Skip to the content

Collectief sterk Sporting behaalt makkelijke uitzege

KV Tervuren-Duisburg 0 – Sporting Kampenhout 3

Na een collectief sterke prestatie won Sporting verdiend met 0-3 op het veld van Tervuren-Duisburg. Met een doelpunt van Assalhi had Kampenhout z’n vroege 0-1 beet en ook daarna bleef geel-blauw de betere ploeg. Kort na de rust verdubbelde Goovaerts met een knappe goal de bonus. Sporting morste nadien met de kansen. Uiteindelijk werd het tien minuten voor affluiten toch 0-3 met een own goal. Zo won Kampenhout erg makkelijk en mocht de thuisploeg blij zijn dat het máár 0-3 werd.

Thuisspeler Pletinckx zorgde met een schot naast doel voor de eerste dreiging. Aan de overzijde was doelman Hannon sneller op de bal dan de doorgebroken Assalhi. Even later kwam Claes in schietpositie maar zijn schot werd in hoekschop afgeblokt. Derde keer, goede keer want Claes vond van op links het hoofd van Assalhi die aan de tweede paal hoog in doel binnenknikte (0-1). Kampenhout bleef baas maar het doelgevaar bleef voorlopig schaars. Tervuren-Duisburg probeerde wel maar raakte niet door de sterke Kampenhoutse verdediging. Aanvoerder Vangrunderbeek schoot een vrije trap over doel. Na een mooie actie van opnieuw Vangrunderbeek vond die de vrijstaande Claes die binnen bereik doelman Hannon schoot. De thuisploeg kwam scherp uit de kleedkamer en zorgde zo voor wat druk in de eerste minuten na de rust. Bij de eerste tegenstoot van geel-blauw was het opnieuw raak. Na voorbereidend werk van Claes legde Assalhi af voor Goovaerts die de bal snoeihard hoog in doel vlamde (0-2). Drie minuten later stond het ei zo na 0-3 toen Assalhi de bal over de uitgelopen Hannon lobde maar Van Bockstaele nog redding bracht op de doellijn.

De thuisploeg was één keer gevaarlijk via Pletinckx maar een sterke Avetisov blokte het schot af. Daarna was het al Kampenhout wat de klok sloeg en bleven er kansen komen. Na een mooie collectieve aanval draaide Hakizimana de bal nipt naast doel. De bedrijvige Assalhi ging nog eens aan de haal maar doelman Hannon was bij de pinken. Een afgeweken poging van opnieuw Assalhi belandde in hoekschop. Aanvoerder Vangrunderbeek was de volgende die kon schieten maar Hannon hield de score laag. Een volgende knal van Vangrunderbeek werd afgeblokt in hoekschop. Doelman Hannon ging ook plat bij een goed schot van Goovaerts. Dat derde doelpunt kon niet uitblijven en kwam er uiteindelijk toch. Vangrunderbeek met de scherpe voorzet waarop Bergiers de bal hard in eigen doel schoof (0-3). Daarmee was de partij beslist en haalde Sporting ook zonder tegendoelpunt het einde. Door de zevende zege van het seizoen behoudt geel-blauw twee punten boni op Diest.

(JG)

KV Tervuren-Duisburg: Hannon, Van Bockstaele (84’ Vangoidtsenhoven), Bergiers, Nicodeme, Geyssels, Glisic, Fixelles (71’ Cnop), Vÿncke (84’ Vossen), Laklia, M. Pletinckx, Verhaert.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Desmet, Peeters, Claes (89’ Debacker), De Backer (83’ Meylemans), Goovaerts, Hakizimana, Vangrunderbeek (86’ Dumon), Assalhi.

Doelpunten: 8’ Assalhi (0-1), 51’ Goovaerts (0-2), 80’ Bergiers (own, 0-3).

Gele kaarten: Glisic, Desmet, Peeters, De Backer, Avetisov.

Wedstrijdleiding: Wannes Bleukx bijgestaan door Danny Vandenplas en Aaron Soens.