Sporting slikt met tien gelijkmaker in blessuretijd

FC Diest 2 – Sporting Kampenhout 2

In een geanimeerde topper leek Sporting in het hol van de leeuw met tien man op weg naar een spraakmakende zege maar in de allerlaatste minuut werd het nog 2-2. Geel-blauw nam een droomstart en scoorde snel via Put waarna er kansen langs beide kanten vielen. Vlak na de rust kwam Diest op 1-1. Beide ploegen bleven vol voor winst gaan. Put werd heel streng met een tweede gele kaart uitgesloten maar toen Van Belle de 1-2 binnenknikte, werd het stil in de tribune. De 1-3 van opnieuw Van Belle werd afgekeurd en diep in blessuretijd werd met een fraai schot nog 2-2.

Een scherp gestart Sporting verraste de thuisploeg en nam een droomstart. Claes vond van op links Van Belle die net niet kon afronden. Eén minuut later lukte het wel. Opnieuw Claes met een perfecte lage voorzet naar de tweede paal waar Put laag binnenschoot (0-1). Even later dreigde Put opnieuw maar de bal werd weggewerkt. Aan de overzijde werd een vrijschop van Paulus ontzet en doelman Billast was attent bij het heet standje dat volgde. Een volgende vrije trap van Paulus leverde Diest een hoekschop op. Halfweg de eerste helft werd het bijna 0-2 toen een hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek ei zo na in eigen doel werd gewerkt door Odeurs. De thuisploeg dreigde met enkele ballen vanop de flanken. Van Rijswijk vond niemand met een gevaarlijk indraaiende voorzet. Doelman Billast redde uitstekend een hard schot van opnieuw Van Rijswijk. Na een collectieve Diestse aanval probeerde Van Rijswijk het andermaal maar een attente Billast ging goed plat. Zo rusten bij 0-1. Lang bleef die voorsprong niet op het bord na de koffie. Bij de eerste thuisaanval bracht Van Braeckel topschutter Vergauwen in stelling en die plaatste de bal met veel gevoel net naast de paal in doel (1-1). Kampenhout was niet van slag en bleef gevaarlijk voor doel. Van Belle vond Goovaerts die van dichtbij kon schieten maar de bal werd in hoekschop gewerkt. Assalhi vond het hoofd van Van Belle maar die kopte de bal naast het kader. Eén minuut later knalde Goovaerts de bal richting kruising waar doelman Stroobants een geweldige redding in huis had. Op het uur moest de thuisdoelman naar de kant na een fout van Put, die terecht geel kreeg. Na enkele minuten onderbreking werd het spel hervat. Na een vlotte aanval redde Billast een schot van Commers. Even later gingen de poppen aan het dansen toen Put voor een lichte overtreding, op de helft van Diest dan nog, een tweede gele kaart kreeg. Een zeer strenge beslissing van de warrig fluitende ref. Van Braeckel schoot hard op doel waar Billast prima redde. Even later kwam geel-blauw met tien een tweede keer op voorsprong. Vangrunderbeek met de perfect aangesneden vrije trap en Van Belle die de bal over Seynaeve in het dak van het doel knikte (1-2). Dit leidde opnieuw tot wat discussie met de ref omdat Sporting dit iets te nadrukkelijk vierde. Aanvoerder Vangrunderbeek bluste het brandje. Diest was één keer dicht bij de gelijkmaker toen Belhafat een vrije trap tegen dwarsligger schoot. In de slotfase speelde Diest alles of niets maar dit wat ongeordend slotoffensief leverde niets op. Op een tegenaanval speelde een klaarkijkende Vangrunderbeek lateraal door naar Van Belle die de 1-3 onder doelman Seynaeve inschoot. Het feest ging niet door wegens zeer twijfelachtig buitenspel, duidelijk te zien op de wedstrijdbeelden. Het zou Sporting nog heel zuur opbreken want met een streep in de hoek sleepte Van Braeckel diep in de extra tijd nog een puntje uit de brand voor de leider (2-2). Doelman Billast redde de ultieme poging van invaller Janssens. De thuisploeg vierde dit als een overwinning terwijl bij Kampenhout toch een zuur en dubbel gevoel overheerste. Er zat beslist meer in voor een uitstekend spelend Sporting maar mede door enkele vreemde beslissingen van het leidende trio draaide het jammer genoeg anders uit. Zo gaan we met met 32 punten de winterstop in als tweede in de stand op twee punten van Diest. Er wacht ons ongetwijfeld nog een heel boeiende terugronde. Proficiat spelers en staf!

FC Diest: Stroobants (59’ Seynaeve), Odeurs, Paulus, Vos (83’ Saibari Ben El Basra), Colpaert, Vergauwen, Commers, Van Braeckel, Dierickx, Belhafat, Van Rijswijk (81’ Janssens).

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters, Claes, Goovaerts, Hakizimana, Vangrunderbeek (90’ De Smidt), Put, Assalhi (68’ De Backer), Van Belle (88’ Meylemans).

Doelpunten: 5’ Put (0-1), 48’ Vergauwen (1-1), 70’ Van Belle (1-2), 94’ Van Braeckel (2-2).

Gele kaarten: Van Braeckel, Put, Claes, Vangrunderbeek.

Rode kaart: 64’ Put (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Peter Ebraert bijgestaan door Danny Vandenplas en Nuri Tasdemir.