar Yangassa die over doel mikte en zo niet scoorde tegen zijn vorige club.

Na de herneming begon geel-blauw niet onaardig. Verhaeghe kon zich niet doorzetten tegen een bezoekende overmacht. Daarna kwam Pepingen-Halle beter in de wedstrijd. Billast redde eerst een schot van Deryck en even later had de thuisdoelman een mooie redding in huis bij een vluchtschot van Neef. Aan de overzijde bereikte de ingevallen Bouzerda net niet Verhaeghe voor doel. Een vrije trap van Vangrunderbeek belandde naast doel. De bezoekers bleven echter komen op de tegenaanval. Deryck raakte niet voorbij een erg secure Billast en in de herneming belette aanvoerder Van Den Broeck dat Ngadrira kon scoren. Een kwartier voor affluiten tikte doelman Billast een schot van Houssane over doel. Aan de overkant ging Deweerdt plat bij een poging van Bouzerda. Na een hoekschop van Pepingen-Halle ging Bouzerda aan de haal. Na tussenstations Segers en Avetisov ging Goovaerts z’n kans maar Deweerdt was bij de pinken. In de slotminuut ging een schot van invaller Segers nipt naast doel. In de extra tijd stuitte opnieuw Segers op het been van doelman Deweerdt, die ook attent was bij een vrijschop van Bouzerda. Diep in de toegevoegde tijd leverde een aangeschoten bal Sporting geen elfmeter op zodat de partij bleef steken op een brilscore na een anders wel spannend duel.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Van Den Broeck, Medard, Desmet (79’ Aba Yahya), Leemans, Goovaerts, Yangassa, Vangrunderbeek, Beugoms (64’ Bouzerda), Verhaeghe (70’ Segers).

SK Pepingen-Halle: Deweerdt, Haidour, Bourgeois, Pé, Deryck, Ngadrira, Dailly, Neef, Houssane (79’ Kaponda), Van Belle, Mikal (64’ Wagner).

Doelpunten: geen.

Gele kaarten: Goovaerts, Haidour, Houssane, Ngadrira, Dailly.

Wedstrijdleiding: Willem Huyghe bijgestaan door Danny Vandenplas en Patrick Vandenberghe.

 

About the author

Onze partners