Eerste puntenverlies op eigen veld voor Sporting

Sporting Kampenhout 0 – VK Liedekerke 0

In een flauwe wedstrijd raakte Sporting niet voorbij een kort opzittend Liedekerke. Na negentig minuten stond de beginscore nog op het bord. Kampenhout nam van meetaf het initiatief maar het vele balbezit leidde niet tot veel kansen. Na de rust was er iets meer animo met nog steeds een aandringend Sporting waar de laatste pass dikwijls onzuiver was. Liedekerke speculeerde op de tegenaanval maar haalde daar ook weinig uit. Zo bleef het 0-0 in een partij die geen winnaar verdiende.

De bezoekers begonnen zeer afwachtend aan de wedstrijd en lieten de bal met plezier aan Kampenhout. Sporting nam het initiatief en had de wedstrijd in handen. Een schot van De Smidt werd nog afgeblokt maar daarna was het lang wachten op de volgende kans. Aanvoerder Vangrunderbeek zette na ruim een half uur met een laag schot doelman Vanzeebroeck aan het werk. Liedekerke verdedigde kort op de man en was duidelijk voor één puntje naar Kampenhout afgezakt. Vijf minuten voor de pauze was er nog even opwinding toen niemand een gevaarlijk indraaiende hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek in doel kon verlengen.

Kampenhout kwam met goede intenties uit de kleedkamer. Bij een hoekschop van Vangrunderbeek schoot De Smidt tegen een bezoekend been aan. De bal kwam dan bij Medard maar die besloot naast doel. Liedekerke dreigde een eerste keer met een listig schot van Vander Voorde maar doelman Billast liet zich niet verrassen. Aan de overzijde kwam doelman Vanzeebroeck erg ver uit doel en redde onorthodox met de borst toen De Smidt de bal wou lobben. Een fase waar Liedekerke het geluk aan zijn kant had en ook bepalend was voor het verdere wedstrijdverloop. Na een persoonlijke actie trapte Vangrunderbeek de bal naast doel. De bezoekers kwamen er twee keer goed uit op de tegenaanval. Na een snelle tegenstoot schoot De Boeck de bal voorlangs. Even later was er een botsing tussen Avetisov en Medard. Een verder onzichtbare Desaegher rook zijn kans maar kreeg de bal uit een zeer scherpe hoek niet meer tussen de palen. Daarna was er wel veel goede wil maar waren er ook veel onzuiverheden in het spel van beide ploegen. Pas in de slotfase was er opnieuw wat opwinding. Doelman Vanzeebroeck redde een vrije trap van Peeters en in de laatste minuut viel een voorzet van de ingevallen Meylemans over de grijparmen van doelman Vanzeebroeck op het dak van het doel. Meteen het laatste wapenfeit in een wedstrijd van net niet. Meteen het eerste puntenverlies op eigen veld maar met 19 op 21 heeft geel-blauw nog steeds een fantastisch thuisrapport. Door dit gelijkspel volgt Sporting nu op twee punten van leider Diest en uitgerekend die traditieclub is de tegenstander in de absolute topper van volgende week.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters, Claes, De Backer (65’ Meylemans), Goovaerts, Hakizimana, Vangrunderbeek (71’ Van Belle), Put, De Smidt (58’ Assalhi).

VK Liedekerke: Vanzeebroeck, Bronselaer, Blendeman, De Kegel, Desaegher, Inacio Ribeiro, Verleysen, De Boeck, Vander Voorde, Vermeersch (80’ Ajari), Mumba (76’ Smismans).

Doelpunten: geen.

Gele kaarten: Vander Voorde, Bronselaer.

Wedstrijdleiding: Wannes Bleukx bijgestaan door Jonas Verbeke en Frans Schoonjans.