Geel-blauw kan niet winnen tegen tien bezoekers

Sporting Kampenhout 1 – Eendracht Wervik 1

Na een teleurstellende wedstrijd op een zwaar veld kwam Sporting niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen een behoudend Wervik, dat bovendien meer dan een uur met tien speelde. De bezoekers kwamen met een strafschop op 0-1. Geel-blauw kwam na de rode kaart op gelijke hoogte met een own goal. Na de rust kampeerde Kampenhout constant op de helft van de tegenstander maar dat leverde geen doelpunten meer op. Zo bleef het 1-1, een gelijkspel waarmee men niets opschiet.

Het door de overvloedige regen moeilijk bespeelbaar veld liet geen academisch voetbal toe. Met een schot naast doel zorgde bezoeker Bouchart voor de eerste dreiging. Kampenhout reageerde meteen. Doelman Vancoillie duwde een hard schot van De Boeck in hoekschop. Even later ging De Boeck opnieuw z’n kans maar nu knalde hij in het zijnet. Toen Bouzerda de bal, zonder enige beweging te maken, ongelukkig tegen de arm kreeg, floot de scheidsrechter een strafschop voor Wervik. Dutoit liet het geschenk niet liggen en schoot de bezoekers op voorsprong (0-1). Die voorsprong verdedigden de West-Vlamingen met hand en tand. Doelman Vancoillie redde de inzet van De Boeck met de voet. Toen meteen hierop Desmet van de sokken werd gelopen is de zestien, floot de scheidsrechter geen strafschop. Begrijpe wie kan… Nog voor het eerste halfuur rond was, moest Wervik met tien verder na een tweede gele kaart voor Benaissi. Sporting voerde de druk op. Vangrunderbeek schoot een vrije trap naast doel en bij een trap van aanvoerder Van Den Broeck was er appel voor handspel, zonder succes. Toch viel nog voor de pauze de verdiende gelijkmaker. Bij een hoekschop van Vangrunderbeek nam bezoeker Pante zijn eigen doelman te grazen (1-1). Kort voor de rust schoot De Boeck de bal voorlangs.

Na de rust kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas. Sporting trok naar voor, was doorlopend de betere ploeg maar speelde het niet goed uit. Vancoillie ging plat op een schot van Bouzerda en redde één minuut later ook een kopbal van De Boeck. Bouzerda ging z’n kans maar schoot de bal nipt voorlangs. Doelman Vancoillie ging ook plat op een schuiver van de ingevallen Segers. Halfweg de tweede helft viel de regen opnieuw met bakken uit de lucht. Opnieuw Segers kreeg dé kans maar de invaller schoot de bal nipt naast doel. Toen Vancoillie een schot van Segers loste, was niemand gevolgd om af te ronden. Bij een hoekschop van Bouzerda kopte De Boeck binnen bereik van de Wervikse doelman. In de slotfase zorgde een afgeweken schot van Segers nog voor dreiging. Een slotoffensiefje leverde zo niet meer het winnende doelpunt op zodat geel-blauw bleef steken op een teleurstellend gelijkspel.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Rogé (84’ Mezghrani), Avetisov, Desmet (59’ Lemmens), Goovaerts, Aba Yahya (59’ Segers), Van Den Broeck, Vangrunderbeek, Bouzerda, De Boeck.

Eendracht Wervik: Vancoillie, Sherifi (90’ Volckaert), Popelier, Verstraete, Lambrecht, Voet, Pante, Benaissi, Dutoit (77’ Loncke), Bouchart (46’ De Gryse), Guy.

Doelpunten: 12’ Dutoit (0-1, strafschop), 40’ Pante (1-1, own goal).

Gele kaarten: De Boeck, Aba Yahya, Avetisov, Van Den Broeck, Benaissi.

Rode kaart: 29’ Benaissi (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Erik Bury bijgestaan door Jonas Willems en Shauni Depruyst.