Skip to the content

Geel-blauw wint oververdiend na doelpuntenfestival

Geel-blauw scoorde vijf keer tegen Mazenzele Opwijk. (© foto Jorghé Van Hecke)
Geel-blauw scoorde vijf keer tegen Mazenzele Opwijk. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 5 – Eendracht Mazenzele Opwijk 3

Na een waar doelpuntenfestival won Sporting met 5-3 van Mazenzele Opwijk. In de eerste minuut was het al meteen raak via Roekens en even later scoorde Er de 2-0. De bezoekers wisten niet wat hen overkwam toen Roekens er 3-0 van maakte. Ze scoorden wel snel tegen maar met een vrije trap legde Janssens de ruststand vast op 4-1. Hoewel Mazenzele Opwijk niet echt gevaarlijk werd na de pauze, scoorde het twee keer op evenveel minuten en werd het plots razend spannend. Sporting miste nog enkele kansen, zelfs een strafschop, en zag Billast knap de ultieme gelijkmaker redden. In de extra tijd ging de bal weer op de stip: Janssens scoorde nu wel de 5-3.

Sporting nam een droomstart en kwam al na welgeteld 43 seconden op voorsprong. Azdad stuurde centraal Roekens diep en die nam doelman Verhoeven in twee tijden te grazen (1-0). Een bleek Mazenzele Opwijk kon niet echt een vuist maken na deze vroege achterstand. Een ongrijpbare Azdad ging z’n kans maar doelman Verhoeven redde het schot. Even later ging Azdad op links z’n mannetje voorbij en bediende Er die de bal maar moest intikken aan de eerste paal (2-0). Een fris voetballend geel-blauw bleef goed combineren. Roekens was dicht bij z’n tweede doelpunt en ook Romedenne dreigde maar lepelde de bal naast de kruising. Janssens schoot een vrije trap over doel en Wauthy knikte de bal naast doel. Bij een hoekschop van Janssens verlengde Wauthy de bal tot bij Roekens die haarfijn in de kruising afrondde (3-0). De bezoekers kwamen niet in het stuk voor maar scoorden wel bij de eerste kans. Na een halfuur trapte Verhoeven de bal laag in de verste hoek (3-1). Geel-blauw bleef dreigen. Na een fout op Er schoot Janssens de vrije trap met links laag in de hoek en verraste doelman Verhoeven (4-1). Kort voor de pauze draaide Azdad nogmaals z’n tegenstander tureluurs en vond de vrijstaande Canda die de 5-1 net naast de paal, helaas aan de verkeerde kant, schoot.

Mazenzele Opwijk begon scherp aan de tweede helft en Billast was attent bij een poging van Driouch. Aan de overzijde ging er echter meer dreiging uit van Sporting. Azdad bracht na z’n zoveelste actie de bal scherp voor doel waar Romedenne een teen te kort kwam om af te ronden. Even later glipte opnieuw Romedenne door de verdediging maar besloot in het zijnet. Na een vermeende fout van Canda floot de scheidsrechter een strafschop. Billast koos de goede hoek maar Gyimah zette de elfmeter feilloos om (4-2). Romedenne ging z’n kans met een afstandsschot over doel. Even later scoorden de bezoekers weer. Doelman Billast loste ongelukkig een vrije trap en via de lat kwam de bal bij Driouch die binnenlegde (4-3). Mazenzele Opwijk kwam zo plots weer in de wedstrijd maar kon niet veel meer klaarspelen. Sporting bleef proberen en dreigde een paar keer. Romedenne knalde over doel en uitblinker Azdad trapte de bal naast doel Ook Er kreeg de bal niet tussen de palen. Na een trekfout op Canda kreeg ook Sporting in de slotfase een strafschop. Roekens kreeg de kans om z’n hattrick vol te maken maar doelman Verhoeven keerde de inzet. De bezoekers scoorden nog in dezelfde minuut ei zo na de onverdiende 4-4. Doelman Billast had een geweldige redding in huis en duwde een rake kopbal van Verhoeven over de lat. In de extra tijd ging de bal een tweede keer op de stip voor Sporting na een fout op Roekens. Janssens schoot de strafschop hard binnen en besliste de partij (5-3). Na acht nederlagen op rij behaalde Sporting niet alleen een enorm deugddoende maar ook heel erg verdiende zege na een goede wedstrijd.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Alves, Wauthy, Deppe, Reniers, Janssens (93’ Sanchez), Canda (93’ Roosen), Er, Azdad (89’ Gasmi), Roekens, Romedenne (73’ Vaesen).
Eendracht Mazenzele Opwijk: G. Verhoeven, G. M. Verhoeven, Huyck, De Coeyere, Moerenhout, Hermans, Gyimah, Van Audenhage, Ringoot (79’ Collard), Van Der Jeugt (46’ Schockaert), Driouch (83’ Engels).
Doelpunten: 1' Roekens (1-0), 7' Er (2-0), 25' Roekens (3-0), 30' G. M. Verhoeven (3-1), 35' Janssens (4-1), 58' Gyimah (strafschop, 4-2), 60’ Driouch (4-3), 90+1' Janssens (strafschop, 5-3).
Gele kaarten: Reniers, Hermans, Schockaert.
Wedstrijdleiding: Lenn Fauconnier bijgestaan door Tim De Roeck en Abdou Bajnaka.

About the author

Onze partners