Skip to the content

Sporting verliest onverdiend na lichte strafschop

Daniel Canda brengt een aanval op gang. (© foto Jorghé Van Hecke)

OHR Huldenberg 1 – Sporting Kampenhout 0

Een onuitgegeven en verjongd Sporting verdiende een punt maar verloor na een lichte strafschop met het kleinste verschil op het veld van Huldenberg. In de eerste helft was geel-blauw de beter voetballende ploeg maar het kon de schaarse kansen niet benutten. De thuisploeg kon na de pauze meer zijn wil opdringen en na een lichte fout ging de bal op de stip. Sporting herstelde nadien opnieuw het evenwicht maar scoren bleek eens te meer het pijnpunt zodat de gevleide 1-0 bleef staan.

Na een evenwichtig begin met veel middenveldspel werd Sporting de betere ploeg. Doelman Greven duwde een schot van Azdad in hoekschop. Een vrije trap van Er vloog over doel. Azdad zette een mooie persoonlijke actie op, ging naar binnen maar zijn plaatsbal was binnen bereik van doelman Greven. Huldenberg kon daar niets tegenover zetten en doelman Billast kon haast werkloos toekijken in de eerste helft. Vlak voor de pauze was er nog eens opwinding. Azdad bracht Er in glansrijke positie maar Brusk schoot de bal onbesuisd over doel.

In het begin van de tweede helft zette Huldenberg meer druk. Onze jonge defensie speelde erg secuur en gaf niets weg. Toch kwam de thuisploeg haast uit het niets op voorsprong. Na een vermeende fout van Bettache legde de scheidsrechter de bal op de stip. Vergauwen zette de strafschop feilloos om en schoot de bal hard en laag in de linkerhoek (1-0). Even later besloot Vergauwen naast doel. Huldenberg kreeg geen uitgespeelde kansen maar was wel gevaarlijk met een vrije trap van Lénaers, die door doelman Billast over de lat werd getikt. Een bedrijvige Azdad ging aan de overzijde aan de haal maar schoof de bal nipt naast de verste paal buiten. Sporting bleef in de slotfase proberen. De pas ingevallen Sanchez schoot naast doel en ook Er kreeg de bal niet tussen de palen. In de slotminuut probeerde ook de andere invaller Vankeerberghen het nog maar doelman Greven lag in de hoek. Zo werd het een zure nederlaag en verloor onze verjongde ploeg onverdiend met het kleinste verschil.

(JG)

OHR Huldenberg: Greven, Joachum (90’ Bahendwa), Devijver, Daems, Lénaers, Vergauwen, Meylemans (28’ Vandenbossche, 87’ Hespel), Wouters, De Mol, Desmet, Vandervoort (81’ Landerloo).

Sporting Kampenhout: Billast, Alves Santos, Deppe, Bettache (83’ Vankeerberghen), Van Ransbeeck, Er, Canda, Roosen, Azdad, Vaesen (79’ Sanchez), Straetmans (66’ Romedenne).

Doelpunt: 52' Vergauwen (strafschop, 1-0).

Gele kaarten: Wouters, De Mol, Roosen, Vaesen, Bettache.

Wedstrijdleiding: Jan Van Roy bijgestaan door Jeffrey Payeur en Peter Vandebroek.