Skip to the content

Zesde thuiszege op rij voor Sporting in topper

Foto: Ilias Assalhi schermt de bal af voor Robbe Hoymans. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Ilias Assalhi schermt de bal af voor Robbe Hoymans. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 2 – VC Bertem-Leefdaal 0

In de topper tegen Bertem-Leefdaal behaalde Sporting met 2-0 een zesde thuiszege op een rij. In een evenwichtige eerste helft was vooral geel-blauw dicht bij de opener maar werd er niet gescoord. Op het uur opende Avetisov de score na een foutje van de doelman. Daarna probeerden de bezoekers zonder succes de bakens te verzetten. Kampenhout was enkele keren dicht bij een tweede doelpunt maar dat bleef lang uit. Tot in de toegevoegde tijd Put een tegenaanval uit het boekje perfect afrondde: 2-0.

Kampenhout, waar Vangrunderbeek finaal niet speelklaar raakte, zorgde met een afgeblokt schot van Assalhi voor de eerste dreiging. Aan de overzijde raakte Feyaerts de bal onvoldoende om doelman Billast te verontrusten. Sporting toonde zich dan een paar keer. Van Belle wekte een inzenden van Desmet naast doel. Even later vond Assalhi de vrijstaande Claes die ook naast doel schoot. Daarna volgde een periode met veel middenveldspel waarbij beide ploegen geen risico’s namen. Pas met het halfuur in zicht was Bertem-Leefdaal gevaarlijk. Bij een doorbraak van de snelle Er zat Avetisov er prima tussen en deed doelman Billast de rest. Geel-blauw reageerde meteen. Een poging van Goovaerts viel voor de voeten van Van Belle die niet aarzelde en meteen schoot. Doelman Theys weerde de bal af en voorkwam erger. Op aangeven van Medard kreeg Hakizimana een uitstekende kopkans maar hij kreeg de bal niet tussen de palen zodat er niet gescoord werd in de eerste helft.

Ook de tweede periode kwam traag op gang. Goovaerts besloot te zacht en aan de overkant schoot Feyaerts naast doel. Een kopbal van Van Belle was dreigend maar slecht gericht. Ook Claes ging z’n kans maar schoot de bal over doel. Na een fout op Assalhi volgde een vrijschop op een interessante plaats. Assalhi zelf schoot de bal op doel waar doelman Theys de bal loste en de goed gevolgde Avetisov de rebound verzilverde (1-0). De bezoekers moesten nu vol aan de bak maar buiten veel lange ballen leverde dat niets op. Enkel bij een ongevaarlijke vrijschop van Feyaerts moest Billast even in actie komen. Dan was Sporting dreigender. Medard mikte van op afstand te hoog en op aangeven van Assalhi kon de ingevallen Put net niet bij de bal. Invaller De Smidt kopte een vrije trap van Peeters naast doel. Na voorbereidend werk van Hakizimana haalde De Smidt uit maar doelman Theys weerde de bal nog in hoekschop. Bij die hoekschop van Assalhi besloot Put over doel. Uiteindelijk werd de partij in de toegevoegde tijd helemaal beslist door beide invallers. De Smidt ging op links aan de haal en legde de bal perfect lateraal naar de vrijstaande Put die laag in de verste hoek knalde (2-0). Zo behoudt Sporting het maximum van de punten op eigen veld en wordt het na deze zesde thuiszege op rij opnieuw alleen leider.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters, Desmet, Claes, De Backer (46’ Van Den Broeck), Goovaerts (74’ De Smidt), Hakizimana, Assalhi, Van Belle (68’ Put).

VC Bertem-Leefdaal: Theys, Labanieh, Hoymans, Kempenaers, Leirs, Dekleermaeker (74’ Marion), Uka (62’ De Becker), Feyaerts, Er, Rubenschüh, Vanneck (83’ Clerick).

Doelpunten: 62’ Avetisov (1-0), 90+3’ Put (2-0).

Gele kaart: De Becker.

Wedstrijdleiding: Peter Ebraert bijgestaan door Robert Cauwberghs en Niels Gentens.

About the author

Onze partners