Geel-blauw maakt achterstand goed in slotfase

Sporting Kampenhout 1 – HO Bierbeek 1

Een spannende topper tussen Sporting en Bierbeek eindigde op een 1-1 gelijkspel na een vrij evenwichtige partij. Geel-blauw begon het best maar een sterke doelman stond pal. Bierbeek nam over met de 0-1 tot gevolg. Na de pauze zette Kampenhout veel druk maar de doelman redde alles. Bierbeek maakte nogal wat fouten met een reeks gele kaarten en één rode kaart tot gevolg. In de slotfase scoorde topschutter Assalhi de oververdiende gelijkmaker. Sporting drong nog aan maar het bleef 1-1.

Sporting schoot het best uit de startblokken en al snel werd een bal van aanvoerder Van Den Broeck op de lijn gered. Vangrunderbeek werd hard aangepakt maar kon gelukkig verder spelen. Een afgeweken schot van Assalhi belandde in hoekschop. Na een kwartier leek Assalhi een prachtige voorzet van Peeters raak te koppen maar doelman Neroli haalde de bal met een fantastische redding uit de bovenhoek. Bierbeek werd daarna de best voetballende ploeg. Thomas Lauwens trapte de eerste mogelijkheid over doel. Even later volgde een goede tegenaanval van de bezoekers en Degeest schoot de bal op aangeven van Dupont nu wel van dichtbij voorbij Billast (0-1). De reactie van Kampenhout bleef aanvankelijk uit. Een gevaarlijk indraaiende hoekschop van Assalhi werd door Van Den Broeck voorlangs verlengd. Kort voor de pauze werd het ei zo na 1-1. Vangrunderbeek knalde de bal staalhard in het dak van het doel maar een uitstekende doelman Neroli had een geweldige redding in huis en tikte nog over de lat. Ook enkele hoekschoppen leverden niets meer op. Op slag van rust moest doelman Billast nog plat bij een lage schuiver van bezoeker Van Malcot.

In het begin van de tweede helft zette Assalhi meteen Neroli aan het werk. Aan de overzijde redde doelman Billast een schot van Degeest. Assalhi probeerde het van uit een scherpe hoek; Neroli tikte de bal in hoekschop. Medard verlengde in één tijd een inzenden van Assalhi maar zag de bal voor de lijn gered. Ook een afgeweken vrije trap van Vangrunderbeek belandde in hoekschop die hij zelf in het zijnet draaide. Bij de volgende fase stuurde opnieuw Vangrunderbeek Assalhi diep maar Neroli was iets sneller op de bal. Even voorbij het uur voorkwam de Bierbeekse doelman nogmaals de gelijkmaker. Hij pareerde een lage knal van Put waardoor de bal voor de voeten van Assalhi kwam. Zijn poging werd door een allerte Balis in hoekschop gekeild. Intussen maakte Bierbeek nogal wat fouten waardoor de bezoekers enkele gele kaarten slikten. De bal leek er maar niet in te willen toen doelman Neroli ook een schot van de ingevallen Van Belle redde. Eén minuut later kopte Avetisov een vrije trap van Vangrunderbeek naast doel. Bierbeek werd het slachtoffer van de grote foutenlast toen invaller Reszczynski op nauwelijks enkele minuten tweemaal geel kreeg. Met tien verdedigden de bezoekers de krappe voorsprong. Een zoveelste poging van Assalhi werd afgeblokt. In de slotfase viel dan toch de oververdiende gelijkmaker. De ingevallen De Smidt zwiepte de bal van ver voor doel waar Assalhi met een kopbal via de paal toch Neroli verschalkte (1-1). Sporting drukte nog even door en Bierbeek kwam met de schrik vrij toen Miri een voorzet van Vangrunderbeek bijna in eigen doel verlengde. Zo eindigde deze topper finaal op een al bij al logisch gelijkspel. Bij het verlaten van het veld kreeg Bierbeek-aanvoerder Hendrickx nog rechtstreeks rood toen hij scheidsrechter Bosmans belaagde. Door het gelijkspel nadert Diest opnieuw tot op twee punten. Bierbeek en Grimbergen, de tegenstander van volgende week, volgen als gedeeld derde nog steeds op acht punten.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters (73’ De Smidt), Desmet (46’ De Backer), Van Den Broeck (46’ Van Belle), Claes, Hakizimana, Vangrunderbeek, Put, Assalhi.

HO Bierbeek: Neroli, Christiaens, Hendrickx, Spaey, Miri, T. Lauwens, Degeest (77’ Termini), Van Malcot (72’ Reszczynski), Haroun, Balis, Dupont.

Doelpunten: 28’ Degeest (0-1), 82’ Assalhi (1-1).

Gele kaarten: Hakizimana, Haroun, Degeest, Hendrickx, Dupont, Reszczynski.

Rode kaarten: 79’ Reszczynski (tweemaal geel), Hendrickx (na affluiten).

Wedstrijdleiding: Luc Bosmans bijgestaan door Ken Van Eynde en Patrick Ketelslagers.