Skip to the content

Geel-blauw walst vlot over promovendus na rust

Sporting Kampenhout 5 – VV Kester-Gooik 0

Tegen promovendus Kester-Gooik behaalde Sporting met 5-0 de grootste zege van het seizoen. De bezoekers leken in de eerste helft vlot stand te houden tot het vlak voor de rust toch 1-0 werd via Vangrunderbeek. In het begin van de tweede helft verdubbelde Claes de voorsprong en brak de veer bij Kester-Gooik. Van Den Broeck kopte de 3-0 binnen. Topschutter Assalhi mocht dus niet achterblijven en legde er nog twee in het mandje. Eindstand 5-0, waardoor Sporting overtuigend leider blijft.

Sporting koos voor een geduldige opbouw van achteruit en zo was het even wachten op de eerste dreiging. Doelman De Dobbeleer redde een plaatsbal van Meylemans. Bij een hoekschop van Vangrunderbeek kopte Hakizimana de bal naast doel. Assalhi kon even later net niet bij een diepe bal van Peeters. Na een individuele actie schoot Vangrunderbeek maar De Dobbeleer voorkwam averij. Assalhi ging z’n kans maar besloot te zacht. Een onmondig Kester-Gooik dreigde één keer met een vrije trap van De Greef maar meer dan een plukbal was het niet voor doelman Billast, die voor de rest werkloos toekeek. Vlak voor de rust kwam Sporting verdiend op voorsprong. Hakizimana speelde met een mooi hakje Vangrunderbeek vrij en die schoot de bal laag in de linkerhoek (1-0). Met deze kleine voorsprong ging geel-blauw rusten.

Na de koffie lag de partij snel in een beslissende plooi. Hakizimana vond voor doel de vrijstaande Claes die beheerst afwerkte (2-0). De veer bij een moedig maar verder totaal onmondig Kester-Gooik was hiermee gebroken en Kampenhout ging op zoek naar hogere winstcijfers. Vangrunderbeek speelde Assalhi vrij die in de hoek schoot. Doelman De Dobbeleer ranselde de bal in hoekschop. Even later kreeg bezoeker Roosens slechts geel toen hij de doorgebroken Vangrunderbeek neerhaalde. Assalhi schoot de hierop volgende vrije trap naast doel. Een harde knal van opnieuw Assalhi vloog naast doel. Twee minuten later had Assalhi opnieuw de 3-0 aan de voet maar doelman De Dobbeleer werkte de bal in hoekschop. Vangrunderbeek vond van aan de hoekschopvlag het hoofd van aanvoerder Van Den Broeck die mooi in de verste bovenhoek kopte (3-0). Twintig minuten voor affluiten maakte de 17-jarige Azdad z’n debuut bij de grote jongens. Hij stond nog geen halve minuut op het veld en hij vond al de vrijstaande Assalhi die de bal overhoeks in doel schoot (4-0). Met De Smidt deed ook een andere invaller van zich spreken. Hij speelde opnieuw Assalhi vrij en de topschutter trapte beheerst de forfaitcijfers op het bord (5-0). Even later zorgde De Smidt bijna voor nummer zes maar zijn knal likte de lat. De laatste kans was voor invaller Dumon maar die besloot over doel. Opdracht volbracht voor geel-blauw dat na deze ruime zege leider blijft met twee punten voorsprong op Diest.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Desmet (63’ De Smidt), Peeters, Claes (77’ Dumon), Van Den Broeck, Hakizimana, Meylemans (71’ Azdad), Vangrunderbeek, Assalhi.

VV Kester-Gooik: De Dobbeleer, Roosens, Devos, W. De Roeck, De Greef, Vander Gucht, A. De Roeck (65’ Coenen), Van Schepdael (78’ Bontridder), Driege (61’ Vanguchte), Paesmans, Fernandez.

Doelpunten: 44’ Vangrunderbeek (1-0), 50’ Claes (2-0), 63’ Van Den Broeck (3-0), 72’ Assalhi (4-0), 80’ Assalhi (5-0).

Gele kaarten: De Greef, Roosens.

Wedstrijdleiding: Kim Petré bijgestaan door Geert De Breucker en Frans Schoonjans.