Skip to the content

Geel-blauw geeft wedstrijd in vijf minuten weg

Maxime Janssens gaat voorbij bezoeker Gilles Adams. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 1 – HO Bierbeek 3

Sporting leed op eigen veld een pijnlijke 1-3 nederlaag tegen Bierbeek nadat het op vijf minuten tijd de wedstrijd helemaal uit handen gaf. Een goed combinerend geel-blauw moest in de eerste helft nochtans niet onderdoen en had pech toen Canda de onderkant van de lat trof. Vlak voor de pauze slikte Sporting drie goals op amper vijf minuten en was de partij gespeeld. Janssens zorgde snel na rust met een strafschop voor 1-3 en geel-blauw bleef nadien aandringen. Romedenne trof de paal en enkele andere kansen bleven onbenut. Bierbeek controleerde en won zo met 1-3.

Geel-blauw nam meteen het initiatief en dreigde via Azdad. Doelman Vanhoyland kwam goed uit bij een vrije trap van Janssens. Azdad zette zich goed door tot aan de achterlijn maar zowel Roekens als Er konden niet bij de voorzet. Aan de overzijde schoof Somers de bal naast doel. Doelman Vanhoyland duwde een voorzetschot van Azdad in hoekschop. Er kopte de hoekschop van Janssens over doel. Na goed twintig minuten was Sporting heel dicht bij een 1-0 voorsprong. De mee opgerukte Alves stuurde Canda in het straatje en die schoot de bal via de vingertoppen van doelman Vanhoyland tegen de onderkant van de lat. Even later kopte Canda een vrijschop van Janssens over doel. Bezoeker Christiaens zag sterretjes tegen Azdad, revancheerde zich maar de ref hield het bij een uitbrander. Een vrije trap, die er geen was, werd door Tossavi rond de muur geschoten waar doelman Billast afweerde. Die was even later ook attent bij een poging van Degeest. Kort voor de pauze kwam Bierbeek, wat tegen de gang van het spel in, op voorsprong. Doelman Billast kwam iets te laat uit en veroorzaakte een strafschop. Feyaerts zette de elfmeter feilloos om (0-1). Even na deze opdoffer volgde er al een tweede. De scheidsrechter floot een duidelijke fout op Canda niet waardoor Somers de vrije baan kreeg en de bal in de verste hoek joeg (0-2). Op slag van rust kon Spaey helemaal vrijstaand een hoekschop binnenkoppen (0-3). Zo stond Sporting na vijf dramatische minuten met de voetjes op de grond.

Toch begon de tweede helft nog hoopgevend. Spaey kreeg een voorzet van Roosen tegen de arm en de bal ging op de stip. Janssens knalde de strafschop hard in het dak van het doel (1-3). Even later ontsnapte Spaey aan een tweede gele kaart na een aanslag op Romedenne. Bierbeek was heel dicht bij een vierde doelpunt toen Vandrepol hard inkopte maar Billast had een geweldige redding in huis. Alves redde bij een hoekschop een bal op de lijn. Voor Sporting schoot Azdad in het zijnet en trapte Roekens de bal nipt naast de kruising. De pas ingevallen Vaesen vond de vrijstaande Romedenne die te zwak afrondde. Romedenne had ook pech toen hij de bal hard inschoot, doelman Vanhoyland knap pareerde en de bal dan tegen de paal terug het veld zag inkomen. Bierbeek ontsnapte zo aan een tweede tegendoelpunt zodat er geen prangende slotfase meer kwam. Janssens gaf nog twee vrije trappen maar Roekens en Er kregen de bal niet tussen de palen, zodat het 1-3 bleef.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Roosen, Deppe, Goovaerts (46’ Bettache), Alves (69’ Vaesen), Janssens, Canda, Romedenne (84’ Gasmi), Er, Azdad, Roekens.
HO Bierbeek: Vanhoyland, Christiaens, Vandrepol, Spaey, Dochez (77’ Ibn Hach), Adams, Somers (90’ Benamar), Feyaerts, Degeest, Tossavi (88’ Nijs), Luyten (28’ Salvi).
Doelpunten: 40' Feyaerts (strafschop, 0-1), 42' Somers (0-2), 45' Spaey (0-3), 48' Janssens (strafschop, 1-3).
Gele kaarten: Billast, Canda, Azdad, Spaey, Tossavi.
Wedstrijdleiding: Louis Lateur bijgestaan door Erik Serneels en Jérémy Schlenker.