Skip to the content

Geel-blauw geeft zege nog uit handen in slotfase

Niko Reniers zorgde met z’n eerste doelpunt voor de 1-0 ruststand. (© foto archief Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 1 – SC Out-Hoegaarden 2

Geel-blauw speelde opnieuw een degelijke wedstrijd maar gaf in de slotfase een verdiende 1-0 voorsprong weg en verloor zelfs nog met 1-2 van Hoegaarden. In een flauwe eerste helft was Sporting de betere ploeg en Reniers kopte met de pauze in zicht raak. Na rust trof Reniers de paal en daarna deed Billast twee goede reddingen. Sporting liet in het slot de 2-0 liggen en 30 seconden later stond het 1-1. Een pover Hoegaarden ging nog op een diefje met de drie punten aan de haal na balverlies.

In het begin van de wedstrijd was het even schrikken toen bezoeker Balis meteen met een blessure naar de kant moest. Bezoeker Covens kreeg een schietkans maar knalde de bal naast doel. Aan de overzijde zette Azdad doelman Lahraoui aan het werk. Wat volgde was haast een slaapverwekkende eerste helft met amper gevaar voor beide doelen. Sporting was wel de betere ploeg. Vaesen schoot de bal voorlangs maar in het slot van de eerste helft kwam geel-blauw wel op voorsprong. Janssens schilderde een vrije trap van aan de zijlijn op het hoofd van Reniers die de bal zuiver binnenknikte (1-0), zodat Sporting met een kleine bonus ging rusten.

In het begin van de tweede helft verdubbelde geel-blauw bijna de voorsprong toen Janssens met een vrije trap opnieuw Reniers vond die nu tegen de paal schoot. Aan de overkant besloot Covens naast doel. Hoegaarden nam meer initiatief dan in de eerste helft. De ingevallen Hermans mikte een vrije trap over doel. Even later kwam doelman Billast goed uit en hield Coenen van de gelijkmaker. Sporting kwam dan opnieuw opzetten. Doelman Lahraoui ging goed plat bij een schot van Vaesen en Canda vlamde naast doel. Een goed schot van Sanchez belandde maar nipt naast de kruising. Tien minuten voor affluiten had doelman Billast een geweldige redding in huis bij een dichte poging van Covens. Minuut 82 werd het kantelpunt in deze partij. Sanchez zette zich sterk door van op links en vond de ingevallen Vankeerberghen die dé kans op 2-0 nog naast doel schoof. Nog geen 30 seconden later ging Covens aan de overkant achter een diepe bal aan en hij rondde af in de verste hoek (1-1). Vier minuten later werd het pas echt pijnlijk toen dom balverlies werd afgestraft met een schuiver van Hermans (1-2). Zo ging Hoegaarden nog op een diefje met de drie punten lopen maar het kostte hen bloed, zweet en tranen. Hopelijk kunnen ze zich handhaven in eerste provinciale. Voor Sporting ligt de focus al op volgend seizoen.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Reniers, Wauthy, Sakata, Roosen, Janssens, Goovaerts, Sanchez (85’ Alves), Vaesen (81’ Matuta), Azdad (63’ Vankeerberghen), Canda.
SC Out-Hoegaarden: Lahraoui, Balis (4’ Hermans), Lemmens, S. Thomas, Covens, Coenen (87’ Van Keyenberg), Mertens (71’ Sabic), Dens, Bogaerts, Bevernage (62’ De Braekeleer), T. Thomas.
Doelpunten: 38' Reniers (1-0), 82' Covens (1-1), 86’ Hermans (1-2).
Gele kaarten: Sanchez, Reniers, Bevernage, S. Thomas.
Wedstrijdleiding: Dieter Vercammen bijgestaan door Joeri Carnier en Johan Van Noten.