Eerste verlies voor Sporting na mindere dag

SC Out-Hoegaarden 2 – Sporting Kampenhout 0

Op de zevende speeldag heeft Sporting een eerste keer verloren na een mindere dag waarin zowat alles tegenzat. In een vrij evenwichtige eerste helft had geel-blauw de kansen om op voorsprong te komen maar dat gebeurde niet. Vlak na de rust scoorde de thuisploeg met een vrije trap de opener. Kampenhout kon daarna niet echt een vuist maken en dat verbeterde niet na de uitsluiting van Avetisov. De thuisploeg was niet echt beter maar klaarde de klus met een rake tegenaanval: 2-0 en boeken dicht.

Bij het eerste Kampenhoutse gevaar legde Hakizimana de bal meteen in doel maar het feest ging niet door wegens een voorafgaande fout. Assalhi vond aanvoerder Vangrunderbeek voor doel die hoog over mikte. Aan de overzijde redde een secure Billast een kopbal van Veulemans. Even later stuurde Van Belle Vangrunderbeek diep. Onze aanvoerder stiftte de bal naast doelman Vertessen maar ook net naast het doel. Na mistasten achteraan bij Sporting probeerde Berghmans de bal over Billast te lobben maar de doelman redde uitstekend. In het slotkwartier drukte geel-blauw nog even door. Doelman Vertessen loste een vrije trap van Assalhi maar niemand was gevolgd om af te ronden. Van Belle kon net niet bij een voorzet van Desmet. Na een lang opgebouwde aanval stuurde Vangrunderbeek de bal binnendoor naar Hakizimana die in het zijnet schoot. Zo rusten met de brilscore op het bord.

Na de herneming speelde Out-Hoegaarden met windvoordeel en dat leverde haast meteen een doelpunt op. Joren Nijs nam een vrije trap op 40 meter van doel en Billast verkeek zich op de door de wind gedragen bal in de bovenhoek (1-0). Geel-blauw had niet echt een reactie in huis en liet zich vangen door het spel van de thuisploeg, die in een zetel speelde. Kampenhout moest aan de bak maar kwam moeizaam aan kansen. Van Belle kon een inzenden van Assalhi onvoldoende raken en een schot van Assalhi zelf werd afgeblokt in hoekschop. Van Belle kopte een hoekschop van Goovaerts over doel. Twintig minuten na rust maakte de warrig leidende scheidsrechter het de thuisploeg nog wat gemakkelijker. Avetisov had al heel streng een eerste gele kaart gekregen voor een lichte fout en ging nu terecht terug in het boekje. Tegen tien man kon de thuisploeg naar hartenlust counteren. Doelman Billast redde uitstekend een vrije trap van Joren Nijs richting bovenhoek. Goen schoof de bal voorlangs maar had even later meer geluk. Na een tegenaanval mikte hij de bal laag in de linkerhoek (2-0). Sporting sputterde nog even tegen. Desmet kopte naast doel en een schot van Goovaerts werd afgeblokt. Het waren de laatste wapenfeiten van een teleurstellend Sporting. In de slotfase ontsnapte Kampenhout zelfs aan een derde tegendoelpunt. Goen ging de ver uitgekomen Billast voorbij maar zag Medard zijn inzet nog uit doel halen. Ondanks de mindere dag en het eerste verlies blijft geel-blauw wel samen met Aarschot aan de leiding.

SC Out-Hoegaarden: Vertessen, Veulemans, Laruelle (65’ Nys), Dumoulin, Goen (90’ Roosbeek), Pierreux, Bamps, Berghmans (83’ Janssens), D. Nijs, J. Nijs, Renmans.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Claes, Desmet, De Backer, Goovaerts, Hakizimana, Vangrunderbeek (79’ Peeters), Assalhi (64’ De Smidt), Van Belle (87’ Meylemans).

Doelpunten: 47’ J. Nijs (1-0), 78’ Goen (2-0).

Gele kaarten: Veulemans, Bamps, Goen, Goovaerts, Avetisov.

Rode kaart: 66’ Avetisov (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Kevin Van Bets bijgestaan door Kris Vanderhaegen en Tony Dirkx.