Tweede keer op rij onderuit na dubieuze goals

OHR Huldenberg 2 – Sporting Kampenhout 1

Op het veld van Huldenberg verloor Sporting met 2-1 en zo ging het voor de tweede week op rij onverdiend onderuit. In de eerste helft had geel-blauw het beste van het spel en de Vangrunderbeek zorgde logisch voor 0-1. Kort voor de pauze kwam de thuisploeg uit het niets op gelijke hoogte na een niet gefloten buitenspelfase. Ook na de pauze bleef Kampenhout gevaarlijk maar scoren lukte niet. Met een fel betwiste strafschop kwam Huldenberg gevleid op 2-1. Een aandringend Sporting zette nog alles op alles maar had geen meeval toen de goed ingevallen Azdad de paal trof.

Een door blessures en schorsingen verjongd Kampenhout ging het beste uit de startblokken. Een schuiver van Assalhi belandde nipt naast doel. Aan de overzijde dreigde Roekens maar doelman Billast was attent. Kampenhout bleef verder de richting aangeven. Na een vlotte aanval kreeg Put de bal niet tussen de palen. Na een kwartier stak de thuisploeg z’n neus aan het venster met een schot voorlangs. Aanvoerder Vangrunderbeek was er dichtbij toen hij de bal in het zijnet knalde. Hij ging één minuut later opnieuw z’n kans met een laag schot naast doel. Even later stuurde Hakizimana Van Belle diep maar de bal vloog naast doel. Een tiental minuten voor de pauze had Sporting dan toch zijn verdiende voorsprong beet. Assalhi bracht de bal van op links voor doel waar de bal onvoldoende werd weggewerkt door de thuisdoelman. Vangrunderbeek was het eerste op de bal en kopte hem netjes in het lege doel (0-1). Aan de overzijde ging een schot van Dieter Charlier over doel. Kort voor de rust kwam Huldenberg op gelijke hoogte. Na een niet gefloten buitenspel kreeg de thuisploeg een vrijschop aan de achterlijn. Roekens profiteerde in de scrimmage voor doel optimaal om van dichtbij in de kluts de gelijkmaker binnen te werken (1-1). Op slag van rust redde doelman Billast een schot van Dieter Charlier.

In het begin van de tweede helft redde doelman Mutton een schot van Assalhi met de voet. De rebound van Put ging via een Huldenbergs been in hoekschop. Geel-blauw bleef druk zetten en een schot van Meylemans werd afgeblokt. Aan de overkant redde doelman Billast een laag schot van Spreutels. Toch bleef het meeste gevaar van Kampenhout komen. Assalhi schoot een vrije trap in het zijnet. Een vrijschop van Peeters ging dan weer een halve meter over doel. Op het uur zette Assalhi zich door maar zijn voorzet bereikte net niet de vrijstaande Van Belle. Thuisspeler Philips trapte een vrije trap in de muur. Eén minuut later kreeg Huldenberg een strafschop in geschenkverpakking. Eerst ging het spel verder nadat de bal over de zijlijn was gegaan. Bij de volgende fase raakte Hakizimana de bal totaal onvrijwillig met de hand zonder er enig voordeel uit te halen. Genoeg voor ref Denoodt op de bal op de stip te leggen. Roekens nam het geschenk in dank aan en zette de strafschop feilloos om (2-1). Huldenberg tankte vertrouwen en doelman Billast redde met de voet een schot van Spreutels. Bij de hierop volgende hoekschop was Billast opnieuw attent bij een dubbele poging van Dieter Charlier. In het slotkwartier zette Sporting nog alles op alles. Vangrunderbeek vond de goed ingevallen Azdad die de gelijkmaker vol op de paal schoot. In de slotfase zette Van Belle voor naar Azdad die de wenkende kans nog naast doel kopte. Na een opstootje in de extra tijd kregen beide T1’s nog rood. De thuisploeg ontsnapte door het kleinste gaatje maar hield de gevleide 2-1 vast. Kortom opnieuw een zeer ongelukkig verlies door enkele gemiste kansen, twee dubieuze tegengoals en, we zeggen het niet graag, helaas ook een bijzonder zwakke wedstrijdleiding die bepalend was voor het resultaat. Toch verdient onze jonge groep een pluim voor hun niet aflatende inzet. Met deze ingesteldheid gaan we beslist nog veel wedstrijden winnen.

OHR Huldenberg: Mutton, Devijver, Vander Elst (82’ Lénaers), Philips, Spreutels, Engelen, D. Charlier, Roekens, De Mol, T. Charlier, Wouters (90’ J. Verheyden).

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, De Backer, Peeters, De Smidt, Hakizimana, Meylemans, Vangrunderbeek, Put, Assalhi (72’ Azdad), Van Belle.

Doelpunten: 37’ Vangrunderbeek (0-1), 43’ Roekens (1-1), 63’ Roekens (strafschop, 2-1).

Gele kaarten: Vander Elst, De Mol, Assalhi, De Smidt, Billast, Peeters.

Wedstrijdleiding: Geert Denoodt bijgestaan door Tony Dirkx en Hugo Dierickx.