Geel-blauw loopt verder uit ondanks gelijkspel

Sporting Kampenhout 1 – SC Grimbergen 1

Na een aangename partij speelde Sporting 1-1 gelijk tegen Grimbergen. In een vrij evenwichtige eerste helft hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht. Kort na de rust bracht Medard geel-blauw met het hoofd op voorsprong. Daarna voorkwam een sterke doelman enkele keren de 2-0. Nadat de bal al dan niet over de zijlijn was gegaan, maakte Grimbergen onverwacht gelijk. Sporting zette nog veel druk en was in de slotfase erg dicht bij een nieuwe voorsprong maar het bleef bij een gelijkspel.

Met Grimbergen, dat 15 op 15 haalde, kreeg Sporting een ploeg in vorm over de vloer. Beide elftallen gingen voluit hun kans maar dat leidde niet onmiddellijk tot groot doelgevaar. Na een hoekschop van Assalhi knalde Peeters over doel en aan de overzijde schoot Gabrielli tegen de rug van Avetisov. De Boodt redde een laag schot van aanvoerder Vangrunderbeek en zag Assalhi op aangeven van Peeters net naast doel koppen. Grimbergen versierde een paar hoekschoppen. Doelman Billast redde een vrije trap van Moding en ging even later plat bij een schot van de Grimbergse aanvoerder. Kort voor de pauze belandde een afstandsschot van Put naast doel.

Na de koffie kregen we meer doelgevaar te zien. Van Belle schoot uit een schuine hoek richting doel waar de bal via doelman De Boodt voorlangs hobbelde. Even later kwam Sporting op voorsprong. Bij een hoekschop van Assalhi verlengde Medard de bal met het hoofd in de verste hoek (1-0). Kampenhout had de smaak te pakken en bleef dreigen. Put schoof de bal echter naast doel. Grimbergen dreigde met een schot van Moding maar een attente Billast was paraat. Bij een verre uittrap van doelman Billast schoot Vangrunderbeek in de korte hoek waar De Boodt redde. Eén minuut later vond Put net niet de vrijstaande Van Belle voor doel. Halfweg de tweede helft ontsnapte Grimbergen aan een dubbele achterstand. Doelman De Boodt haalde een knal van aanvoerder Vangrunderbeek uit de bovenhoek. Van Belle hernam met het hoofd maar een sterke Grimbergse doelman tikte de bal nog over de lat. Even later draaide Vangrunderbeek bijna een hoekschop rechtstreeks binnen. De Boodt ging ook plat bij een laag schot van Assalhi. Een kwartier voor affluiten kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. De bal ging op de linkerflank al dan niet over de zijlijn en zo stonden ze bij Sporting even niet op te letten. Voldoende voor een attente Thabize om de bal hoog in doel te werken (1-1). Kampenhout was niet aangeslagen en ging in de slotfase nog vol voor de drie punten. Bij een prima voorzet van de ingevallen De Smidt nam Vangrunderbeek de bal aan de tweede paal in één tijd op de slof. Uitgerekend Heyvaert, die volgend seizoen voor Sporting speelt, redde de bal onorthodox op de lijn en voorkwam de 2-1. Invaller Van Den Broeck stuurde Van Belle in het straatje. Doelman De Boodt duwde het schot uit de draai in hoekschop. Bij die hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek kopte De Backer naast doel. Zo bleef geel-blauw finaal, net als vorige week, steken op een 1-1 gelijkspel. Door het verlies van Diest bedraagt de voorsprong nu drie punten. Rhodienne-De Hoek, de tegenstander in de topper van volgende week, volgt als derde op zeven punten.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters, Desmet, De Backer, Hakizimana (74’ Van Den Broeck), Vangrunderbeek, Put (77’ De Smidt), Assalhi, Van Belle.

SC Grimbergen: De Boodt, Gabrielli (81’ Mjahed), De Jonge, Persoons (79’ Likau), Moding, Janssens, Thabize, Vandervondelen, Pierard, Jonckheere, Heyvaert.

Doelpunten: 53’ Medard (1-0), 75’ Thabize (1-1).

Gele kaarten: De Backer, Persoons, Thabize.

Wedstrijdleiding: Steve Gilson bijgestaan door Geoffrey Martens en Philippe Philippaerts.