Skip to the content

Sporting knokt zich naar gelijkspel in slotfase

SC Aarschot 1 – Sporting Kampenhout 1

Sporting speelde 1-1 gelijk in de topper op het veld van Aarschot. Kampenhout nam de beste start en was voor de rust lange tijd de betere ploeg. Naar het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Geel-blauw begon nog goed na rust maar het was Aarschot dat scoorde. Dat doelpunt gaf de thuisploeg vleugels maar Sporting ontsnapte aan de 2-0. In de slotfase zorgde invaller De Smidt voor de gelijkmaker, zodat deze boeiende topper op een al bij al logisch gelijkspel eindigde.

Kampenhout begon scherp aan de wedstrijd en scoorde ei zo na in de eerste minuut toen een voorzet van Claes via de binnenkant van de verste paal terug in het veld botste. De mee opgerukte Avetisov besloot te zwak op doelman Van Kerckhoven. Nog voor het eerste kwartier rond was, kopte Claes een voorzet van Vangrunderbeek binnen maar het feest ging niet door wegens buitenspel. Van Kerckhoven ging plat bij een laag schot van opnieuw Claes. Bij een hoekschop kopte Vermeylen aan de overzijde over doel. Halfweg de eerste helft vond Claes aanvoerder Vangrunderbeek die uit een schuine hoek inschoot. Doelman Van Kerckhoven weerde de bal in hoekschop en voorkwam de 0-1. Bij de hierop volgende hoekschop van Assalhi misten zowel De Backer als Avetisov op een haar na de bal. Aan de overzijde legde Vandenbergh af op Van Den Broeck die zijn afgeweken schot net naast doel zag gaan. Nog voor de pauze moest Vangrunderbeek met een blessure naar de kant en maakte Van Belle zijn wederoptreden. Met de rust in zicht dreigde Aarschot nog twee keer. Eerst knalde Fariat wild naast doel en even later bokste doelman Billast een hoekschop van Van Den Broeck weg, zodat er werd gerust met een brilscore.

Kampenhout begon ook scherp aan de tweede helft. Claes vond van op links de vrijstaande Hakizimana die niet zelf schoot maar Assalhi aanspeelde. Onze beste schutter mikte de bal naast de kruising. Drie minuten later belandde een vrijschop van Peeters voor de voeten van de ingevallen Van Belle die van dichtbij op doelman Van Kerckhoven besloot. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Billast pareerde nog knap een uithaal van Van Den Broeck maar de goed gevolgde Fariat vlamde de rebound tegen de netten (1-0). Aarschot kreeg plots vleugels na deze voorsprong en haalde het tempo uit de wedstrijd met vele kleine foutjes. De ervaren Vandenbergh ging z’n kans maar kon de bal niet kadreren. Aan de overkant kopte Van Belle van op de achterlijn een vrije trap van Peeters terug voor doel waar niemand kon besluiten. Met een voorzetschot van Fariat tegen de lat en de daarop volgende rommelige fase voor doel ontsnapte geel-blauw aan een tweede tegendoelpunt. Billast was ook attent bij een schuiver van Goedeweeck. In de slotfase scoorde Kampenhout alsnog de gelijkmaker. Een vrije trap van Peeters werd onvoldoende weggewerkt waarop de ingevallen De Smidt van dichtbij raak trof (1-1). In de slotminuut kreeg opnieuw De Smidt een goede kans maar ditmaal schoot hij de bal over doel. In de extra tijd was Aarschot nog gevaarlijk met een vrijschop van de bedrijvige Van Den Broeck en schoof Vermeylen de ultieme thuiskans nipt voorlangs. Zo eindigde deze boeiende wedstrijd op een al bij al logisch gelijkspel na een partij waarin beide ploegen hun goede momenten hadden.

(JG)

SC Aarschot: Van Kerckhoven, Wosky, Dirix, Vandenbergh, Goedeweeck, Fariat, Laureys, Bourgois (62’ Stiers), Vermeylen, Vanherberghen, Van Den Broeck.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Desmet (64’ De Smidt), Peeters, De Backer (71’ Van Den Broeck), Claes, Goovaerts, Hakizimana, Vangrunderbeek (38’ Van Belle), Assalhi.

Doelpunten: 53’ Fariat (1-0), 86’ De Smidt (1-1).

Gele kaarten: Vermeylen, Van Den Broeck, Medard, Peeters.

Wedstrijdleiding: Bram Volders bijgestaan door Ken Van Eynde en Dirk Lalman.