Geel-blauw sleept puntje uit de brand in slot

Sporting Kampenhout 1 – Europa 90 Kraainem FC 1

Een geel-blauw met twee gezichten redde in de slotfase een punt tegen Kraainem en behaalde zo een deugddoend 1-1 gelijkspel. In een evenwichtige eerste helft met weinig gevaar was Sporting nog het dichtst bij een doelpunt. Na een mistasten kwam Kraainem in het begin van de tweede helft op 0-1. Daarna duwden de bezoekers wel door maar ze verzuimden de score op te drijven. In de slotfase kreeg Sporting een hoekschop en Wauthy buffelde de gelijkmaker onhoudbaar tegen de netten: 1-1.

Sporting kreeg meteen twee hoekschoppen en bij de laatste knikte Bettache de bal over doel. De partij verliep verder vrij evenwichtig met veel middenveldspel. Na een kwartier draaide aanvoerder Goovaerts zich vrij maar besloot over doel. De beste kans was voor Er die goed inschoot maar doelman Middagh de bal in hoekschop zag duwen. Vaesen vond aan de tweede paal de vrijstaande Romedenne die de bal recht op de bezoekende doelman schoot. Kraainem dreigde enkele keren via de bedrijvige Barry maar de laatste pass was onzuiver. Een schot van Corentin Gabrielli werd nog afgeblokt zodat er werd gerust bij een brilscore.

In het begin van de tweede helft had Vaesen een goede mogelijkheid na een diepe bal maar hij draaide de bal naast doel. Even later kwam Kraainem met een doelpunt in geschenkverpakking op voorsprong. Bettache speelde de bal in de voeten van de ingevallen Leduc, die doelman Billast omspeelde en scoorde (0-1). Kraainem ging vol voor een tweede doelpunt maar Leduc kopte naast doel. Op het uur kreeg Romain Gabrielli de kans op 0-2 maar doelman Billast redde de meubelen. Aan de overzijde ging de ingevallen Azdad sterk door maar besloot de bal binnen bereik van doelman Middagh. De bezoekers bleven gevaarlijk en kregen twee wenkende kansen om de score te verdubbelen. Eerst schoot Thieule de bal op de bovenkant van de lat en even later mikte Corentin Gabrielli een afvallende bal naast doel. Bij een hoekschop knikte Thieule de bal over doel. In de slotfase kreeg Kraainem het deksel op de neus. Janssens bracht een hoekschop voor doel waarop Wauthy de bal onhoudbaar in doel buffelde (1-1). In de slotminuut slikte invaller Deppe een tweede gele kaart zodat Sporting nog met tien man eindigde maar het puntje kon vasthouden.

Sporting Kampenhout: Billast, Reniers, Wauthy, Bettache (71’ Deppe), Er, Janssens, Goovaerts (58’ Hakizimana), Canda, Romedenne (58’ Azdad), Vaesen (80’ Sanchez), Roekens.
Europa 90 Kraainem FC: Middagh, Huart, Godts (46’ Leduc), R. Gabrielli, C. Gabrielli, Barry (78’ G. Gabrielli), Schmidt, Rosseels (76’ Renauld), Ghailani, Thieule, Wanza-Laba. • Doelpunten: 56' Leduc (0-1), 85' Wauthy (1-1).
Gele kaarten: Deppe, Hakizimana, Rosseels.
Rode kaart: 90’ Deppe (tweemaal geel).
Wedstrijdleiding: Patrick Cuypers bijgestaan door Mike Christiaens en Elke Dirickx.