Sporting gaat onterecht de boot in na spannende topper

FC Rhodienne-De Hoek 2 – Sporting Kampenhout 1

Een door wind en regen geteisterde topper bood al bij al voldoende ingrediënten voor een al bij al genietbaar kijkstuk. Een compenserende scheidsrechter en ongelukkige afwerking kostten Sporting een meer dan verdiend gelijkspel.

Met een onuitgegeven elftal (Billast op reis, Goovaerts en Claes nog steeds gekwetst, Van Belle niet getraind de voorbije week) en tegen de wind in begon Sporting aan deze topper. We kenden een zeer lange studieronde met langs beide zijden enkele prikjes. Op de 16de minuut kenden we een eerste dreiging: na een overtreding van Vangrunderbeek kreeg de thuisploeg een vrijschop, maar Maes tikte de bal over doel. Twee minuten later kreeg ook Kampenhout een vrijschop: onze specialist Vangrunderbeek plaatste de bal in het strafschopgebied waar een kleine scrimmage volgde. Hakizimana trapte de bal op een drietal meter over een open doel. In de 21ste minuut kwam de bal na een inworp in ons strafschopgebied waar Medard slecht ontzette in de voeten van een thuisaanvaller maar deze plaatste de bal nipt over doel. Naar het einde van de eerste helft kreeg de thuisploeg twee vrijschoppen binnen enkele minuten: de eerste kopte Scheerens naast doel en bij de tweede deed Roulez hem dit na. De laatste actie van de eerste helft was voor Kampenhout, maar Meylemans schoot van op afstand binnen het bereik van doelman Peeters.

De tweede helft en met de wind mee maakte Sporting meteen zijn intenties duidelijk. Die leverden meteen twee vrijschoppen op, evenwel zonder gevaar. Kampenhout bleef het meest in de aanval, zonder echt open kansen af te dwingen. Tot in de 64ste minuut wanneer Nik Vangrunderbeek vrijgespeeld werd en oog in oog met de thuisdoelman de bal naast schoof. Dit was meteen het keerpunt in de wedstrijd, want bij de hierop volgende doeltrap schoof De Backer weg waardoor Duret alleen voor Seppe Maes opdook en wel scoorde (1-0). Enkele minuten later maakte Vangrunderbeek, die overigens weer een beresterke wedstrijd speelde en alom tegenwoordig was, zijn misser bijna goed na een magistrale vrijschop die op de paal wegspatte. In de 75ste minuut deed een overcompenserende en warrig leidende ref zijn duit in het zakje en gaf de thuisploeg een strafschop na een totaal ingebeeld handspel van Medard. Buscema liet Maes geen kans van op de stip (2-0). Ondanks deze onterechte tussenstand lieten onze jongens het hoofd niet hangen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Die volgde in de 84ste minuut: na een inworp kwam de bal in het strafschopgebied waar De Backer de bal in de verste hoek binnen plaatste (2-1). Sporting bleef gaan voor de gelijkmaker, maar een schot van Put in het zijnet was het laatste wapenfeit van een topper die we op basis van de kansen nooit hadden mogen verliezen. Door het eerste verlies in ruim vier maanden wordt het weer ongemeen spannend. Geel-blauw blijft leider met drie punten meer dan Diest en vier punten boni op Rhodienne-De Hoek.

(DM)

FC Rhodienne-De Hoek: Peeters, Van Ophalvens, Sanchez, Duret, A. Samutondo, Buscema (91’ Christiaens), Yangassa (64’ Lovenweent), Roulez, Jacobs, Scheerens, Hellings.

Sporting Kampenhout: Maes, De Backer, Vangrunderbeek, Medard, Put, Assalhi, Peeters, Avetisov, De Smidt (69’ Debacker), Meylemans (76’ Azdad), Hakizimana.

Doelpunten: 65’ Duret (1-0), 75’ Buscema (strafschop, 2-0), 84’ De Backer (2-1).

Gele kaarten: Yangassa, Hellings, Avetisov.

Wedstrijdleiding: Kevin Van Bets bijgestaan door Wouter Debusscher en Philippe Philippaerts.