Skip to the content

Sporting verliest kelderkraker na blunders en missers

Daniel Canda draait van zijn tegenstander weg. (© foto Jorghé Van Hecke)
Daniel Canda draait van zijn tegenstander weg. (© foto Jorghé Van Hecke)

KV Tervuren-Duisburg 5 – Sporting Kampenhout 1

Sporting leed in de kelderkraker tegen Tervuren-Duisburg een overdreven 5-1 nederlaag. Geel-blauw begon veel te slap en stond in geen tijd 2-0 achter. Daarna kreeg het wel kansen maar kreeg de bal niet in doel. Na slap verdedigen werd het zelfs 3-0. Na de koffie begon Sporting gedreven maar het doelpunt viel opnieuw aan de overkant na buitenspel. Roekens zorgde op het uur voor de eerredder en een tweede bezoekend doelpunt hing in de lucht. In de slotfase werd het zelfs nog 5-1.

Niet voor het eerst begon Sporting bijzonder slap aan de wedstrijd en dat leidde, ook niet voor het eerst, tot een vroege achterstand toen Alves een voorzet van op links in eigen doel werkte (1-0). Even later maakte Vranckx een zondagswandeling en hij verschalkte ook doelman Billast in de rechterhoek (2-0). En zo waren onze sterren al na minder dan tien minuten zo goed als uitgeteld. Billast redde nog een poging van De Bruille. Na ruim een kwartier ontsnapte Sporting aan de 3-0 toen Chairi doelman Billast omspeelde maar Bettache de bal nog uit doel haalde. Aan de overzijde werd ook een schot van aanvoerder Goovaerts op de lijn gered en besloot Canda in de rebound vol op doelman Lenseclaes. Sporting had ook geen greintje meeval toen opnieuw Goovaerts bij een inzenden van Azdad de bal tegen de onderkant van de lat knikte. Sporting bleef dreigen. Een vrije trap van Janssens ging via de muur in hoekschop en na een nieuwe vrijschop van Janssens had Lenseclaes een parade in huis bij een uithaal van Er richting bovenhoek. Neen, het lukte maar niet om te scoren en op slag van rust werd slap verdedigen van Bettache bij een vrije trap met de glimlach afgestraft door Janssens die de bal uit een schuine hoek inschoot (3-0).

Een drievoudige wissel bij de rust bracht meer vuur in de ploeg. Doelman Lenseclaes stopte een schot van aanvoerder Goovaerts. De ingevallen Romedenne schoot de bal hard in de hoek maar Lenseclaes toonde opnieuw dat hij een sterke doelman is. Ook Roekens kwam oog in oog met de thuisdoelman maar Lenseclaes redde opnieuw de meubelen. Aan de overzijde ging Bervelt in buitenspel aan de haal en hij deponeerde de bal voorbij een verraste Billast (4-0). Goovaerts strandde nogmaals op Lenseclaes maar de goed gevolgde Roekens kreeg de bal wel in doel (4-1). Sporting bleef op zoek gaan naar een tweede doelpunt. Reniers kon net niet bij een vrije trap van Janssens. Doelman Lenseclaes stopte een vrijschop van Janssens en een kopbal van Bettache. In de slotfase profiteerde de ingevallen Lagace van de ruimte en hij zorgde voor overdreven cijfers (5-1). Sporting gaf opnieuw véél te makkelijk de doelpunten weg en miste een aantal opgelegde kansen zodat het nu afgezonderd laatste is.

(JG)

• KV Tervuren-Duisburg: Lenseclaes, Verheyden, Chairi, De Bruille (86’ Dehaes), Bervelt (64’ Stroeykens), Verlinden, Schaekels (73’ Bofando), Van Hecke, Ziwa, Janssens (71’ Lagace), Vranckx.
• Sporting Kampenhout: Billast, Roosen, Reniers, Bettache, Alves (46’ Van Ransbeeck, 67’ Deppe), Janssens, Goovaerts, Er, Azdad (46’ Romedenne), Canda (46’ Vaesen), Roekens.
• Doelpunten: 4' Alves (own, 1-0), 9' Vranckx (2-0), 44' Janssens (3-0), 54' Bervelt (4-0), 59' Roekens (4-1), 85' Lagace (5-1).
• Gele kaarten: Janssens, Bervelt, Verlinden, Van Ransbeeck, Reniers.
• Wedstrijdleiding: Kim Petré bijgestaan door Rune Vandendael en Geert De Breucker.

About the author

Onze partners