Eerste thuisverlies voor onmondig Sporting

Sporting Kampenhout 1 – KV Tervuren-Duisburg 2

In een wedstrijd tussen twee sterk verjongde ploegen, elk team had een handvol afwezigen, trok een uiterst efficiënt Tervuren-Duisburg aan het langste eind en diende Sporting zo zijn eerste thuisnederlaag toe. De bezoekers scoorden snel en daarna had geel-blauw meer kansen nodig om langs Van Belle gelijk te maken. Na de rust liet Sporting opnieuw open doelkansen liggen waarna de bezoekers op 1-2 kwamen. Kampenhout kwam nog heel dicht bij de 2-2 maar het mocht niet zijn.

Sporting miste al vijf spelers en zag tijdens de opwarming ook Hakizimana nog uitvallen. De verjongde thuisploeg, met Azdad voor het eerst aan de aftrap, nam een prima start. Na amper 30 seconden kreeg Van Belle een open kans maar hij kopte de bal naast doel. Het doelpunt viel enkele minuten later aan de overkant. Bij Sporting lieten ze zich verrassen door een snel genomen hoekschop en de vrijstaande Pirotte mocht van dichtbij binnentikken (0-1). Even later zette youngster Azdad zich goed door maar hij vond net niet Van Belle voor doel. Halfweg de eerste helft ontsnapte Tervuren-Duisburg aan de gelijkmaker. Avetisov kopte bij een hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek de bal onder de lat waar doelman Hannon een uitstekende redding in huis had. Sporting bleef proberen en kwam verdiend op gelijke hoogte. Desmet met de voorzet van op links waarop Van Belle aan de eerste paal raak kopte (1-1). Kampenhout had de smaak te pakken maar het bleef 1-1.

Na de herneming kwam het doelgevaar opnieuw van Kampenhout. Put vond van op rechts de vrijstaande De Backer die in één tijd nipt naast doel schoot. Na een mooie individuele actie legde Vangrunderbeek af op Van Belle die opnieuw op een prima doelman Hannon stuitte. Tegen de gang van het spel in viel het doelpunt aan de overzijde toen Pirotte de bal prachtig in de bovenhoek kopte (1-2). Twee kansen, twee doelpunten voor de bezoekende spits… Sporting moest vol aan de bak op zoek naar de gelijkmaker. Een poging van Meylemans werd afgeblokt en de ingevallen Debacker vond aan de tweede paal Vangrunderbeek niet. Bezoeker Laklia zette zich goed door waarop Medard doelman Billast moest bijspringen op de doellijn. In het slotkwartier voerde Kampenhout de druk nog op. Hannon ging goed plat op een schuiver van Put. Van Belle legde één minuut later af voor Put maar die schoot de wenkende kans nog over doel. Bij een vrijschop van Desmet kopte Avetisov door waarop invaller Dumon naast doel besloot. Doelman Hannon voorkwam in het slot ook een own goal door de bal over de lat de tikken. In de laatste minuut leek het dan toch 2-2 te worden maar de gelijkmaker, een kopbal van Van Belle, werd wegens buitenspel afgekeurd. Sporting was tijdens de wedstrijd geen moment de mindere maar morste vanmiddag met de kansen terwijl bezoeker Pirotte een toonbeeld van efficiëntie was en zo zijn ploeg aan een belangrijke zege hielp. Na het eerste thuisverlies van het seizoen zakt geel-blauw ineens naar de derde plaats. Het volgt nu op drie punten van leider Diest en twee van outsider Rhodienne-De Hoek.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, De Backer, Desmet, De Smidt, Meylemans (67’ Debacker), Vangrunderbeek (74’ Dumon), Azdad (79’ Piret), Put, Van Belle.

KV Tervuren-Duisburg: Hannon, Hawryszkow, Van Bockstaele, Glisic (82’ Gewillig), Hendrickx, Laklia (90’ Cnop), M. Pletinckx, Verhaert, Pirotte, Lénaers, Vranckx.

Doelpunten: 6’ Pirotte (0-1), 35’ Van Belle (1-1), 62’ Pirotte (1-2).

Gele kaarten: Hannon, Gewillig.

Wedstrijdleiding: Patrick Cuypers bijgestaan door Dirk Lalman en Geoffrey Martens.