Skip to the content

Strijdvaardig Sporting verdiende minstens een punt

Yassine Gasmi gaat thuisspeler Siemen Geens voorbij. (© foto Jorghé Van Hecke)

Olympia SC Wijgmaal 3 – Sporting Kampenhout 2

Frustrerende namiddag voor een strijdvaardig geel-blauw. Het verdiende minstens een punt maar verloor met 3-2 in Wijgmaal nadat het, we zeggen het nochtans niet graag, enkele keren flink werd benadeeld. Met een mooi doelpunt zorgde Janssens voor 0-1. Net toen Sporting even met tien stond, werd het uit het niets 1-1, ook de stand bij de rust. In de tweede helft scoorde Wijgmaal snel twee keer. Bij het derde doelpunt bleef een trekfout op Goovaerts onbestraft. Azdad zorgde met een schuiver direct voor 3-2. Geel-blauw ging voluit voor een derde doelpunt maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet. Goovaerts werd nog onterecht uitgesloten in de slotfase.

In een evenwichtige eerste helft zorgde thuisspeler Lemmens met een poging nipt naast doel voor de eerste dreiging. Na een vrije trap van Janssens schoot Canda aan de overkant hoog over. Azdad schoof de bal naast doel. Na ruim een half uur kwam Sporting op voorsprong. Na voorbereidend werk van Er en Azdad trapte Janssens met zijn mindere rechtervoet knap in de verste bovenhoek (0-1). Even later kreeg Van Ransbeeck een slag op de neus van Van Der Auwera. De wedstrijdleiding had niets gezien. Verdwaasd en met een gebroken neus moest Lenco nog voor de rust naar de kant. Tot overmaat van ramp profiteerde de thuisploeg optimaal van het moment dat geel-blauw even met tien stond wegens de blessurebehandeling van Van Ransbeeck. Lemmens trapte de bal tegen de paal en de goed gevolgde Beka legde binnen (1-1). Van Ransbeeck stuurde Vaesen diep maar die stuitte van dichtbij op doelman Amenga. Erdogan stuitte op een attente doelman Billast en op slag van rust had thuisdoelman Amenga flink wat moeite met een hard schot van Er.
Na de pauze kreeg Sporting de eerste grote kans. Azdad zette zich goed door op links. Doelman Amenga voorkwam de 1-2 en duwde de bal met een voetreflex in hoekschop. Het doelpunt viel aan de overzijde. Goovaerts gleed ongelukkig weg en Beka tikte de bal in doel (2-1). Azdad stuurde Vaesen diep die de bal niet goed kon meenemen. Amenga was attent bij een lobje van Vaesen. Even later maakte Erdogan een duidelijke trekfout op Goovaerts waarna hij mocht scoren. De scheidsrechter liet het allemaal toe en het doelpunt telde (3-1). Sporting prikte snel tegen. Azdad ging achter een schijnbaar verloren bal van Er aan, ging goed naar binnen en gaf doelman Amenga het nakijken met een lage schuiver (3-2). Wijgmaal kroop ver terug terwijl geel-blauw vol voor de gelijkmaker ging. Janssens schoot de bal naast doel. Bij een vrije trap van Janssens viel de bal voor de voeten van Goovaerts die in extremis werd afgeblokt. Een volgende vrije trap van Janssens werd weggewerkt. Beka mikte aan de overkant over doel. Toen Goovaerts zuiver de bal wegwerkte maar toch werd bestraft door de scheidsrechter, gooide hij gefrustreerd z’n aanvoerderband weg. Ook de scheidsrechter verloor de controle en gaf hem twee keer geel in deze fase. Met tien tegen elf bleef Sporting proberen. Janssens besloot naast doel en invaller Roekens schoot de bal nipt voorlangs. Ook twee ultieme hoekschoppen leverden niets meer op zodat er opnieuw werd verloren, ondanks een prima wedstrijd.

(JG)

Olympia SC Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Geens, Lemmens (89’ Pignoloni), Lambrecht, Spoormakers, Vanempten (82’ Makhmalgi), Beka, Vandenberghe (90’ Vandervondelen), Achnak, Erdogan.

Sporting Kampenhout: Billast, Reniers (46’ Roosen), Deppe, Goovaerts, Van Ransbeeck (45’ Roekens), Janssens, Alves (87’ Matuta), Canda, Azdad, Vaesen (63’ Gasmi), Er.

Doelpunten: 31' Janssens (0-1), 37' Beka (1-1), 55' Beka (2-1), 59' Erdogan (3-1), 62' Azdad (3-2).

Gele kaarten: Vanempten, Vandenberghe, Erdogan, Goovaerts.

Rode kaart: 83’ Goovaerts (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Jelle Thys bijgestaan door Jawad El Aouiouich en Elke Dirickx.