Geel-blauw doet gouden zaak na nipte winst

Sporting Kampenhout 1 – SC Out-Hoegaarden 0

Na twee gelijke spelen op rij won Sporting vanmiddag met kleinste verschil van een verdienstelijk Out-Hoegaarden. Door de stormwind was het voor beide elftallen niet makkelijk. Geel-blauw begon met windnadeel en na een evenwichtige helft was het nog 0-0. Na de rust werd de thuisploeg dreigender en ontsnapten de bezoekers een paar keer aan een achterstand. In het slotkwartier vond Put toch het gaatje om het enige doelpunt van de middag te scoren. Die voorsprong gaf Sporting niet meer weg.

Bij de eerste hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek kopte De Backer de bal naast doel. Na een individuele actie schoot opnieuw Vangrunderbeek op doel waar doelman Vertessen met de voet redding bracht. Aan de overzijde was doelman Billast attent bij een verre vrije trap van Joren Nijs. Halfweg de eerste helft waaide een schot van de bedrijvige Vangrunderbeek letterlijk over doel. Bij een snelle tegenstoot van de bezoekers plaatste Blockx de bal naast doel. Even later haalde diezelfde Blockx hard en laag uit. Een prima Billast dook de bal uit de hoek. Bij een snelle uitbraak van Put op rechts schoot die niet zelf maar bereikte net niet de vrijstaande Van Belle. Vertessen plukte op slag van rust nog een verre vrije trap van Peeters.

Na de koffie verhoogde Kampenhout, met de strakke wind als metgezel, de druk. Na een aflegger van Van Belle schoot Put tegen een bezoekend been aan. De bal kwam zo in de voeten van Assalhi maar die trapte de bal binnen bereik van doelman Vertessen. Eén minuut later vloog een lage schicht van Put voorlangs buiten. Sporting versierde ook enkele hoekschoppen maar die leverden niets op. Even later volgde opnieuw een kans voor Vangrunderbeek. Hij schoot van dichtbij op doelman Vertessen. Een kwartier voor affluiten ging ook De Smidt zijn kans maar hij besloot over doel. De aanhouder wint en even later kreeg Sporting zijn verdiende loon naar werken. De Smidt legde de bal perfect af voor Put die met een lage schuiver in de verste hoek scoorde (1-0). De bezoekers konden hierna niet meer reageren en Sporting speelde de partij rustig en volwassen uit. Vangrunderbeek draaide een hoekschop aan alles en iedereen voorbij. Ook twee hoekschoppen leverden geen geruststellend tweede doelpunt op. Na een lange ren van Assalhi op rechts kon de ingevallen Van Den Broeck net niet bij de strakke voorzet. Zo bleef het bij een nipte maar verdiende 1-0 overwinning, waarmee geel-blauw een gouden zaak doet. Door het verlies van Diest bedraagt de voorsprong nu al zes punten. Rhodienne-De Hoek, de tegenstander in de topper van volgende week, volgt als derde op zeven punten.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters, De Smidt, De Backer, Hakizimana, Vangrunderbeek (88’ Van Den Broeck), Put, Assalhi, Van Belle (75’ Meylemans).

SC Out-Hoegaarden: Vertessen, Veulemans, Goen, Pierreux, Bamps, Blockx, D. Nijs (85’ Janssens), J. Nijs, Coremans (46’ Berghmans), Roosbeek, Renmans (78’ Nys).

Doelpunt: 77’ Put (1-0).

Gele kaarten: geen.

Wedstrijdleiding: Joery Van Loey bijgestaan door Aaron Soens en Kris Vanderhaegen.