Skip to the content

Slap geel-blauw gewillig naar de slachtbank

Mohamed Azdad loopt weg van bezoeker Julian Verbesselt. (© foto Jorghé Van Hecke)
Mohamed Azdad loopt weg van bezoeker Julian Verbesselt. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 1 – FC Eppegem 5

Een onmachtig geel-blauw liet zich als lammetjes naar de slachtbank leiden door Eppegem en verloor andermaal met zware 1-5 cijfers. Na een dramatisch eerste kwartier stond het 0-2 en was de kloof al geslagen, zeker toen het nog voor de rust 0-3 werd. Na de pauze dreigde Sporting maar viel het doelpunt opnieuw aan de overkant. Romedenne redde uit een scherpe hoek de eer maar meer zat er niet in voor geel-blauw, dat in de slotfase nog een vijfde doelpunt slikte van op de stip.

Sporting begon dramatisch aan de wedstrijd. Doelman Billast moest al snel een schot van Delplanque redden. Er volgden drie hoekschoppen voor de bezoekers en bij de laatste kopte Verbesselt ongehinderd overhoeks binnen (0-1). De bezoekers bleven dreigen en toen doelman Billast zich verkeek op een afstandsschot van El Attabi, dwarrelde de bal binnen en was de dubbele achterstand een feit (0-2). Even later zette Billast deze zeldzame misser knap recht met een schitterende parade toen Van Nerom vrij mocht inkoppen. Geel-blauw, met verloren zoon Maxime Janssens terug in de ploeg, probeerde wel maar raakte niet door de bezoekende afweer. Eppegem speelde in een zetel en dat was nog meer een feit toen de bezoekers al te makkelijk een derde keer scoorden. Opnieuw bij een hoekschop mocht Van Nerom ongestoord binnenkoppen (0-3). Zo stond Sporting halfweg al voor een onbegonnen opgave.

Na de pauze kwam Goovaerts in de ploeg en die zorgde al snel voor dreiging maar raakte niet voorbij doelman Leemans. Canda kwam plots vrij voor doel maar tikte de bal nipt naast. Kort voor het uur was Sporting een paar dicht bij een doelpunt. Eerst duwde doelman Leemans een afstandsschot van Er in hoekschop. Bij die hoekschop tikte Leemans een poging van Canda over de lat. Opnieuw hoekschop dus en deze keer knikte Er de bal naast doel. Na dom balverlies viel het doelpunt even later aan de overkant toen Delplanque laag binnenschoot (0-4). Het kalf was nu helemaal verdonken maar al snel volgde een eerredder. De ingevallen Romedenne ging naar binnen en trapte de bal uit een scherpe hoek binnen (1-4). Een afgeweken bal van Goovaerts viel binnen bereik van Leemans. Aan de overzijde duwde doelman Billast een schot van invaller Mdaouchi in hoekschop en trof de andere invaller Vereeck de paal. Bij een vrije trap van Janssens schoot Goovaerts de bal over doel. In het slot viel er nog een vijfde tegendoelpunt toen Bettache een strafschop veroorzaakte. El Attabi scoorde van op de stip z’n tweede doelpunt van de namiddag (1-5). Net als tegen Wijgmaal en Herent werd het weer een pijnlijke middag voor Sporting.

(JG)

• Sporting Kampenhout: Billast, Alves Santos, Deppe (46’ Goovaerts), Bettache, Van Ransbeeck, Canda (78’ Vankeerberghen), Sakata, Janssens, Er, Azdad, Straetmans (54’ Romedenne).

• FC Eppegem: Leemans, Verbesselt, Barbieux, Van Delm, Bocevski (62’ Mdaouchi), Van Nerom (70’ Vereeck), Delplanque, Chelha, Van Remoortel, De Wit (84’ Osango), El Attabi.

• Doelpunten: 3' Verbesselt (0-1), 13' El Attabi (0-2), 38' Van Nerom (0-3), 59' Delplanque (0-4), 61' Romedenne (1-4), 83' El Attabi (1-5, strafschop).

• Gele kaarten: Er, Bettache, Sakata, Chelha, Barbieux, Van Nerom, Van Delm.

• Wedstrijdleiding: Jelle Schotte bijgestaan door Calvin Abdellah en Ben Broeckx.

 

About the author

Onze partners