Skip to the content

Sporting geeft voorsprong weg in tweede helft

Vreugde na de gelijkmaker van Tom Goovaerts. (© foto Jorghé Van Hecke)
Vreugde na de gelijkmaker van Tom Goovaerts. (© foto Jorghé Van Hecke)

VK Linden 5 – Sporting Kampenhout 3

Geel-blauw speelde zeker geen onaardige wedstrijd maar ging finaal toch met 5-3 de boot in op het veld van Linden. Na een vroege achterstand draaide Sporting de situatie vliegensvlug om met goals van Goovaerts en Janssens. Na de koffie begon geel-blauw nog goed maar Linden scoorde de 2-2. Het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken en uit te lopen tot 4-2. Bettache kopte een hoekschop in en Sporting streed tot de laatste minuut voor 4-4. In de extra tijd werd het alsnog 5-3.

De wedstrijd begon andermaal slecht voor Sporting. Bij de eerste hoekschop werd er niet goed opgelet en Vanderstappen scoorde aan de tweede paal (1-0). Maar er werd heel snel gereageerd op de vroege achterstand. Canda legde opzij voor aanvoerder Goovaerts die de bal mooi in de verste hoek schoot (1-1). Even later ging de bal op de stip na handspel bij een voorzet van Vaesen. Janssens knalde de strafschop tegen de netten (1-2). De eerste helft verliep verder vrij evenwichtig. Linden probeerde iets aan de achterstand te doen. Doelman Billast redde een vrije trap van Mertens en had geluk toen een voorzet van Masala via de paal in zijn handen viel. Tussendoor draaide Azdad aan de overzijde de bal naast doel. Een vrije trap van Nineza werd weggewerkt zodat Sporting met een kleine bonus ging rusten.

In de tweede helft ging geel-blauw nog goed van start. Na een hoekschop van Janssens werd de inzet van Goovaerts ontzet en redde doelman De Corte een schot van Er. Een afgeweken schot van Roekens belandde in hoekschop. Toch was het de thuisploeg die op gelijke hoogte kwam. Mertens werd helemaal vrijgelaten aan de tweede paal en kon de hoek uitkiezen (2-2). Op het uur was Sporting bijna een derde keer aan het feest toen Er de bal onder doelman De Corte doorschoot maar de bal van de lijn werd gered. Het doelpunt viel opnieuw aan de overzijde toen Mertens een hoekschop rechtstreeks in doel trapte (3-2). Vanderstappen mocht te makkelijk wegdraaien en hij trapte de bal haarfijn in de hoek (4-2). Toch had Linden nog geen gewonnen spel. Bij een hoekschop van Janssens kopte de hoog opverende Bettache de bal voorbij doelman De Corte (4-3). Even later ging Vanderstappen aan de haal maar Billast bracht redding. Sporting zette nog alles op alles op zoek naar de 4-4. Een afgeweken plaatsbal van Azdad belandde in hoekschop. Invaller Romedenne probeerde het uit een schuine hoek maar doelman De Corte duwde weg. In het absolute slot had opnieuw Romedenne de gelijkmaker aan de voet maar De Corte redde de meubelen voor Linden en pareerde in hoekschop. In de toegevoegde tijd ging Vanderstappen aan de haal en hij trapte via de paal z’n derde doelpunt van de middag binnen (5-3).

(JG)

VK Linden: De Corte, Janssens, Masala Eloko, Loockx, Sellekaerts (61’ Beullens), Michiels, Mertens, Vanderstappen, Vranckx, Masala (46’ Van Meerbeek, 83’ De Fauw), Nineza.
Sporting Kampenhout: Billast, Reniers, Wauthy, Bettache (89’ Roosen), Er, Janssens, Goovaerts, Canda, Azdad, Vaesen (68’ Romedenne), Roekens.
Doelpunten: 4' Vanderstappen (1-0), 5' Goovaerts (1-1), 8' Janssens (strafschop, 1-2), 57' Mertens (2-2), 67' Mertens (3-2), 70' Vanderstappen (4-2), 73’ Bettache (4-3), 90+1' Vanderstappen (5-3).
Gele kaarten: Masala, Loockx, Bettache, Er.
Wedstrijdleiding: Rien Hoeyberghs bijgestaan door Marc De Fraeye en Sercan Duran.

About the author

Onze partners