Ondermaats Sporting verliest twee dure punten

KV Woluwe-Zaventem 2 – Sporting Kampenhout 2

Iedereen was verwittigd voor onderschatting maar toch raakte Sporting niet verder dan een pover 2-2 gelijkspel tegen hekkensluiter Woluwe-Zaventem. Halfweg de eerste helft kwam geel-blauw op voorsprong via Van Den Broeck. Lang duurde de vreugde niet want de thuisploeg maakte snel gelijk. In de tweede helft bleef Sporting aanmodderen tegen een scherp Woluwe-Zaventem. De thuisploeg kwam zo zelfs 2-1 voor. Met een laat strafschopdoelpunt vermeed Van Belle nog een complete afgang.

In de eerste minuut stormde Vangrunderbeek alleen op doelman Mwaso af tot hij foutief afgestopt werd in de rechthoek. Altijd strafschop maar de vrouwelijke ref zag er geen graten in. Doelman Mwaso loste een vrijschop van Desmet maar herstelde zich. Aan de overzijde schoot Eren naast doel. Doelman Mwaso bokste een hoekschop van Vangrunderbeek weg. Bij de volgende hoekschop was het raak toen opnieuw Vangrunderbeek de bal voor doel bracht waar aanvoerder Van Den Broeck de bal laag in doel devieerde (0-1). Lang duurde de vreugde niet want de thuisploeg stelde vier minuten later gelijk. Neshovanovich glipte bij een tegenaanval door de defensie en schoof de bal onder doelman Billast in doel (1-1). Kampenhout reageerde meteen. Put bracht met een prima voorzet De Backer in stelling maar die kopte de bal over doel. De Backer kon nogmaals koppen maar ditmaal bracht doelman Mwaso redding. Kort voor de pauze vond Put de vrijstaande Van Den Broeck die de bal voorlangs schoof, zodat er gerust werd met een gelijke stand op het bord.

Vroeg in de tweede helft redde Mwaso een schot van Put. Aan de overkant schoot D. Yagan in het zijnet. Sporting ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Van Belle kon niet goed bij een voorzet van de ingevallen Claes en een afgeweken poging van Vangrunderbeek ging in hoekschop. Bij die hoekschop loste de thuisdoelman de bal waarop Claes over doel mikte. Na een ren van Fetouaki besloot thuisspeler D. Yagan over doel. Bij een hoekschop van Vangrunderbeek kopte Van Belle naast doel. Een kwartier voor affluiten kwam een scherp spelend Woluwe-Zaventem verrassend op voorsprong. De vrijstaande Duvan werd niet afgevlagd en de invaller werkte de bal fraai voorbij Billast (2-1). Kampenhout moest zo vol aan de bak in het slotkwartier. Bij de zoveelste hoekschop redde doelman Mwaso een kopbal van Avetisov. Ook bij een vrijschop van Claes reageerde de Zaventemse doelman attent. In de slotfase werd Vangrunderbeek in de tang genomen en deze keer ging de bal wel op de stip. Van Belle nam doelman Mwaso tegenvoets en zette de strafschop feilloos om (2-2). In het tumult hierop werd Duvan met een tweede gele kaart uitgesloten. In de laatste minuten drukte Kampenhout door op zoek naar de winnende treffer. Vangrunderbeek zette zich prima door maar schoot de ultieme kans nipt naast doel zodat het 2-2 bleef. Een complete afgang werd nipt vermeden maar met dit puntje schiet Sporting niets op en ziet het Diest opnieuw op gelijke hoogte komen.

KV Woluwe-Zaventem: Mwaso, Eren, Tocilla, O. Yagan (84’ El Benaoui), Beka (61’ Duvan), Fetouaki, Neshovanovich, Lutonadio, D. Yagan, Demirciyan (89’ Kozljak), Polat.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters (66’ Hakizimana), Desmet (57’ Claes), De Backer, Van Den Broeck, Vangrunderbeek, Assalhi (75’ De Smidt), Put, Van Belle.

Doelpunten: 23’ Van Den Broeck (0-1), 27’ Neshovanovich (1-1), 74’ Duvan (2-1), 83’ Van Belle (strafschop, 2-2).

Gele kaarten: Demirciyan, Duvan, Van Den Broeck.

Rode kaart: 83’ Duvan (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Viki De Cremer bijgestaan door Patrick Ketelslagers en Robert Cauwberghs.