Fel verjongd geel-blauw gaat zwaar onderuit

Uitblinker Niels Vaesen gaat voorbij Jaan Larivière. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 1 – FC Herent 5

Het nieuwe jaar begon met een 1-5 dreun tegen Herent voor een fel verjongd Sporting, dat met acht tieners in de kern moest aantreden. Geel-blauw begon niet onaardig en de partij was evenwichtig. Dom balverlies leidde de 0-1 in en nog voor de rust kon Herent uitlopen tot 0-2. Na de pauze volgden zes dramatische minuten waarin de bezoekers driemaal scoorden. De pas 16-jarige Monserrate zorgde bij zijn debuut met een geweldige trap in de kruising nog voor de knappe eerreddder: 1-5.

Sporting moest door allerlei redenen meer dan een volledige ploeg missen en trad zo met acht tieners in de kern aan tegen Herent. Toch begon geel-blauw niet onaardig. Na een hoekschop van Roosen werd een schot van Er afgeblokt. Doelman Van Den Driessche redde een poging van Tirpan. Aan de overzijde schoot Verhaert bij een tegenaanval over doel. Na ruim een kwartier kwam Herent op voorsprong met een doelpunt in geschenkverpakking. Canda dribbelde zich vast en verloor de bal aan Stroobants die makkelijk scoorde (0-1). De partij verliep verder vrij evenwichtig met weinig doelgevaar. Romedenne schoot voor Sporting hoog over doel. Vlot samenspel bij Herent bracht Larivière in stelling en die schoot de bal in de verste hoek (0-2). Net voor de pauze kwamen de bezoekers goed weg. Vaesen bracht de bal prima voor doel waar Romedenne een teen te kort kwam om de bal binnen te schuiven.

Na de koffie redde de ingevallen Monserrate meteen een bal op de lijn. Dan volgden zes dramatische minuten voor geel-blauw. Na een goed uitgespeelde bezoekende aanval trof Verhaert in de rebound raak (0-3). Even later verlengde Larivière met een hakje een hoekschop in doel (0-4). En nog was de lijdensweg niet gedaan. Met een overhoekse schuiver zorgde Stroobants voor forfaitcijfers (0-5). Herent nam wat gas terug en liet Sporting in de wedstrijd komen. Een kopbal van Bettache werd op de lijn gered. Er glipte door de bezoekende afweer maar schoot dan pal op doelman Van Den Driessche. Tirpan ging z’n kans maar trapte de bal naast doel. Uitblinker Vaesen bracht Er in stelling maar die knalde naast doel. Het verdiende eerreddende doelpunt kwam er alsnog in de slotfase. Vaesen vond de pas 16-jarige debutant Monserrate die de bal met een geweldige trap in de verste kruising joeg (1-5). Zonder meer het mooiste doelpunt van de namiddag dat jammer genoeg geen punten oplevert voor Sporting. (JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Alves Santos, Bettache, Van Ransbeeck, Tirpan, Roosen (46’ Matuta), Canda, Er, Sanchez (46’ Monserrate), Vaesen, Romedenne (66’ Vankeerberghen).
FC Herent: Van Den Driessche, Baeyens (66’ Dikete), T. Houben, W. Neukermans, Larivière (66’ Tits), Verhaert, Stroobants (62’ P. Taveirne), E. Neukermans (72’ N. Houben), Devlieger, Bouchmal, Van Renterghem.
Doelpunten: 17' Stroobants (0-1), 37' Larivière (0-2), 52' Verhaert (0-3), 55' Larivière (0-4), 58' Stroobants (0-5), 89' Monserrate (1-5).
Gele kaart: Devlieger.
Wedstrijdleiding: Lenn Fauconnier bijgestaan door Elke Dirickx en Aaron Soens.